سمنان - ایرنا - سازمان فضای مجازی سراج مرکز سمنان با هدف ارتقای سواد رسانه‌ای و فضای مجازی برگزاری «بوت‌کمپ تولید محتوا با هوش مصنوعی» را طی سه روز از سی‌ام آبان تا دوم آذر ۱۴۰۳ برنامه‌ریزی کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بوت کمپ(Boot Camp) به معنای یک دوره آموزشی فشرده برای یادگیری سریع مهارت‌های لازم برای اشتغال است و هوش مصنوعی(AI) بخشی از علم کامپیوتر است که در آن ماشین‌ها، مانند کامپیوترها، طوری برنامه‌ریزی می‌شوند که کارهایی را انجام دهند که به طور معمول نیازمند بهره گیری از هوش انسان است، مانند یادگیری، تشخیص الگو، استدلال، درک زبان و حل مسئله.

هوش مصنوعی به ماشین‌ها «هوش» می‌دهد تا مانند انسان فکر و عمل کنند. این هوش به آنها اجازه می‌دهد تا کارهایی مانند تشخیص چهره، ترجمه زبان و رانندگی خودکار را انجام دهند.

به طور کلی هدف از هوش مصنوعی خودکارسازی وظایف، بهبود کارایی و حل مسائل پیچیده هست یا به تعبیری دیگر هدف از هوش مصنوعی این است که زندگی انسان‌ها را راحت‌تر و موثرتر کند. این کار را با اتوماتیک کردن وظایف پیچیده و زمان‌بر، بهبود دقت و کارایی فرآیندها و کمک به تصمیم‌گیری‌های بهتر و سریع‌تر انجام می‌دهد.

علاوه بر کاربردهای عملی در صنایع مختلف مانند پزشکی، تجارت و تولید، هوش مصنوعی در زمینه سرگرمی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد تا تجربیات غنی و تعاملی را برای کاربران به ارمغان بیاورد. در مجموع، هدف هوش مصنوعی ایجاد سیستم‌هایی است که می‌توانند به طور خودکار و با هوشی شبیه به انسان، وظایف مختلفی را انجام دهند، زندگی را راحت‌تر کنند و به بهبود جوامع کمک کنند.

مسوول سازمان فضای مجازی سراج مرکز سمنان روز دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه گفت: سازمان فضای مجازی سراج یک مجموعه مردمی عضو جبهه فرهنگی انقلابی اسلامی است که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرد.

علیرضا قربانی افزود: سازمان فضای مجازی سراج مرکز سمنان مجموعه‌ای از دانشجو یا کارمندان جای دیگری هستند که این مجموعه را یاری می‌رسانند.

به گفته وی، هر استان یک مرکز سازمان فضای مجازی سراج دارد که این مجموعه آموزش و توانمندسازی آحاد جامعه در فضای مجازی را دنبال می‌کند. این سازمان به دنبال مختوم کردن فضای مجازی نیست، بلکه فضای مجازی را فرصتی برای تولید محتوا و درآمدزایی می‌داند.

مسوول سازمان فضای مجازی سراج مرکز سمنان گفت: این سازمان به فضای مجازی نگاه ایجابی دارد و نگاه سلبی نیست. این سازمان تولید محتوا، انتشار و توسعه مطالب را پیگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور دوره تربیت راهنمایان سواد فضای مجازی سال ۱۳۹۵ توسط سازمان فضای مجازی سراج سمنان برگزار شد و پس از مصاحبه ۱۳۵ نفر در دوره آموزشی شرکت کردند و پس از آن، برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف از جمله تربیت کودک با حضور شمار زیادی از مشاوران و معلمان برگزار شد.

قربانی خاطر نشان کرد: بوت‌کمپ بازی‌سازی از سوی سازمان سراج مرکز استان سمنان با همراهی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، استاندار و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برگزار شد.

وی با بیان اینکه فناوری هوش مصنوعی از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است، بیان کرد: سازمان فضای مجازی سراج در سال ۲۰۱۶ آینده‌پژوهی در موضوعات نوظهور متاورس، کوانتوم و هوش مصنوعی را طراحی و مستند کرد.

مسوول سازمان فضای مجازی سراج مرکز سمنان گفت: برگزاری بوت‌کمپ تولید محتوا با هوش مصنوعی سه روزه از سی‌ام آبان تا دوم آذر ۱۴۰۳ با همراهی پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با حضور استادهای برجسته برنامه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: تلاش می‌شود با برگزاری بوت‌کمپ تولید محتوا با هوش مصنوعی سمنان به عنوان استان پیشرو در تولید هوش مصنوعی دیده شود.

وی با بیان اینکه همراهی اهالی رسانه با هوش‌مصنوعی برای تهیه و تولید خبر ضروری است، ابراز کرد: ۳۰۰ نفر برای شرکت در بوت‌کمپ تولید محتوا با هوش مصنوعی ثبت‌نام کردند و ۱۴۰ نفر پس از انجام مصاحبه، بدون محدودیت‌سنی که حداقل تولید محتوا توانمند باشند، برای شرکت در دوره آموزشی پذیرفته شدند.

مسوول سازمان فضای مجازی سراج مرکز سمنان گفت: دوره فشرده، علمی و کوتاه‌مدت نیازمند هزینه است و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار ریال هزینه هر فرد برای شرکت در بوت‌کمپ تولید محتوا با هوش مصنوعی است.

طبق گزارش‌ها، سمنان جزو ۶ استان پیشرو کشور در زمینه اقتصاد دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ است.

سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.