به گزارش ایرنا رسول سلگی شامگاه چهارشنبه در آیین آغاز به کار سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی خوزستان از بانک کشاورزی به عنوان بانک تخصصی حوزه کشاورزی نام برد و اظهارکرد: منابع این بانک به تنهایی نمی تواند نیاز بهره برداران و فعالان صنعت کشاورزی کشور را تامین کند؛ براساس قوانین ۱۵ درصد منابع دیگر بانکهای عامل باید در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ۱۰۷ میلیون تن ظرفیت صنایع تبدیل غذایی، نگهداری و تولید خوراک دام و طیور و سردخانهای در کشور وجود دارد توضیح داد: استان خوزستان در بخش صنایع تبدیل ظرفیت خوبی دارد و نباید با بی توجهی به فرآوری محصولات و یا خام فروشی، نسبت به ارزش افزوده محصولات تولیدی چشم پوشی کرد.
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی، ظرفیت فعال صنایع تبدیل در استان را ۳.۲ میلیون تن اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با شرایط کشوری پایین است. در خوزستان برای ۶۲۱ واحد تبدیلی مجوز صادر شده است که این رقم فراتر از ظرفیت موجود (۳.۲ میلیون تن) است.
وی به فعالیت ۱۷۰ واحد از مجموع 621 واحد داری مجوز خوزستان اشاره کرد گفت: مابقی واحدها داری پیشرفت فیزیکی بیش ۲۰ درصد هستند که در صورت بهره برداری حدود ۲ میلیون تن از تولیدات کشاورزی استان را در زنجیره تبدیل غذایی پوشش خواهند داد.
سلگی با بیان اینکه ۱۷۰ واحد صنایع تبدیل خوزستان نیازمند ۲۰ همت منابع مالی است، از مسئولان استان خواست مشکل تسهیلات واحدهای تبدیلی استان را با پیگیری از طریق شورای هماهنگی بانکهای استان برطرف کنند.
وی با اشاره به وضعیت تولیدات مکانیزاسیون کشور گفت: منابع و تسهیلات بانکی حلقه واسطی است که میان تولیدکنندگان ماشین آلات و کشاورزان نقش ایفا کرده است و از سال ۹۰ تاکنون بانک کشاورزی به صورت مستمر تسهیلاتی مکانیزاسیون را اعطا کرده است.
تخصیص پنج همت تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پنج همت تسهیلات برای خرید ادوات و ماشین آلات کشاورزی در سال جاری از سوی بانک کشاورزی اختصاص یافته است گفت: سهم هر استان متناسب با ظرفیت تعیین شده است.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته اصلیترین شرکت تولیدکننده تراکتور بنا به دلایلی در بحث اعطای تراکتور با استفاده از تسهیلات بانکی متوقف مانده بود که امسال پس از پیگیریها دوباره فعال شد و تفاهنمامهای در این خصوص میان بانک کشاورزی و شرکت تراکتورسازی ایران منعقد می شود و از یک ماه گذشته تاکنون بیش از ۵۰۰ دستگاه با تسهیلات به کشاورزان داده شده است.
سلگی بیان کرد: با توجه به شرایط و وضعیت متناسب با منابع، نباید از موضوع کیفیت تولید غافل شد و در این حوزه باید به سمت کشاورزی پایدار حرکت کرد؛ در کشاورزی مبتنی بر توسعه پایدار ضمن اینکه باید امنیت غذایی فراهم شود باید به نسل آتی نیز توجه داشت.
ناوگان ماشین آلات کشاورزی در کشور نیاز به نوسازی دارد
قائم مقام مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی استفاده از تجهیزات هوشمند و دقیق در حوزه کشاورزی را از جمله رویکردهای مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه نیروی محرکه کشور در حوزه کشاورزی از نظر کمی مشکلی ندارد گفت: اما از نظر کیفی بخشی از ماشین آلات همچون تراکتورها و کمباینها دچار فرسودگی شدهاند از این رو باید به دنبال نوسازی ناوگان ماشین آلات باشیم که برای این موضوع با همکاری وزارت صمت در تلاش هستیم تا منابع مکفی را برای جایگزینی ماشینهای فرسوده تامین کنیم.
سلگی سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی تجهیزات و ماشین آلات کشاورزی خوزستان را از جمله نمایشگاههای باکیفیت در کشور عنوان کرد که با استقبال صنعتگران و تولیدکنندگان ماشین آلات و ادوات کشاورزی برگزار میشود.
به گزارش ایرنا سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ادوات و ماشین آلات کشاورزی چهارشنبه با حضور ۹۲ شرکت در اهواز آغاز بکار کرد این نمایشگاه تا سوم آذر ماه جاری از ساعت ۱۵ تا ۲۱ در محل نمایشگاه بین المللی خوزستان برپا است.