اهواز- ایرنا - بیش از ۳۰ سال از تاسیس آرامستان باغ فردوس اهواز می‌گذرد اما همچنان مردم درگذشتگان خود را در آرامستان بهشت آباد اهواز با وجود پرشدن ظرفیت دفن می‌کنند و تمایلی به استفاده از این مکان را ندارند.

به گزارش ایرنا، آرامستان باغ فردوس بعد از پلیس راه اهواز - سربندر قرار دارد و در سال ۱۳۷۳ احداث شد، با وجود پر شدن ظرفیت آرامستان بهشت آباد اهواز اما مردم هیچ رغبتی به دفن عزیزان از دست رفته خود در باغ فردوس نیستند.

عدم رغبت مردم برای استفاده از آرامستان باغ فردوس باعث شده تا آرامگاه‌ها در کمترین فاصله و یا به صورت طبقاتی در آرامستان بهشت آباد اهواز ایجاد شود، در مواردی نیز خیابان‌های درون آرامستان و یا محل کاشت درختان برای دفن فوت شدگان به فروش می‌رود.

در چند سال اخیر آرامستان قدیم اهواز به دلیل تکمیل ظرفیت آرامستان بهشت آباد که قرار بود در سال‌های گذشته به مجتمع فرهنگی تبدیل شود برای تدفین اجساد استفاده می‌‍شود.

اما دلیل عدم رغبت مردم برای استفاده از آرامستان باغ فردوس چیست؟

فاصله زیاد این آرامستان از شهر، نبود جاده دسترسی مناسب، نبود امکانات و امنیت و احتمال سرقت و یا حمله سگ‌ها باعث شده تا مردم رغبتی به استفاده از این آرامستان را نداشته باشند.

هر چند قرار داشتن آرامستان بهشت آباد اهواز در شهر باعث شده تا روزهای آخر هفته شاهد ترافیک سنگین در جاده‌های دسترسی به این مکان و یا در مواردی وقوع تصادف در آن منطقه باشیم.

اما احتمال اعتراض و نارضایتی مردم اهواز مانع بسته شدن درب آرامستان بهشت آباد اهواز به روی درگذشتگان جدید شده و در هر شرایطی شهرداری مجبور به ارائه خدمت در این فضا شده است.

۲ شرکت نفتی کارون و مارون در مسیر تردد آرامستان باغ فردوس قرار دارند و مسئولان استان می‌توانند از محل مسئولیت‌های اجتماعی از این شرکت ها درخواست بازسازی جاده دسترسی به این آرامستان که غیرقابل تردد است را داشته باشند.

فراهم کردن شرایط امنیتی و حفاظتی از دیگر موارد بسیار مهمی است که لازم است برای استقبال مردم از این مکان ایجاد شود.

رییس سازمان آرامستان‌ شهرداری اهواز نیز با ابراز گله مندی از پر شدن ظرفیت آرامستان بهشت آباد اهواز گفت: متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت و امکانات و امنیت لازم مردم اهواز تمایلی به دفن درگذشتگان خود در آرامستان باغ فردوس ندارند.

میثم حبیبی اظهار کرد: سایت پسماند صفیره در مسیر آرامستان باغ فردوس قراردارد و خودروهای سنگین دفع زباله روزانه از این مسیر تردد می‌کنند و همین موضوع باعث شده تا جاده دسترسی به این آرامستان تخریب شود.

وی گفت: طبق برآورد انجام شده یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهسازی جاده دسترسی به این آرامستان نیاز است.

رییس سازمان آرامستان شهرداری اهواز بیان کرد: متاسفانه در زمان جانمایی این آرامستان هیچگونه زیر ساخت و تجهیزاتی برای این مکان دیده نشده است.

وی با بیان اینکه سازمان آرامستان ها تنها وظیفه مدیریت آرامستان را دارد و تاسیس آن با شهرداری است افزود: ضرورت دارد نهاد حاکمیتی استان و دولت برای تجهیز و ایجاد زیرساخت این آرامستان به شهرداری کمک کند تا مشکل کمبود فضا برای دفن درگذشتگان در اهواز برطرف شود.

ساماندهی ۴۰ هکتار از آرامستان باغ فردوش اهواز

حبیبی با بیان اینکه کل مساحت آرامستان باغ فردوس اهواز ۱۶۶ هکتار است ادامه داد: مشاوری از سوی شهرداری اهواز برای ساماندهی ۴۰ هکتار از این آرامستان تعیین شده و قرار است تا ۲ ماه آینده این ساماندهی انجام شود.

تکمیل ظرفیت آرامستان بهشت آباد اهواز

وی با بیان اینکه ظرفیت دفن در آرامستان بهشت آباد اهواز تکمیل شده است افزود: ۷۵ هزار آرامگاه در این آرامستان وجود دارد و سه هزار هکتار نیز پیش فروش شده است.

رییس سازمان آرامستان اهواز بیان کرد: به دلیل اینکه آرامستان باغ فردوس اهواز زیرساخت و امکانات لازم را ندارد نمی‌توان از مردم خواست تا درگذشتگان خود را در این مکان دفن کنند و ممکن است باعث ایجاد نارضایتی در جامعه شود.

حبیبی با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل عمومی نیز برای تردد مردم به آرامستان باغ فردوس در نظر گرفته نشده است اظهار کرد: در دوران کرونا به دلیل دفن اجساد در این آرامستان درآمد شهرداری افزایش یافت و در همان زمان باید زیرساخت و تجهیزات لازم در این مکان ایجاد می‌شد.

وی با ابراز نگرانی از تکمیل ظرفیت دفن فوت شدگان در آرامستان بهشت آباد اهواز گفت: از فرمانداری و شهرداری اهواز درخواست می‌شود از شرکت‌های فعال در این شهرستان بخواهند تا در فراهم سازی زیرساخت و امکانات این آرامستان همراهی کنند.

امکان توسعه آرامستان بهشت آباد اهواز نیست

فرماندار اهواز با بیان اینکه امکان توسعه آرامستان بهشت آباد اهواز وجود ندارد افزود: آرامستان جدید اهواز از سال‌های گذشته در باغ فردوس جانمایی شده اما به دلیل نبود امکانات و جاده دسترسی و امنیت، مردم رغبتی به استفاده از این مکان را ندارند.

احمد موالی زاده اظهار کرد: تنها راه برای جلوگیری از هر نارضایتی تکمیل ظرفیت آرامستان بهشت آباد اهواز ایجاد زیرساخت و ساماندهی باغ فردوس است.

وی گفت: باید تسهیلاتی برای بهسازی آرامستان باغ فردوس به شهرداری اهواز پرداخت شود تا در آینده دچار معضل کمبود جا برای دفن اجساد در اهواز نباشیم.

آرامستان باغ فردوس شاید نتیجه به جامانده از جانمایی نادرست و یا عدم پیش بینی زیرساخت و امکانات مورد نیاز مردم در یک طرح است که در نهایت باعث تحمیل هزینه‌های چند برابر و سختی و نارضایتی برای مردم و دستگاه‌های مربوطه شده است.