نیویورک – ایرنا- «واسیلی نبنزیا» سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در پی وتوی پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه از سوی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل گفت: آمریکا مسوول کشته شدن فلسطینیان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، واسیلی نبنزیا سفیر و نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در پی وتوی پیش نویس قطعنامه پیشنهادی ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت از سوی آمریکا گفت: آمریکا با استفاده از حق وتو و ممانعت از قطعنامه پیشنهادی از سوی ۱۰ عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، مسئولیت کامل را در قبال کشته شدن ده ها هزار فلسطینی بر عهده برعهده گرفته است.

سفیر دولت ولادیمیر پوتین در سازمان ملل گفت: "خطاب من به همکاران آمریکایی است. امروز شما مسئولیت کامل مرگ ده ها هزار شهروند بی گناه، محرومیت پناهندگان، رنج گروگان ها و فلسطینی های بازداشت شده به صورت غیرقانونی را بر عهده گرفته اید."

نبنزیا تاکید کرد: مانع تراشی خونسردانه و بدبینانه آمریکا از یک خواسته ساده شورای امنیت - برای نجات جان انسان ها - اقدامی بی رحمانه و غیرانسانی است.

سفیر روسیه تصریح کرد: روسیه تردیدی ندارد که "اسرائیلی ها نیز علاقه مند به پایان دادن به مارپیچ خشونت هستند."

نماینده چین در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: استفاده آمریکا از وتو علیه آتش‌بس، تمام آرزوی مردم غزه را نابود کرد و تاریخ آن را فراموش نخواهد کرد.

این دیپلمات کشور چین افزود: آمریکا همچنان به ارسال تسلیحات به اسرائیل ادامه می‌دهد و با وجود نزدیک شدن به قحطی در غزه، اقدامات خود را توجیه می کند.

او گفت: اسرائیل تمام خطوط قرمز در قوانین بین‌المللی را نقض کرده است و ۴۴ هزار نفر در غزه کشته شدند اما آمریکا در استفاده از حق وتو برای نقض آتش‌بس تردید نکرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل در نیویورک، ایالات متحده آمریکا در راستای حمایت از رژیم اسرائیل، روز چهارشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۳ برابر با ۲۰ نوامبر ۲۰۲۴ پیش نویس قطعنامه ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی در غزه و آزادی همه اسرا بود، باز هم وتو کرد.

در نشست رای گیری درباره پیش نویس این قطعنامه، ۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت دادند. هیچ یک از اعضای شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع ندادند اما آمریکا با رای منفی خود، آن را وتو کرد.

۱۰ عضو منتخب شورای امنیت شامل کشورهای الجزایر اکوادور، ژاپن، موزامبیک، مالت، کره جنوبی، سیرالئون، اسلونی، سوئیس و گویان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده‌ بودند که خواستار آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائم شده بود.

کشور گویان از اعضای غیردائم شورای امنیت درخواست کرده  که پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه به رهبری  ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به رنگ آبی درآید و رای گیری حداکثر تا امروز چهارشنبه ۲۰ نوامبر انجام شود.

این چهارمین بار است که آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را در حمایت از رژیم اسرائیل وتو می کند.

«رابرت وود» سفیر و معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل وتوی پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه را برای چهارمین بار از سوی کشورش، توجیه کرد و مدعی شد: نمی توانیم از آتش بس بی قید و شرط بدون آزادی گروگانها (اسرا) حمایت کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رابرت وود سفیر و معاون نمایندگی دولت دموکرات جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت پس از رای منفی به پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه ادعا کرد: ایالات متحده آمریکا عمیقا متأسف است که این شورا دوباره در چنین مرحله ای قرار دارد. آمریکا هفته ها با حسن نیت تلاش کرد تا از این نتیجه جلوگیری کند.

او ادعا کرد: ما در طول مذاکرات به صراحت اعلام کردیم که نمی‌توانیم از آتش‌بس بدون قید و شرطی که گروگان‌ها را آزاد نمی‌کند، حمایت کنیم.همانطور که این شورا قبلاً خواستار آن شده بود، باید با آزادی گروگان ها پایانی پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند.

این دیپلمات ارشد آمریکایی مدعی شد: این قطعنامه پیام خطرناکی به حماس می داد: نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست. حماس آن را به‌عنوان تاییدی بر استراتژی بدبینانه‌اش می‌دید و امیدوار بود که جامعه بین‌المللی سرنوشت بیش از ۱۰۰ گروگان از بیش از ۲۰ کشور عضو را که به مدت ۴۱۰ روز در اسارت هستند، فراموش کند.

به گزارش ایرنا، رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساخت‌های نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم اشغالگر اعتراف کرده است که با ورود به ماه چهاردهم جنگ، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، ۴۳ هزار و ۹۲۲ فلسطینی شهید و ۱۰۳ هزار و ۸۹۸ فلسطینی دیگر زخمی شدند.

مقامات سازمان ملل متحد درباره وضعیت منطقه از جمله نوار غزه بارها و بارها هشدار داده اند اما هر گونه تلاشی برای برقراری آتش بس در این منطقه به دلیل حمایت های آمریکا و متحدانش  از رژیم اسرائیل تاکنون ناکام مانده است .