تهران- ایرنا- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها روند فعالیت ۱۰۰ روزه دانشگاه‌ها را در دولت چهاردهم باثبات دانست و گفت: روند حمایت از برنامه‌های دانشگاه‌ها نیز در این مدت مناسب بوده است.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دولت چهاردهم که فعالیت خود را از ۷ مردادماه ۱۴۰۳ و بعد از تنفیذ رای مردم توسط مقام معظم رهبری با هدایت مسعود پزشکیان به شکل رسمی و بعد از رای مجلس به اعضای هیات دولت در ۳۱ مرداد به شکل عملیاتی و اجرایی آغاز کرد، در ۱۰۰ روز نخست فعالیت خود در حوزه آموزش عالی نیز شعار وفاق ملی، ایجاد نشاط و امید و تفاهم و گفت‌وگو را اجرا کرد.

بر همین اساس معیار انتخاب روسای دانشگاه‌ها با توجه به این بود که بیشترین قدرت را در توافق‌سازی داشته باشند؛ یعنی در دانشگاه فراگیرتر از بقیه عمل کند و با تنوع سلایق و تکثر روش ها سازگار باشند. همین امر نشان داد وزارت علوم نه‌فقط دنبال سیاسی‌کاری بلکه به دنبال اجرای گفتمان وحدت و وفاق ملی است.

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز به عنوان نهادی در راستای ایجاد دانشگاه مومن و متعبد به هدایت الهی و در راستای تبیین ارزش‌های اسلامی و تعمیق آگاهی‌های دینی و اعتقادی دانشجویان و دانشگاهیان و بر اساس مصوبه نهایی اسفندماه سال ۱۳۷۲ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ایجاد سازمانی جدید برای تحقق منویات مقام معظم رهبری تشکیل شد و در کلیه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی به انجام وظایف مصرح در اساسنامه می‌پردازد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز اخیرا در آیین تکریم و معارفه رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در ستاد وزارت علوم تصریح کرد: نهاد رهبری در دانشگاه‌ها و وزارت علوم ماموریت های مشترکی را در حوزه آموزش عالی پیش می برند که در سه حوزه مدیریت، آموزش و پژوهش و مقوله فرهنگ کارها در حال انجام است. همراهی، هم افقی و هم افزایی در این مسیر موجب اتفاقات ارزشمند و مهمی است که با فعالیت دفتر نهاد در ستاد وزارت علوم شاهد فعالیت های مثمر ثمر و مهم در محیط دانشگاه ها هستیم.

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی همزمان با گذشت ۱۰۰ روز از فعالیت دولت چهاردهم در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا، درباره اقدامات این دولت در حوزه آموزش عالی و دانشگاه‌ها گفت: ما در آغاز فعالیت دولت چهاردهم هستیم و طبیعی است که در ابتدای کار، دولت‌ها در حال انتخاب همکاران و اعضای مدیریتی کلان دستگاه‌ها تا سطوح پایین هستند.

تاکید رئیس‌جمهور بر حفظ جریان نخبگی در کشور

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها معتقد است: در مدت فعالیت‌های ۱۰۰ روزه دولت چهاردهم شاهد روند با ثبات در فضای دانشگاهی بودیم. عمده مسئولیت اصلی دانشگاه، تولید جریان علم کشور است و با توجه به ماموریت جدیدی که رهبر معظم انقلاب خطاب به دانشگاه‌ها مبتنی بر استمرار جهش مجدد علمی و فناوری دادند، به طور طبیعی فرصت دادن به علم و پژوهش و فناوری و میدان‌هایی که در این عرصه وجود دارد جزو فعالیت‌هایی است که دانشگاه‌ها باید انجام دهند.

رستمی، روند فعلی تولید علم و پژوهش و فناوری را نه تنها کُند ندانست، بلکه روند حمایت از برنامه‌های دانشگاه‌ها را مناسب و مطلوب عنوان کرد و گفت: از این جهت ما یک مسیر با ثبات را در حرکت دانشگاه می‌بینیم.

وی به حساسیت فراوان رئیس جمهور بر حفظ جریان نخبگی در درون کشور اشاره کرد و گفت: بارها این تاکید را از رئیس‌جمهور شنیدم و به نظر می‌رسد ظرفیت‌هایی که برای حمایت از نخبگان و دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران برجسته و استادان دانشگاه داریم را باید به فعلیت برسانیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به بحث حمایت از معیشت اعضای هیات علمی و فرصت دادن و حمایت از فضای دانشجویی برای ترویج و تسهیل ازدواج و اشتغال و کاستن هزینه‌های زندگی گریزی زد و گفت: این‌ها جزو موضوعات تاکیدی رئیس‌جمهور دولت چهاردهم است که انتظار می‌رود هم دستگاه‌هایی نظیر سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی و هم دانشگاه‌ها به عنوان مجری، به این بخش توجه کنند.