به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این روزنامه انگلیسی به نقل از مارگارت هریس سخنگوی سازمان بهداشت جهانی نوشت: سرقت ۹۸ کامیون توسط مردان مسلح که بزرگترین حمله به کامیون های حامل کمک ها تاکنون بوده است، کمبود مواد غذایی، دارو و دیگر مایحتاج را تشدید کرده است.
وی روز سه شنبه گفت که انتقال کمک ها به غزه دشوار و دشوارتر شده است.
گاردین نوشت: بنابر آمار رسمی (رژیم) اسرائیل، مقدار غذایی که وارد منطقه تحت محاصره غزه می شوند با وجود ضرب الاجل آمریکا به این رژیم به پایین ترین سطح در ۱۱ ماه گذشته رسیده است.
(رژیم) اسرائیل مدعی است در ماه نوامبر به طور متوسط به ۸۸ کامیون اجازه ورود به غزه را داده است. اما این تعداد مجوز کمتر از ۶۰۰ کامیون در روز است که به گفته سازمان های کمک رسان برای تامین مایحتاج ساکنان غزه به آن نیاز هست. کارشناسان می گویند در یک سوم شمالی غزه که حملات چند هفته گذشته نیروهای اسرائیلی باعث جان باختن صدها نفر و آوارگی ده ها هزارنفر شده است، قحطی قحطی احتمالا تاکنون بروز کرده است.
سازمان های کمک رسان در این منطقه تلاش کرده اند همزمان با فعالیت ارتش (رژیم) اسرائیل برای مسدود کردن تردد و حمله به کارکنان این سازمان ها، مایحتاج لازم را جمع آوری و توزیع کنند. به گزارش سازمان ملل متحد، گفته می شود حدود یک سوم از همه کمک ها توسط باندهای مسلح ربوده شده اند و به قیمت بسیار بالایی دوباره فروخته می شوند.
گاردین افزود: (رژیم) اسرائیل این موضوع را که عمدا مانع انتقال کمک ها به غزه می شود، تکذیب کرده و تکثیر باندهای تبهکار و جرائم سازمان دهی شده را از زمان حملات هفتم اکتبر (۱۵ آبان ۱۴۰۲) نادیده گرفته است.
گروه های فلسطینی (رژیم) اسرائیل را متهم می کنند که از طریق حملات هدف مند به نیروهای پلیس وابسته به حماس که محافظت از کامیون های حامل کمک ها را برعهده دارند، تلاش می کند باعث بی نظمی شود.
روز سه شنبه گزارش هایی منتشر شد که نشان می داد حماس در بحبوحه نگرانی ها از بروز قحطی، نیروهای مسلح مقابله باغارت را تشکیل داده است.
به گزارش گاردین یک مقام حماس که خواست نامش فاش نشود به رویترز گفت: کمیته های مردمی و انقلابی که در ماه جاری تشکیل شده اند، متشکل از جنگجویان مجهز به سلاح، گروه های متحد و قبایل محلی هستند که تاکنون ۱۵ ماموریت انجام داده اند که در آنها غارتگران مورد کمین قرارگرفته و کشته شده اند.
رهبران اجتماعات در مرکز غزه گفته اند که برخی از ساکنان محلی نیز با غارتگران جنگیده اند و تلاش کرده اند محموله های به سرقت رفته را بازگردانند و برخی از آنها به سازمان برنامه جهانی غذا باز گردانده شده است.
گاردین نوشت: از زمان شکست طرح آتش بس در نوامبر گذشته، مذاکرات آتش بس در جنگ غزه بارها شکست خورده است و قطر که میانجی گری مذاکرات را برعهده داشت، اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که تا وقتی (رژیم) اسرائیل و حماس در مذاکرات «تمایل و جدیت» نشان ندهند، از ایفای این نقش کناره گیری می کند.
گاردین مدعی شد: در همین حال، امیدها به آتش بس در جنگ دو ماهه بین (رژیم) اسرائیل و شبه نظامیان قدرتمند حزب الله لبنان افزایش یافته است.
این روزنامه انگلیسی نوشت: آموس هوخشتاین نماینده دولت جو بایدن در سفر به بیروت در روز سه شنبه و گفت «توافق در چنگ ماست». وی از «مذاکرات سازنده» با نبیه بری رئیس پارلمان لبنان و متحد حزب الله سخن گفت.
به نظر می رسد این پیشنهاد متمرکز بر خروج نیروهای حزب الله و رژیم اسرائیل از منطقه حائل سازمان ملل بین دو طرف است. در این منطقه هزاران نیروی صلح بان و سربازان لبنانی مستقر خواهند شد و وظیفه نظارت بر آن را برعهده خواهند گرفت.
به نوشته گاردین، مطالبه رژیم اسرائیل مبنی بر این که باید برای واکنش به تهدیدهای (ادعایی) حزب الله «آزادی عمل» داشته باشد، احتمالا شرطی است که بعید است لبنان آن را بپذیرد.