رضا شکاریان رورز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این گربه کاراکال در در منطقه «یوزکنام» پل ابریشم در خراسان شمالی به وسیله یکی از طبیعت گردان مشاهده و تصویربردای شد.
وی افزود: حضور این گربه سان نایاب در منطقه یوزکنام پل ابریشم نویدبخش تنوع زیستی غنی و حضور گونه های بی نظیر جانوری است.
شکاریان اظهار کرد: هشت گونه گربه سان کوچک جثه در ایران زندگی می کنند که استان خراسان شمالی زیستگاه ۶ گونه از این گربه ها است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: کاراکال از جمله جانداران ارزشمندی است که حفظ و بقای آن دارای اهمیت است و در این باره نیازمند همکاری مردم هستیم.
به گزارش ایرنا، گربه کاراکال که آن را با نام گربه سیاه گوش کاراکال نیز میشناسند، گونهای بسیار زیبا و نادر از گربهسانان در حیاتوحش است.
این پستاندار شگفتانگیز در خاورمیانه و آفریقا زندگی میکند و یکی از سنگینترین و سریعترین انواع گربهسان در میان گربهسانان کوچک محسوب میشو.
مطالعات ژنتیکی نشان میدهد که گربه طلایی آفریقایی و یوزگربه نزدیکترین خویشاوندان کاراکال به شمار میروند.
گربه وحشی، گربه پالاس، گربه شنی، گربه جنگلی، لینکس و کاراکال انواع گربه های وحشی کوچک جثه طبیعت ایران و خراسان شمالی هستند.
اکنون ۵۱ گونه پستاندار معادل ۲۵.۹ درصد از کل پستانداران ایران، ۱۸۰ گونه پرنده معادل ۳۳.۳ درصد از کل پرندگان ایران، ۵۲ گونه خزنده معادل ۲۳.۲ درصد از کل خزندگان ایران و چهار گونه دوزیست که ۲۰ درصد از کل دوزیستان ایران را شامل می شود در این استان زیست دارند.
استان خراسان شمالی با بیش از ۲۸ هزار کیلومتر مربع وسعت در شمال شرق کشور قرار دارد.