به گزارش خبرنگار ایرنا، «آیتالله قربانی دری نجفآبادی» روز سهشنبه در آیین تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، افزود: مازوتسوزی نیروگاه شازند یکی از عوامل آلودگی هوای اراک است و دیگر کانونهای آلاینده این شهر باید شناسایی و کنترل شوند.
امام جمعه اراک گفت: کاهش و رفع آلودگی هوا در استان نیازمند مشارکت جدی همه دستگاههای متولی و همکاری صنایع مختلف و آحاد مردم است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: گسترش فضای سبز در غرب شهر اراک از منطقه چپقلی تا تلاب میقان به میزان ۱۰ هزار هکتار درختکاری مثمر، میتواند در این مهم اثرگذار باشد.
آیت الله دری نجفآبادی افزود: برای گذار از این شرایط در آلودگی هوا باید همه مسولان همکاری کنند و مردم هم با صرفهجویی در مصرف، نقشآفرینی کنند.
وی بیان کرد: آمار ابتلا به سرطان در استان مرکزی بیشتر از دیگر استانهای کشور است که دلیل اصلی این مهم آلایندگی صنایع است بنابراین مدیران وظیفه دارند نسبت به این مهم چارهاندیشی کنند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در ادامه گفت: آب آشامیدنی استان دارای آرسینیک است و میزان آب ذخیره در سد کمال صالح اراک بسیار کم شده و اگر بارندگی کم باشد فاجعه است، بنابراین لازم است تا صرفهجویی انجام شود.
آیت الله دری نجفآبادی افزود: باید هوا، آب و غذا از عناصر بهداشتی برخودار باشد و در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بهداشت مهمتر از درمان است.
وی در ادامه بیان کرد: اگر چه در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در استان انجام شد اما کارهای زمین مانده زیادی در نقاط مختلف این استان وجود که باید در دولت چهاردهم انجام شود.
امام جمعه اراک در بخش دیگرش از سخنانش گفت: لازم است وزارت بهداشت نسبت به ایجاد دانشکده داروسازی در استان مرکزی اقدام کند.
آیتالله دری نجفآبادی افزود: در سالهای گذشته نسبت به ایجاد مراکز دندانپزشکی در استان اقدام شد و اکنون استان، ظرفیت ایجاد دانشکده داروسازی را دارد.
وی به خروج ارز برای تامین تجهیزات پزشکی اشاره کرد و ادامه داد: استان مرکزی ظرفیت بالایی در صنعت دارد و باید با برنامهریزی و تهیه نقشه راه هدفمند در مسیر تولید تجهیزات پزشکی گامهای اساسی برداشته شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: اگر حوزه سلامت را بهداشت و درمان بدانیم بیشترین اقدامات در حوزه درمان بوده و در حوزه بهداشت نیز آموزش مردم و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی مهم است و باید برنامه فراگیر برای آموزش بهداشت دانشآموزان انجام شود.
ولیاله بیاتی افزود: مسئولان باید با همگرایی خدمات بیشتری به مردم ارائه کنند، خدمت به مردم خدمت به خداوند است هرچه این خدمت خالصانه باشد خداوند توفیق بیشتری نصیب افراد میکند، امیدواریم تیم فعلی در کنار تیم قبلی تمام تلاش خور را برای رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان به کار گیرند.
وی اظهار کرد: اگر حوزه سلامت را بهداشت و درمان بدانیم بیشترین اقدامات در حوزه درمان انجام شده است در حالی که در حوزه بهداشت نیز آموزش مردم و رعایت بهداشت فردی و اجتماعی بسیار مهم است و باید در اولویت قرار گیرد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: لازم است از ابتدای شروع مدارس مسئله بهداشت به دانش آموزان آموزش داده شود تا از بروز بیماریها در آینده پیشگیری شود و برای آموزش رعایت بهداشت در مدارس برنامه فراگیری در اقصی نقاط استان داشته باشیم.
۶۹۸ پزشک عمومی، ۴۸۵ پزشک متخصص و فوق تخصص و یک هزار و ۷۲۶ کارشناس رشته های مختلف پیراپزشکی و مامایی در استان مرکزی فعالیت میکنند.
در این آیین از زحمات دکتر علیرضا امانی تقدیر و دکتر جواد نظری به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک معرفی شد.