تهران- ایرنا- کارشناس مسائل منطقه گفت: در ۵۰ روز گذشته، تلاش‌های مکرر صهیونیست‌ها برای نفوذ زمینی به لبنان با شکست مواجه شد و علی‌رغم حمایت جنگنده‌ها و تخریب مناطق مسکونی در اطراف مرزها، خسارت‌های زیادی متحمل شدند و نتوانستند به اهداف خود دست یابند.

جعفر رضوی کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، با اشاره به شهادت مسئول روابط عمومی و رسانه‌ای حزب‌الله لبنان اظهار داشت: در ارتباط با ترور آقای محمد عفیف، لازم است تأکید شود که رژیم صهیونیستی همواره در مسیر افزایش اقدامات تروریستی علیه مقامات مقاومت حرکت کرده است. این رژیم هیچ‌گاه از کوچک‌ترین اقدامات تروریستی خودداری نکرده و رویکردی تصاعدی در این زمینه اتخاذ کرده است. علت این مسئله، تلاش برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و به‌ویژه تضعیف روحیه حامیان مقاومت است.

وی افزود: پس از سلسله ترورهای متعددی که توسط صهیونیست‌ها انجام شده، آنها در این اقدامات به موفقیتی دست نیافتند. برای مثال، علی‌رغم تلاش‌های مکرر، موفق به هدف قرار دادن افرادی همچون شیخ نعیم قاسم، دبیرکل جدید مقاومت و دیگر فرماندهان برجسته نشدند. به همین دلیل، تصمیم گرفتند آقای محمد عفیف، که حضور میدانی مؤثری داشت، را هدف قرار دهند. هدف اصلی آنها از این اقدام، تضعیف روحیه حامیان مقاومت و ثبت پیروزی نمادین در میدان بود. با این حال، این ترور نیز، همچون اقدامات مشابه گذشته، برای آنها ثمربخش نبود.

هدف اصلی صهیونیست‌ها اقدام، تضعیف روحیه حامیان مقاومت و ثبت پیروزی نمادین در میدان بود. با این حال، این ترور نیز، همچون اقدامات مشابه گذشته، برای آنها ثمربخش نبود

این کارشناس مسائل منطقه در ادامه خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر این است که رژیم صهیونیستی در عملیات‌های زمینی خود نیز موفقیتی کسب نکرد. در ۵۰ روز گذشته، تلاش‌های مکرر آنها برای نفوذ زمینی با شکست مواجه شد و علی‌رغم حمایت جنگنده‌ها و تخریب مناطق مسکونی در اطراف مرزها، خسارت‌های زیادی متحمل شدند و نتوانستند به اهداف خود دست یابند. بنابراین، تلاش کردند با این ترور، روحیه نیروها و افکار عمومی خود را بهبود بخشند، اما این اقدام هم اثری نداشت و همچون دیگر اقداماتشان بی‌ثمر بود. اگرچه با این حادثه یکی از فرزندان مقاومت را از دست دادیم، اما این رویداد نشان‌دهنده ناکامی مکرر دشمن در تحقق اهداف خود است.

رضوی همچنین تصریح کرد: در خصوص وضعیت جبهه‌های غزه و لبنان، باید گفت که رژیم صهیونیستی در نوار غزه به دنبال اجرای طرحی برای تقسیم این منطقه است. این طرح شامل ایجاد محور «نتساریم» به منظور جداسازی شمال نوار غزه از مناطق مرکزی و جنوبی است. بر اساس این برنامه، شمال غزه به منطقه‌ای بسته و نظامی تبدیل خواهد شد و از ورود کالاها و کمک‌های بشردوستانه به این منطقه جلوگیری می‌شود. هدف اصلی این اقدام، تخلیه منطقه‌ای است که هم‌اکنون حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در شرایط دشوار در آن سکونت دارند.

وی در این زمینه افزود: در همین حال، صهیونیست‌ها تلاش دارند کنترل گذرگاه رفح را از طریق حضور نظامی در محور فیلادلفیا به دست گیرند. آنها در صدد هستند تا غزه را به شکلی مشابه کرانه باختری درآورند، به‌گونه‌ای که حرکت و فعالیت در این منطقه تحت کنترل جدی‌تر آنها قرار گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تلاش برای تغییر ساختار و شرایط غزه به نحوی است که وضعیت آن پس از پایان جنگ متفاوت باشد.

رضوی همچنین اظهار داشت: زمان پایان جنگ در غزه همچنان نامشخص است، اما احتمال می‌رود با روی کار آمدن ترامپ در ایالات متحده، تحولاتی در این جبهه رخ دهد. در حال حاضر، رژیم صهیونیستی همچنان به حملات نظامی و اقدامات جنایتکارانه خود ادامه می‌دهد و به همین دلیل، احتمال برقراری آتش‌بس در آینده نزدیک وجود ندارد.

شهید محمد عفیف - مسئول رسانه‌ای حزب‌الله لبنان

وی گفت: در لبنان نیز شرایط مشابهی حاکم است، اما با برخی تفاوت‌ها. لازم به ذکر است که مقاومت در غزه توانسته با اقدامات نظامی خود خسارات و تلفات قابل‌توجهی به رژیم صهیونیستی وارد کند. طی کمتر از یک ماه گذشته، حداقل سه تا چهار فرمانده ارشد ارتش رژیم صهیونیستی در این منطقه به هلاکت رسیده‌اند که این نشان از افزایش اثربخشی عملیات مقاومت دارد.

رضوی افزود: به عنوان نمونه، در یکی از کمین‌های اخیر، مقاومت توانست نقشه صهیونیست‌ها را خنثی کرده و کمینی معکوس علیه آنها ایجاد کند که منجر به کشته و زخمی شدن شمار زیادی از نیروهای دشمن شد. همچنین، رژیم صهیونیستی به دلیل فشارهای مقاومت، بخشی از نیروهای خود را از نوار غزه به سمت جبهه لبنان منتقل کرده است. این تحولات نشان‌دهنده افزایش قدرت و توانمندی مقاومت در مواجهه با دشمن است.

این کارشناس مسائل منطقه اظهار داشت: در مورد وضعیت لبنان، شرایط تا حدی با غزه متفاوت است. رژیم صهیونیستی در اجرای عملیات‌های زمینی در لبنان با رکود جدی مواجه شده و توانایی پیشروی زمینی را از دست داده است. حزب‌الله لبنان با قوت و قاطعیت در برابر این عملیات‌ها مقاومت کرده و خسارت‌ها و تلفات سنگینی به نیروهای دشمن وارد کرده است.

وی ادامه داد: این وضعیت باعث شده که صهیونیست‌ها در موفقیت‌آمیز بودن عملیات‌های زمینی خود در لبنان دچار تردید شوند. در حالی که بارها اعلام کرده بودند که عملیات زمینی در لبنان طی دو هفته به پایان خواهد رسید، اظهارات اخیر هرتزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، از طرح‌های جدید برای گسترش حملات خبر می‌دهد. شروع این حملات جدید نشان‌دهنده نارضایتی رژیم از وضعیت فعلی و تلاش برای تغییر شرایط به نفع خود است.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان داشت: علاوه بر این، رژیم صهیونیستی هر از چند گاهی صحبت از آتش‌بس می‌کند، اما اظهارات ایشان بیشتر جنبه تبلیغاتی و عملیات روانی دارد. هدف آنها از این‌گونه اظهارات، پاسخ‌گویی به افکار عمومی داخلی و تأثیرگذاری بر حامیان مقاومت است. با این حال، بررسی برنامه‌ها و طرح‌های اعلام شده رژیم نشان می‌دهد که آنها هیچ قصدی برای پذیرش آتش‌بس ندارند و این مسئله صرفا بخشی از تاکتیک‌های رسانه‌ای آنهاست.

رضوی در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع، جنگ در لبنان و غزه به آتش‌بس نزدیک نیست. شیوه عملکرد و اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که این درگیری‌ها به زودی پایان نخواهد یافت. به‌ویژه موفقیت‌های اخیر حزب‌الله در لبنان، رژیم صهیونیستی را در وضعیت بحرانی و بن‌بست عملیاتی قرار داده است. این موفقیت‌ها توانمندی حزب‌الله را به نمایش گذاشته و مانع پیشروی دشمن در منطقه شده‌اند.