شیراز - ایرنا - استاندار فارس گفت: لازم است بررسی و پژوهش عمقی در زمینه سرانه مطالعه مردم فارس انجام شود، چرا که با توجه به ماهیت آهسته و مخفی تغییرات فرهنگی ممکن است در آینده نتوانیم وضعیت خود را بازسازی کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری،سه‌شنبه در آیین روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار اظهار کرد: باید بررسی شود که سرانه مطالعه فارس در روز چقدر است و در چه نسبتی با کشور و جهان قرار دارد و مدیران فرهنگی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس باید وضعیت کتابخوانی مردم را بررسی، تحلیل و اطلاع رسانی کنند.

او افزود: تغییرات فرهنگی یک دفعه ظهور و بروز نمی‌کند بلکه بسیار آهسته و پیوسته است و باید مراقب بود تا ناگهان با کاهش سرانه مطالعه در جامعه مواجه نشویم.

استاندار فارس ادامه داد: در صورت پایین بودن سرانه مطالعه، باید دلایل آن آسیب‌شناسی شود چرا که اگر مدیریت مبتنی بر دانش و علم نباشد و جامعه با ابزار علمی مدیریت نشود توفیقی حاصل نمی‌شود.

امیری گفت: دستگاه های اجتماعی و شهرداری‌ها در همه شهرستان‌ها برای تقویت فرهنگ کتابخوانی به اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی کمک کنند.

وی با بیان اینکه نباید به وضع موجود راضی باشیم، ادامه داد: مدیران فرهنگی باید با افق دید بلند برای آینده برنامه ریزی کنند.

استاندار فارس اظهار کرد: با توجه به ساعت کاری متفاوت مردم، ایجاد کتابخانه‌های شبانه روزی می‌تواند به جذب متقاضیان متفاوت به کتابخانه‌ها کمک کند و افزایش کتابخوانی موثر باشد.

امیری اظهار کرد: هنگامی که دستگاه‌های قانونگذار و سیاستگذار موضوعی را مد نظر قرار می‌دهند، به آثار و پیامدهای آن می‌اندیشند و نامگذاری کتاب، کتابدار و کتابخوانی در تقویم رسمی کشور نیز شان دهنده اهمیت منطقی آن است و هر سه عنصر کتاب، کتابخوانی و کتابدار از این نظر حائز اهمیت هستند.

وی بیان کرد: کتاب با هر موضوعی، محل تدبر و تفکر است و این ۲ در آموزه‌های اسلام، بسیار مورد تاکید قرار گرفته‌اند.

امیری اضافه کرد: جامعه‌ای که تعقل، تدبر و تفکر در آن نباشد، روی رستگاری به خود نمی‌بیند و انسان با این این سه شاخصه، موجودیت و هویت پیدا می‌کند و ارزشمند می‌شود.

استاندار فارس با اشاره به آثار ادبی فاخر ایران مانند بوستان و گلستان سعدی و شاهنامه فردوسی، گفت: بشر در طول قرن‌ها، فرهنگ و میراث فرهنگی و هویت خود را از طریق کتاب ثبت و منتقل کرده و دستاوردهای جدید مانند رسانه‌های دیجیتال نتوانسته جای کتاب را بگیرد و از عمق و اهمیت آن کم کند.

وی با بیان اینکه اگر ارتباط جامعه‌ای با فرهنگ قطع شود، ارتباط او با هویت تاریخی آن قطع شده، گفت: گسترش فرهنگ، آشنایی با گذشته، ارتقای سطح آگاهی، ارتقای تخصص، استفاده از تجربه دیگری و عمق بخشی به آگاهی عمومی، کاهش مشکلات اجتماعی و سازگاری جوامع با اتفاقات روز، همه با افزایش کتابخوانی امکان‌پذیر است.

کتابدار ستون خیمه کتابخوانی است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس در ادامه این آیین گفت: امروز شاهد شبکه گسترده‌ای از سه هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در کشور هستیم و این شبکه در منطقه خاورمیانه اول است.

محمدحسین فیروزی با بیان اینکه کتابخانه‌های نوین کشور ۶۰ خدمت متعدد را به اعضای خود ارائه می‌کنند، افزود: فارس از ۲۶۹ کتابخانه عمومی و ۴۸۰ کتابدار فعال برخوردار است.

وی اظهار کرد: یکی از راه‌های همدلی خواندن است و کتابخانه‌ها امروز به پایگاه‌های اجتماعی تبدیل شده‌اند.

فیروزی با اشاره به افزایش سرانه کتابخانه‌ای فارس، ادامه داد: هر چه کتابخانه بزرگ باشد، بدون کتابدار، اثرگذاری لازم را ندارد و کتابدار ستون خیمه کتابخوانی و کتابخانه است.

وی گفت: کتابخانه، خانه امنی برای مادر و کودک ، محلی برای وفاق و همدلی و محیطی پویا برای شهروندان است.
وی با تجلیل از چهار فعال کتاب و کتابخوانی برگزیده ملی فارس، عنوان کرد: بیش از ۱۰درصد رویدادهای هفته کتاب کشور در فارس برگزار شد که می‌توان به افتتاح کتابخانه‌های جدید شیراز و فیروزآباد و نقد و رونمایی ۱۱۰ عنوان کتاب اشاره کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس بیان کرد: ۲ خیر کتابخانه ساز فیروزآبادی و لارستانی، شهردار شیراز برای کمک به راه‌اندازی سه کتابخانه بزرگ در شیراز و اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی برای ترویج کتابخوانی در میان جامعه عشایری و افزایش سرانه کتابخانه‌ای در آیین ملی روز کتاب، با حضور رئیس جمهور تجلیل شدند.

در این رویداد از کتابداران، کتابخوان‌ها و کتابخانه‌های عمومی برتر فارس، خیران کتابخانه‌ساز و حامی کتابخانه‌ها و مدیران پیشین اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی فارس تجلیل و قدردانی شد.