اراک - ایرنا - معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شناسایی تهدیدهای حوزه سلامت با هدف کاهش انواع بیماری‌ها محور فعالیت شورای امنیت غذایی و برنامه اولویت‌دار این وزارتخانه در دولت چهاردهم است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «سیدجلیل حسینی» روز سه‌شنبه در آیین تکریم و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک، افزود: وزارت بهداشت در خدمت دانشگاه‌های علوم پزشکی و اساتید است تا با تقویت و شتاب‌بخشی به تولید علم گام‌های بلندی در جهت سلامت روحی و جسمی جامعه برداشته شود.

وی با اشاره به انتخاب یک پزشک به عنوان رییس جمهور ایران اسلامی ادامه داد: وجود دکتر پزشکیان در قامت رئیس‌جمهور یک فرصت طلایی برای کشور است چرا که درک بالای ایشان نسبت به علم طبابت می‌تواند پیشرفت قابل توجهی در حوزه بهداشت و درمان کشور ایجاد کند.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: مسئولیت آلودگی هوا و بیماری‌های ناشی از مواد خوراکی با شورای امنیت سلامت غذایی است و تمام تلاش این شورا حذف آلایندگی‌ها و تامین سلامت خوراکی‌ها است.

حسینی اظهار کرد: تصور ما این است در این دوره علاوه بر قول‌هایی که رئیس جمهور در شورای امنیت غذایی ارائه داشتند شاهد عدل و عدالت در جامعه باشیم و صدای بی‌صدایان در جامعه شویم و امیدواریم با کاربردی نمودن شورای سلامت و امنیت غذا شاهد کاهش بیماری‌ها و عوارض ناشی از آن در کشور باشیم.

وی اضافه کرد: مسئولیت‌ها مانند دوی امدادی است و هر مسئولی در هر دوره هر آنچه توان و تفکر دارند به کار می‌گیرند و در دوره بعد به همکار دیگری مسولیت را واگذار می‌کند، امید است رئیس جدید دانشگاه علوم‌پزشکی اراک دانشگاه را با سربلندی تمام مانند همیشه پیش ببرند.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با قدردانی از تلاش‌های دوران مدیریت دکتر امانی رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: امید است تیم دکتر نظری هم بتواند با مدیریت شایسته، دانشگاه را با سربلندی پیش ببرد.

حسینی گفت: باید بتوانیم محیط شاداب در دانشگاه علوم پزشکی ایجاد کنیم تا اساتید و دانشجویان خود را صاحب دانشگاه بدانند.

وی با اشاره به قطع مازوت سوزی در اراک گفت: خبر توقف مازوت سوزی، از اخبار خوبی بود که شنیده شد که با درایت رییس جمهور انجام شد.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: بیماری‌ها و مشکلاتی که برای سلامت مردم به وجود می‌آید ۲۰ تا ۲۵ درصد در وزارت بهداشت قابل پیشگیری است و ۷۵ تا ۸۰ تا درصد در سازمان‌های دیگر قابل پیگیری است وبر همین اساس سازمان‌های مختلف وزارت صمت عضو شورای امنیت غذایی کشور هستند تا توانند پیگیر مسائل مربوط به سلامت مواد غذایی باشند.

بی‌نظمی مالی در دانشگاه علوم پزشکی اراک حاکم است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک هم گفت: بدهی که از دوره مدیریت قبل برای دانشگاه باقی مانده چالش‌های زیادی به خصوص در حوزه‌های مالی، پرسنلی، مسائل درمانی و بهداشتی دانشگاه ایجاد کرده است.

دکتر «جواد نظری» افزود: اکنون با بی‌نظمی مالی در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک روبرو هستیم و باید تلاش کنیم این شرایط را پشت سر بگذاریم تا بتوانیم تمام ظرفیت خود را در جهت تقویت و رشد علم و تحقیقات در دانشگاه بکار بگیریم.

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک هشت هزار میلیارد ریال بدهکاری دارد که با این وضعیت اداره دانشگاه کار بسیار سختی است، و نمی دانیم این میزان بدهی را از چه منبعی باید پرداخت کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: حدود یک ماه است که با همکاران دانشگاه شبانه‌روزی در تلاش هستیم اعتباربخشی بیمارستان‌های استان را اصلاح کنیم، سعی ما بر این بود اعتباربخشی را اعلام نکنیم چراکه اگر اعتباربخشی اعلام می‌شد ۱۰۰ درصد در درآمد ما تراز منفی می‌گذاشت.

دکتر نظری افزود: روند اعتباربخشی بیمارستان‌های استان مرکزی هفته گذشته اصلاح شد و اجازه ندادیم ۲ بیمارستان درجه یک استان که به درجه سه تنزل پیدا کرده بود اعلام شود، تا به وضعیت این ۲ بیمارستان‌ رسیدگی شود.

نظری عنوان کرد: روال کاری باید نظم داشته باشد تمام سعی ما در این دوره بر این است نظم و تربیت در اعتبار بخشی و مالی دانشگاه حاکم باشد و از طرفی توسعه دانشگاه علوم پزشکی باید در تمام حوزه‌های آموزش بهداشت و پژوهش باشد.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده افتتاح بیمارستان ولیعصر (عج) کار درستی نبود، ما یک بیمارستان مگا پروژه داشتیم که از ۲۰ سال گذشته شروع شده تا اینکه به مرور پا گرفته است و امروز پروژه به ۹۶ درصد پیشرفت رسیده که قابل افتتاح نبوده است، روز نخست شروع کاری از بیمارستان بازدید داشتم که در این بازدید متوجه شدیم مجوز آسانسور و آتش‌نشانی نداشته و ۱۴ مورد نقص اساسی شناسی شد. بنابراین کار کردن در این بیمارستان با حضور بیماران بسیار سخت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن تشکر و قدردانی از مسیولان برای پیگیری و قطع مازوت سوزی نیروگاه شازند بیان کرد: قطع مازوت سوزی می‌تواند چالش‌های جدی برای حوزه انرژی ایجاد کند اما رئیس جمهور دستور قطع مازوت سوزی را صادر کردند که نشان داد برای دولت سلامت مردم اهمیت بیشتری دارد.

در این آیین از زحمات ۲۵ ماه مدیریت دکتر علیرضا امانی تقدیر و دکتر جواد نظری به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک معرفی شد.