یاسوج- ایرنا- فاز نخست تنها کارخانه فولاد کهگیلویه وبویراحمد با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن شمش فولاد و با اشتغال زایی مستقیم ۵۸۲ نفر در سال ۸۲ کلنگ زنی و در سال ۸۸ به بهره‌برداری رسید.با رکود و نیمه فعال شدن دوباره این کارخانه دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و متولیان امر را وارد ماجرا کرده تا شاید چرخ این واحد تولیدی دوباره بچرخد.

به گزارش ایرنا، فاز نخست تنها کارخانه فولاد کهگیلویه وبویراحمد با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن شمش فولاد و با اشتغال زایی مستقیم ۵۸۲ نفر در سال ۸۲ کلنگ زنی و در سال ۸۸ به بهره‌برداری رسید. این کارخانه نقش مهمی در توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد دارد.

این واحد تولیدی با عنوان بویر صنعت یاسوج از سال ۹۸ به دلیل برخی مشکلات فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده بود اما در سال ۱۴۰۰ به چرخه تولید بازگشت اما گویا این بار هم دچار رکود شده است.

به همین دلیل کارگروه حمایت قضایی در محل مجتمع فولاد بویر صنعت- شرکت صنعتی جانیار سگال واقع در فیروزآباد یاسوج تشکیل جلسه داد و ضمن رسیدگی به مشکلات، در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مورد تأکید رئیس قوه، مصوباتی در راستای رفع موانع تولید وضع و به دستگاه‌های متولی ابلاغ کرد.

مشکلات کارخانه فولاد بویراحمد در یک نگاه

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این کارخانه بدهکاری در حوزه گاز، برق منطقه ای خوزستان دارد و در زمینه مسائل کارگری نیز قرار است تامین اجتماعی استان اقداماتی را انجام بدهد.

امیر تیمور موسویان افزود: پروانه بهره برداری نیز با مشکل مواجه بوده که هم اینک دادستانی استان دستورات لازم را برای این معضل هم صادر کرده است.

وی ابراز کرد: همچنین این کارخانه در تامین سوخت دچار مشکل بود که قرار شد شرکت فرآورده های نفتی ایران اقدامات لازم را برای رفع این چالش هم انجام دهد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: هم اینک کارخانه بالای ۲۰۰ نفر ظرفیت اشتغال دارد و ما به دنبال این هستیم که در ادامه زنجیره تولید شمش محصولات پایین دستی را سرمایه گذاری و تولید کنیم.

موسویان تاکید کرد: به این معنا که زنجیره تکمیل شود و میله، میلگرد و لوله تولید و از خروج محصول خام استان جلوگیری شود.

حکایت دوباره تعطیلی کارخانه فولاد بویراحمد



تلاش برای تداوم تولید در مجتمع فولاد بویراحمد

نشست ستاد حقوقی قضائی رفع موانع تولید و امنیت اقتصادی با حضور سید وحید موسویان دادستان مرکز استان و مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد و شرکت‌های برق، پخش فرآورده‌های نفتی و گاز جهت رسیدگی به مشکلات مجتمع فولاد بویر صنعت شرکت صنعتی جانیارسگال واقع در فیروزآباد یاسوج تشکیل شد.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این کارخانه ظرفیت تولید ۹ هزار تنی شمس بصورت ماهیانه دارد، کیفیت صادرات و شرکت بورس، اهمیت تولید و اشتغال در بستر امنیت سرمایه‌گذاری تبیین شده است و با توجه به مشکلات حقوقی به وجود آمده در این مجتمع، دستورات قانونی جهت تداوم فعالیت، تولید، رونق اقتصاد، اشتغال و جلوگیری از تعطیلی صادر شد.

سید وحید موسویان افزود: فعالیت این واحد صنعتی که با تولید ۹ هزار تن شمش فولاد بصورت ماهیانه، اشتغال ۲۲۰ نفر را بطور مستقیم و ۸۰۰ نفر بطور غیر مستقیم فراهم کرده است باید تداوم یابد.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: بر اساس تأکیدات و راهبردهای رهبری معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی، همه دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های مرتبط مکلف به تسهیل زمینه فعالیت و رفع موانع تولید هستند.

وی گفت: همچنین از واحدهای مختلف این واحد تولیدی اعم از سالن و کارگاه ساخت، محوطه فرآوری، انبارهای مرکزی و مواد اولیه، سالن شمش و پست برق بازدید شده است.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: تولید ماهیانه ۹ هزار تن شمش ظرفیتی مهم در رونق اقتصادی کشور است.

موسویان با کم نظیر قلمداد کردن ظرفیت تولید، خواهان توسعه این مجتمع و خودداری از خام فروشی صِرف با تولید میلگرد، ورق و انواع محصولات فلزی شد که استان کهگیلویه و بویراحمد بطور مستقیم از این ظرفیت بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: همچنین توافقاتی در راستای تسهیل فعالیت و رفع موانع تولید انجام شد که به عنوان مصوبات کارگروه ابلاغ و همه دست اندرکاران ملزم به اجرای مفاد شده‌اند.

موسویان تأکید کرد: مصوبات ستاد تسهیل، به‌منزله بالاترین دستورات قضائی تلقی می‌شود که مدیران دولتی، خصوصی و بانک‌ها باید با فوریت در راستای اقتصاد مقاومتی و جهش تولید و اشتغال مورد توجه و حمایت قرار دهند و کوتاهی نسبت به آن مسئولیت کیفری دارد.

سرمایه در گردش چالش جدی واحدهای تولیدی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۵۴۰ واحد صنعتی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۸۰ مورد از آن ها زیر ظرفیت تولید کار می کنند و به دلایل مختلفی از جمله نبود تسهیلات کافی و سرمایه در گردش و کمبود مواد اولیه با مشکل مواجه اند.

موسویان ابراز کرد: سال گذشته تعداد واحدهای تولیدی استان که با مشکل مواجه بودند تقاضای ۱۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات داده بودند که از این میزان ۲ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال تسهیلات معادل ۱۷ درصد سهم استان شد و ۱۰۰ درصد این تسهیلات هم پرداخت شد.

وی ادامه داد: ناترازی بین منابع و مصارف بانک های استان سبب شده تا امکان پرداخت تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی مشکل دار استان وجود نداشته باشد.

تخصیص ۶۳ میلیون دلار ارز به واحدهای راکد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: ۶۳ میلیون دلار ارز به ۱۴ واحد صنعتی این استان در بخش‌های مختلف تخصیص یافت.

موسویان اظهار کرد: ۶۳ میلیون دلار ارز به ۱۴ واحد صنعتی غذایی، شیمیایی و دارویی تخصیص یافت که در تاریخ تجاری استان بی سابقه بوده است.

وی با اشاره به اهمیت تأمین ارز مورد نیاز با توجه به تعهد واردات در مقابل صادرات، افزود: این اقدام گامی مهم برای توسعه صنعت و اقتصاد استان بوده و امیداست که با ادامه این روند، شاهد رشد و شکوفایی بیشتر واحدهای تولیدی و افزایش اشتغال در استان باشیم.

موسویان اضافه کرد: مجموعه صنعت معدن و تجارت استان با برنامه‌ریزی دقیق، حمایت از تولیدکنندگان و رفع موانع تولید، برای نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی و جهش در امر تولید و ارتقاء سهم استان در تولید ناخالص داخلی (jdp) کشور همه تلاش‌های خود را انجام می دهد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد، استقبال فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد از این اقدام را مطلوب ارزیابی کرد.

به گزارش ایرنا، در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای احیای واحدهای راکد صورت گرفته است اما همچنان واحدهای صنعتی بسیاری تعطیل هستند، تعطیلی این واحدها در حالی است که میلیاردها تومان از منابع مالی این کشور صرف راه‌اندازی آن‌ها شده است اما به دلایل گوناگونی این سرمایه‌ ها راکد شده اند.

با وجود همه تلاش‌ها هنوز در استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد همچنان ۱۱۰ واحد راکد یا نیمه تعطیل وجود دارد.

این در حالی است که یک حرکت امید بخش و تحول زایی نیز در دولت چهاردهم برای حمایت از تولید داخلی وجود دارد و تداوم طرح‌های حمایتی و توسعه و بهبود آن‌ها می‌تواند پیامی روشن به تولیدکنندگان باشد که دولت می‌تواند استانداردهای صنعتی و تولیدی امروز و آینده ایرانیان را بهبود بخشد.