به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری فرست پست، شفیقالرحمان، امیر جماعت اسلامی بنگلادش، اعلام کرد: در صورت اثبات قطعی هرگونه اشتباه در طول جنگ آزادیبخش ۱۹۷۱، حزب ما از ملت عذرخواهی خواهد کرد.
وی در گفتوگو با خبرنگاران در شرق لندن، خواستار شناسایی افرادی که در این قیام کشته شدهاند بهعنوان «قهرمانان ملی» شد و بر نقش همه اقشار جامعه در این جنبش تاکید کرد.
شفیقالرحمان گفت: اگر در سال ۱۹۷۱ اشتباهی از ما سر زده و این اشتباهات بهطور قطعی اثبات شود، از ملت عذرخواهی خواهم کرد.
وی همچنین با اشاره به نقش مهم مهاجران در دوران جنگ، تأکید کرد آنها به بهترین شکل ممکن در مبارزه مشارکت داشتهاند و اکنون نیز با ارسال حوالههای مالی و فکری به توسعه بنگلادش کمک میکنند.
شفیقالرحمان با انتقاد از فساد گسترده دولتهای پیشین، گفت: در بنگلادش، هزینه پروژههای توسعهای سه برابر کشورهای همسایه است و مهلت بهرهبرداری بارها تمدید میشود که به افزایش هزینهها و فرصت دزدی و اتلاف منابع منجر شده است.
وی فساد را «مایه شرمساری ملی» خوانده و تصریح کرد: بدون پاکسازی مسوولان حاکم، امکان داشتن یک جامعه پاک وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، جماعت اسلامی بنگلادش ریشه در جماعت اسلامی هند دارد که در سال ۱۹۴۱ توسط ابوالاعلی مودودی در هند بنیانگذاری شد.
در طول جنگ آزادیبخش بنگلادش در سال ۱۹۷۱، جماعت اسلامی به دلیل حمایت از تمامیت ارضی پاکستان و مخالفت با استقلال بنگلادش، به عنوان متحد دولت نظامی پاکستان شناخته شد. اعضای این حزب به همراه گروههایی مانند «البدر» و «الشمس» به همکاری با ارتش پاکستان در سرکوب و جنایات علیه مردم بنگلادش متهم شدند.
جماعت اسلامی بنگلادش پس از استقلال ممنوعالفعالیت شد و رهبران آن به اتهام خیانت و همکاری با ارتش پاکستان تحت پیگرد قرار گرفتند. در دوران حکومت نظامی ژنرال ضیاء الرحمن، این حزب اجازه فعالیت مجدد یافت و به یکی از احزاب سیاسی فعال تبدیل شد و گاهی در ائتلاف با احزاب دیگر، بهویژه حزب ملیگرای بنگلادش (BNP)، نقش ایفا کرده است.
از سال ۲۰۱۰، دولت مستعفی بنگلادش به رهبری حزب عوامی لیگ (Awami League) روند محاکمه رهبران جماعت اسلامی را به اتهام جنایات جنگی آغاز کرد. چندین تن از رهبران ارشد این حزب، به دلیل اتهامات مربوط به جنایات جنگی اعدام شدند.
با سقوط دولت شیخ حسینا، نخست وزیر مستعفی بنگلادش، حزب ملیگرای بنگلادش در این کشور قدرت گرفته است و متعاقب آن جماعت اسلامی بنگلادش به دنبال پذیرش عمومی مردم است.