تربت‌حیدریه- ایرنا- نخستین جشنواره ملی شعر زعفران تربت‌حیدریه دوشنبه شب در مراسمی با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا، در این آیین "عباس باقریه" ، "سعیده موسوی‌زاده" و "مرضیه جامی‌الاحمدی" به عنوان سه نفر برتر جشنواره ملی زعفران تربت حیدریه معرفی شدند.

دبیر علمی نخستین جشنواره ملی شعر زعفران در آیین پایانی آن گفت: از مجموع ۴۲۸ اثر رسیده به دبیرخانه، ۲۷۸ اثر در معرض قضاوت داوران قرار گرفت و در نهایت سه اثر برگزیده شد.

سید جعفر علمداران داوران این جشنواره را شامل "سعید بیابانکی"، "حسن دلبری" و "عبدالجبار کاکائی" عنوان کرد.

وی افزود: ادیبان و شاعران از سراسر کشور سروده‌های خود را در قالب‌ شعر نو، مثنوی، غزل، قصیده، دوبیتی و رباعی با ۲ رویکرد جِدی و طنز با موضوعات مرتبط با زعفران نظیر کاشت، داشت، برداشت، فناوری و صادرات به دبیرخانه ارسال کرده اند.

بخش اشعار محلی باید تفکیک شود
یکی از سه داور جشنواره در حاشیه این آیین به خبرنگار ایرنا گفت: برای قضاوت اشعار با ۲ چالش اساسی مواجه بودیم که یکی بحث کیفیت و دوم موضوع گویش محلی بود.

حسن دلبری افزود: تا زمانی که اشعار به دستمان نرسیده‌ بود، گمان نمی‌کردیم از حیث کیفی آنقدر در سطح بالا سروده شده باشند که ما را در قضاوت به چالش بکشند.

وی ادامه داد: چالش دوم موضوع اشعار با گویش یا لهجه محلی بود که برای یک داور غیر بومی قضاوت آن نیز بسیار دشوار بود.

دلبری افزود: شایسته است برای سال آینده در طبقه بندی اشعار، بخشی به سروده‌های محلی به همراه داوران بومی اختصاص یابد.

به گزارش ایرنا، بر اساس داده‌های آماری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی ۷۶ درصد به استان خراسان رضوی اختصاص دارد و همچنین از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران استان، شهرستان‌های تربت‌حیدریه و زاوه با داشتن بیش از ۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران، خود را به عنوان قطب زعفران ایران و پایتخت زعفران جهان مطرح کرده‌اند که البته سهم تربت‌حیدریه ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار است.
در منطقه تربت‌حیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانی‌هایی که از این شهرستان جدا شدند در مجموع اکنون افزون بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
یکی از شاخص‌ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده‌است، زعفران بوده که میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.
در استان خراسان رضوی ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفران‌کاران تربت‌حیدریه اختصاص دارد.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۱۸ نفر شغل ایجاد می‌کند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می‌آید.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.