به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه با جمعی از معاونان و مدیران این دو دانشگاه، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
سیدعباس موسوی در این نشست گفت: دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاهی فعال در حوزه مهندسی، فعالیتهای خوبی را در حیطه مهندسی پزشکی و مسائل مرتبط با علم پزشکی انجام داده است، اما در حیطه مسائل بالینی ضعفهایی وجود دارد که این نقاط ضعف میتواند با همکاری موثر میان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه صنعتی شریف برطرف شود.
دانشگاه صنعتی شریف پیش از این همکاریهایی را با دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی ایران داشته است و اکنون نیز برای نخستین بار تفاهمنامه همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را خواهیم داشت. امیدواریم این ارتباط تداوم داشته باشد و به منافعی منجر شود که هم دانشگاه شریف و هم دانشگاه علوم پزشکی و در نهایت کل کشور از آن بهرهمند شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در آیین امضای این تفاهمنامه گفت: انعقاد این تفاهمنامه اتفاق بسیار مهم، مبارک و خجستهای است و با امضای این تفاهمنامه بیشک فعالیتهای علمی و آکادمیک، آموزشی، پژوهشی و خدماتی بین دو دانشگاه با کیفیت بسیار عالی و با یک نگاه متعهدانه و آیندهنگرانه پیش خواهد رفت.
وی گفت: دانشگاه صنعتی شریف یکی از بهترین دانشگاههای منطقهای، بینالمللی و ملی است و این دانشگاه همواره نماد علم، پویایی و درنوردیدن مرزهای علم و دانش در کشور بوده و به عنوان یک برند ملی پرافتخار تلقی میشود.
زالی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر محمدعلی مجتهدی بنیانگذار دانشگاه صنعتی شریف گفت: وی فرد بزرگ و موثری در عرصه تاریخی دانشگاهی معاصر کشور است و بعضی از نظریهها و نگرشهای نواندیشانه و نوگرایانه ایشان در بزنگاههای تاریخی و آکادمیک کشور تاریخساز و سرنوشتساز شد.
وی ضمن معرفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بخشها و مراکز این دانشگاه گفت: با وجود زمینههای مشترک زیاد بین دو دانشگاه وجود دارد، در چندسال گذشته شکاف بزرگی میان دانشگاههایی چون دانشگاه شریف و دانشگاه شهید بهشتی ایجاد شده است و در واقع تقابل و تعاملات خوبی با دانشگاههای وزارت علوم نداشتیم. امضای این تفاهمنامه میتواند نقطه عطفی باشد تا تعاملات موثر و ارزشمندی میان دانشگاهها ایجاد شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: امروز بسیاری از نخبگان علمی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف هستند و این نشان میدهد که دانشگاه شریف نقش بسیار بزرگی را در مسائل مهم و اساسی کشور ایفا میکند.
وی در ادامه به تشریح زمینههای همکاری مشترک پرداخت و گفت: با توجه به پیشتاز بودن دانشگاه صنعتی شریف در میان دانشگاههای وزارت علوم، امیدوار هستیم بتوانیم از پتانسیلهای موجود در این دانشگاه به خوبی بهرهمند شویم و چالشها و مسائلی که در شرایط تحریم برای ما ایجاد شده است را برطرف کنیم.
زالی ابراز امیدواری کرد با امضای تفاهمنامه بین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان دانشگاهی پیشرو در عرصه پزشکی و سلامت و دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از پیشتازان عرصه خوداتکایی ملی و آکادمیک، اتفاقات و موفقیتهای بزرگی به وقوع بپیوندد.
همکاری در ایجاد و راهاندازی دورههای بینرشتهای بهویژه در زمینههای بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی در پزشکی، تدوین و انجام پروژههای تحقیقاتی و مطالعاتی، همکاریهای آموزشی و پژوهشی مشترک، برگزاری سمینارها، همایشها، کارگاهها و دورههای آموزشی و تخصصی کوتاه مدت، راهاندازی نهادهای آموزشی، تحقیقاتی، همکاری در حمایت از شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد، همکاری در هدایت و حمایت از پایاننامهها، رسالهها و طرحهای تحقیقاتی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، تبادل آمار و اطلاعات فنی و علمی جهت ارزیابی نیازهای علمی کشور، بازدیدهای متقابل علمی، جذب دانشجویان در قالب مقررات وزارتخانههای متبوع، ارائه دورههای آموزشی، بازآموزی و توانافزایی، همکاری در نگارش طرحهای تحقیقاتی بینرشتهای، همکاری دوجانبه و مشاوره در ایجاد شبکههای بروندانشگاهی اعتباربخشی و رتبهبندی، راهاندازی بانک اطلاعات پزشکی و ژنتیک از طریق همکاری دو دانشگاه و مشارکت شرکتهای دانشبنیان از جمله مفاد این تفاهمنامه بود.