تربت‌حیدریه- ایرنا- رییس سازمان مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تربت‌حیدریه و مدیر بازار گل زعفران این شهرستان گفت: بیش از ۷۰ تن گل تر زعفران از زمان آغاز به کار این بازار محصول در تربت‌حیدریه تاکنون به فروش رسیده‌ است.

مهدی علیزاده روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به طور متوسط هر کیلوگرم زعفران نزدیک به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال مبادله شد.

وی با بیان اینکه بزرگترین بازار گل زعفران استاندارد ایران از پنجم آبان در تربت حیدریه آغاز شد و به مدت ۴۵ روز یعنی پایان فصل برداشت ادامه دارد، بیان کرد: میانگین فروش روزانه این بازار تاکنون نزدیک به ۲.۵ تن زعفران بوده‌ است.

مدیر بازار گل زعفران تربت حیدریه پیش‌بینی کرد: در صورت ادامه روند کنونی، افزون بر ۴۰ تن گل زعفران دیگر به فروش خواهد رسید.

وی اضافه کرد: علاوه بر شهرستان‌های زاوه و مه‌ولات، این بازار میزبان گل زعفران از شهرستان‌های کاشمر و گناباد در خراسان رضوی و نیز فاروج واقع در خراسان شمالی نیز هست.

علیزاده با ابراز خرسندی از میزان بالای گل تر زعفران در بازار تربت حیدریه تصریح کرد: در عین حال برخی شهرستان ها، گل تر خود را با کیفیت پایین‌تر از زعفران منطقه تربت‌حیدریه به اعتبار این بازار با قیمت پایه به فروش می‌رسانند.

به گزارش ایرنا، بازار گل زعفران هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۲۱ دایر و برداشت زعفران به ترتیب در سه اقلیم سرد (رُخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مه‌ولات) از ۱۵ مهر آغاز و تا ابتدای آذرماه ادامه دارد.

بر اساس داده‌های آماری سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار یعنی ۷۶ درصد به استان خراسان رضوی اختصاص دارد و همچنین از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زیرکشت زعفران استان، شهرستان‌های تربت‌حیدریه و زاوه با داشتن بیش از ۲۰ هزار هکتار کشتزار زعفران، خود را به عنوان قطب زعفران ایران و پایتخت زعفران جهان مطرح کرده‌اند که البته سهم تربت‌حیدریه ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار است.

در منطقه تربت‌حیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانی‌هایی که از این شهرستان جدا شدند در مجموع اکنون افزون بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی بیش از ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی به تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

یکی از شاخص‌ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده‌ است، زعفران بوده که میانگین تولید چهار کیلوگرم در هکتار و با تولید سالانه ۱۲۰ تن است.

در سطح استان ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفران‌کاران تربت‌حیدریه اختصاص دارد.

اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۱۸ نفر شغل ایجاد می‌کند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و ۲ تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می‌آید.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه با مزیت‌های مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.