تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه ونزوئلا در چارچوب «دهمین کمیسیون مشترک ایران و ونزوئلا» که در کاراکاس برگزار می‌شود، بر همکاری‌های «تاریخی» میان دو کشور تاکید کرد و اطمینان داد که به لطف این روابط، حدود ۳۰۰ توافق نهایی شده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، «ایوان خیل» وزیر امور خارجه ونزوئلا با انتشار پیامی از طریق کانال رسمی تلگرام خود اعلام کرد: به نمایندگی از رئیس‌جمهوری «نیکلاس مادورو»، دهمین کمیسیون مشترک ایران و ونزوئلا را به همراه «حجت‌الله سلطانی» سفیر ایران افتتاح کردیم.

وی خاطرنشان کرد: هدف از این نشست تقویت دوستی و همکاری تاریخی بین ملت‌های ما، متحد در مبارزه با اقدامات قهری تحمیلی غرب، رفاه و پارادایم جدید دیپلماتیک مبتنی بر همبستگی و احترام است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ونزوئلا در ویدیویی که از این نشست به اشتراک گذاشته است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ۴۵ ساله و انقلاب بولیواری ۲۵ ساله که [انقلاب‌هایی] دوقلو هستند، ساختار نسبتاً محکمی از همکاری را ایجاد کرده‌اند، ما در سال‌های اخیر نزدیک به ۳۰۰ قرارداد امضا کرده‌ایم، تعداد دقیق ۲۹۸ قرارداد است.

وی افزود: در دو سال گذشته حدود ۸۰ قرارداد امضا کرده‌ایم، سفر نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری به جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۲ و سفر «ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری ایران (۱۹۶۰-۲۰۲۴) به کاراکاس در سال ۲۰۲۳ را شاهد بودیم و اکنون در این کمیسیون مشترک به پیشرفت در این همکاری ادامه می‌دهیم.

خیل گفت: جمهوری بولیواری از داشتن شریک، دوست و برادری که با همراهی او از دنیایی هر روز پیچیده‌تر عبور می‌کند، احساس افتخار می‌کند.

وی همچنین بر اراده مطلق ونزوئلا برای دفاع از کرامت مردم ایران، تمامیت ارضی و اصول آن را تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، «رامون بِلاسکِز» وزیر حمل و نقل ونزوئلا نیز تعهد دو طرف برای یافتن مکانیسم‌هایی که امکان ارتقای سطح همکاری‌ها را فراهم کند، مورد تاکید قرار داد و اعلام کرد که در حال برنامه‌ریزی برای فعال‌سازی مجدد پروازهای تجاری میان کاراکاس و تهران هستند.

وی همچنین از برنامه‌ریزی‌ها برای راه‌اندازی مجدد کارخانه مونتاژ خودروهای ایرانی در این کشور آمریکای جنوبی خبر داد.

دهمین کمیسیون مشترک سطح عالی همکاری ونزوئلا و ایران با هدف تقویت روابط راهبردی دوجانبه و بررسی توافق‌های انجام شده در نشست قبلی دیروز (دوشنبه/ ۱۸ نوامبر/ ۲۸ آبان) در کاراکاس تشکیل شد.

این رویداد که به مدت چهار روز برگزار می‌شود، شامل یک جلسه تجاری نیز می‌شود که با سه میز کاری برنامه‌ریزی شده است؛ کشاورزی، ماهیگیری، پرورش آبزیان، تجارت خارجی، علم و فناوری از موضوعاتی هستند که مورد گفت‌وگو قرار می‌گیرند.

وزارت امور خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که علاوه بر انرژی، اقتصاد، دارایی، صنعت، معدن، تولید ملی، نفت، حمل و نقل و گردشگری محورهای این نشست چهار روزه خواهند بود.

در ژوئن ۲۰۲۳، کاراکاس و تهران قراردادهایی در زمینه کشاورزی، نفت، پتروشیمی، گاز، علمی، فناوری، دانشگاهی، تجاری و فرهنگی امضا کردند.

در جریان سفر «سیدستار هاشمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان نیز یادداشت تفاهم در زمینه ارتباطات به امضا رسید که حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات را پوشش می‌دهد.

دو کشور همچنین یادداشت تفاهمی بین بنیاد گرن ماریسکال د ایاکوچو (Fundación Gran Mariscal de Ayacucho) و «سازمان امور دانشجویان» در خصوص بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه‌ها امضا کردند و در حوزه سلامت، موافقت‌نامه‌ای برای تولید دارو و محصولات امضا کردند.

در جریان سفر مادورو به تهران در ژوئن ۲۰۲۲، ونزوئلا و ایران یک توافق راهبردی ۲۰ ساله امضا کردند.