به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، جف جی. براون نویسنده کتاب «سه گانه چین» و بنیانگذار «بنیاد در جستوجوی حقیقت از حقایق» بر این باور است که دیدار جو بایدن و شی جینپینگ رئیسجمهور چین، دیداری کاملا رسمی بود.
وی تصریح کرد: چینیها میدانند که بایدن نمونه بارز «اردک لنگ» است. [اما] آنها از آنجایی که بسیار «کنفوسیوسگرا» هستند و میخواستند به تشریفات، موقعیت و آداب و رسوم احترام بگذارند، [با بایدن] دیدار کردند.
به گفته براون، آنچه شی در جریان این دیدار به بایدن گفت، به طور کلی به مثابه تکرار همان چیزی بود که پیشتر در اوایل ماه جاری [میلادی] طی تماس تلفنی به دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب آمریکا گفته بود؛ از جمله اینکه «همکاری [میان واشنگتن و پکن] به طور متقابل برای هر دو طرف سودمند است. بشریت به ما [چین و آمریکا] به عنوان دو قدرت پیشرو جهانی، وابسته است تا اقدامات درست را انجام دهیم و تلاش برای محدود کردن پیشرفت و توسعه چین بدون شک با شکست مواجه خواهد شد».
با این حال این نویسنده گمان میکند که پکن بعید است [در قبال واشنگتن] هوشیار باشد و جبههای بگیرد چراکه رویکرد ترامپ نسبت به روابط چین و آمریکا ممکن است تفاوت چندانی با بایدن نداشته باشد.
براون همچنین بر این باور است که نحوه برخورد میزبانان اجلاس سران سازمان «همکاریهای اقتصادی آسیا-پاسیفیک» با بایدن، یعنی عدم استقبال ویژه از او در بدو ورود و در گوشه قرار گرفتن در عکس سالانه اجلاس، «سیلی دیگری با پشت دست به صورت امپراتوری غربی بود».
وی در پایان اظهار داشت: بشریت امیدوار است که «بریکس»، «اَپک»، «اتحادیه آفریقا»، «جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب» (CELAC) و دیگر گروههای چند قطبی بتوانند نظم جهانی عادلانه، صلحآمیز و با بُرد متقابل را به وجود آورند.
به گزارش ایرنا، شی جینپینگ و جو بایدن رهبران چین و آمریکا بامداد یکشنبه در دیدار حاشیه اجلاس سران اپک در پرو با اذعان به وجود اختلاف و رقابت بین دو کشور بر پرهیز از مناقشه و مدیریت آن تاکید کردند.
اپک (مجمع همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه) نهاد اقتصاد متشکل از ۲۱ اقتصاد منطقه آسیا و اقیانوس آرام و یک انجمن اقتصادیِ میاندولتی است و کار اصلی اش هموار کردن راه رشد اقتصادی کشورهای حاشیۀ اقیانوس آرام، همکاری اقتصادی و داد و ستد تجاریِ آزاد میان آن کشورها و تسهیل سرمایه گذاری در آنهاست. اپِک در سال ۱۹۸۹ با فراخوان نخست وزیر استرالیا تشکیل شد.
نخستین اجلاس اپک با ۱۲ عضو، در سال ۱۹۹۳ در جزیره بلیک سیاتل برگزار شد. استرالیا، کانادا، ژاپن، نیوزیلند و ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی ۶ عضو از کشورهای صنعتی بودند و ۶ عضو دیگر را اعضای اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا، آسهآن شامل اندونزی، مالزی، فیلیبپین، سنگاپور، تایلند و برونئی، تشکیل میدادند.
در سال ۱۹۹۶ میلادی، ۹ عضو دیگر شامل چین، هنگ کنگ، تایوان، مکزیک، گینه نو، شیلی، پرو، روسیه و ویتنام به این اتحادیه پیوستند تا اعضای این اتحادیه به ۲۱ کشور برسد.