به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، غلامرضا امیرخانی در آیین تکریم و معارفه سازمان اسناد و کتابخانه ملی که در تالار قلم کتابخانه ملی برگزار شد، خطاب به معاون اول رئیس جمهور گفت: بخش عمده ساخته شدن این بنا در زمان معاونت اولی شما بود، همچنین همکاران برای جمعآوری منابع به مصوبههای زمان شما استناد میکنند مانند الزام ناشران به ارسال دو نسخه از کتاب به کتابخانه ملی که در زمان شما اتفاق افتاد.
رییس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به پیشرفت تپههای عباس آباد در طول ۴۰ سال، بیان کرد: بهتر است به ۴۰ سال پیش نگاه کنیم، انقلاب ما فرهنگی بود، و بعد از ۴۰ سال در این تپهها کتابخانه ملی، باغ کتاب و بسیاری سازههای فرهنگی دیگر بنا شد. در انقلابی که شاید یکی از جنبههای آن کتاب بوده است، بسیاری از اقدامات ریشه در کتاب دارد. امید است کتابخانه ملی بتواند جایگاه خود را پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه کتاب هنوز جایگاه خود را دارد، افزود: اگر از کتاب کاغذی یا الکترونیک استفاده شود، فرقی نمیکند و کتاب جایگاهش را در ایران حفظ کرده است. به همین دلیل بحث سرانه کتاب در جامعه ما همیشه محور انتقاد بوده است.
انتظار میرود دانشگاه و کتابخانه ملی کمبود بودجه نداشته باشد
آیت الله سیدمصطفی محقق داماد با اعلام اینکه ایران زادگاه دانشهای مختلف بوده است، گفت: روزگاری که فلاسفه از همه جا رانده شدند به ایران پناه آوردند.
عضو هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ادامه داد: بعد از طلوع خورشید مقدس اسلام در جهان نه فقط بخش شرق، از نظر علمی رنگ و دیگری گرفت، بلکه بسیاری از علوم توسط مسلمانان در جهان فراگیر شد.
به گفته او در طول تاریخ دو یا سه وزیر هستند که تاریخ به آنها افتخار میکند. نخست خواجه نظام الملک، او نظامیهها را تاسیس کرد این اقدام در تاریخ میماند و دیگری رشید الدین فضل الله است.
محققداماد با مخاطب قراردادن عارف تاکید کرد: اگر بودجههای کشور را صرف کتاب و کتابخانه کنید، کسی از شما ناراضی نخواهد شد. اینک که مدیریت دولت به دست عالم افتاده است، و معاون اول او عالم است، انتظار میرود دانشگاه و کتابخانه ملی بودجه کم نداشته باشد.
در این مراسم از کتاب آسمان معرفت یادنامه سیدعبدالله انوار رونمایی شد.