به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام جواد جعفری روز چهارشنبه در همایش ۴۰ سال همدلی انجمن کلیوی استان با بیان اینکه زکات توانمندی و مکنت، کمک به نیازمندان و افراد فاقد توانمندی است، افزود: ظهور و بروز بیماری ها در افراد هرچند موجب ناراحتی می شود اما از یکسو عرصه تعالی و پرورش روحی آنها و از طرفی هم عرصه امتحان برای توانمندان است.
وی با بیان اینکه در بازدید امروز از انجمن کلیوی استان اقدامات و خدمات انجمن به بیماران نمایان بود، اضافه کرد:این انجمن کلیوی، مرکزی مهم در خدمت رسانی به بیماران است.
مدیر انجمن خیریه کلیوی زنجان نیز در این همایش با تاکید بر اهمیت غربالگری و پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی، گفت: باید با اطلاع رسانی لازم به عموم مردم از ظرفیت انجمن کلیوی زنجان برای پایش و پیشگیری از این بیماری استفاده کرد.
محمدرضا طهماسبی با بیان اینکه بنیانگذاران انجمن نیز همواره در این مسیر تلاش کرده اند، افزود: ۴۰ سال پیش این انجمن کار خود را در مکان امانی از سوی شهرداری در شهر زنجان با پنج بیمار شروع کرد که امروز در ساختمانی پنج طبقه در چهار هزار متر مربع زیر بنا به بیماران خدمات ارائه می دهد.
وی با بیان اینکه برای ۲ هزار و ۲۵۰ بیمار دیالیزی، پیوندی و نیازمند مراقبت در این انجمن پرونده تشکیل شده است، اضافه کرد: یک هزار و ۷۵۰ نفر از آنها با کمک خیرین از چرخه دیالیز خارج شده و به زندگی سالم بازگشتند.
این مسوول با بیان اینکه طی ۶ ماهه امسال ۱۲ بیمار دیالیزی پذیرش و ۱۰ بیمار، پیوند کلیه شدند، گفت: در زمان حاضر هزینه پیوند کلیه به ۶ تا هفت میلیارد ریال رسیده و همین مساله موجب کاهش استقبال بیماران شده است.
طهماسبی افزود: در طول ۴۰ سال گذشته هزاران بیمار از این انجمن خدمت دریافت کرده اند که با اطلاع رسانی صورت گرفته و انجام آزمایش های فشار و قند خون از بروز بیماری نیز پیشگیری شده است.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر با توجه به زندگی شهرنشینی هزاران نفر علائم خاموش بیماری را دارند که به این موضوع باید توجه کرد، گفت: برای پیشگیری از این امر معاینه افراد طی هر ۶ ماه نباید فراموش شود.