ساری - ایرنا - مدیرکل بهزیستی مازندران از شهروندان خواست موارد مشهود کودک آزاری را از طریق تماس به شماره تلفن ۱۲۳ مرکز اورژانس اجتماعی بهزیستی این استان گزارش دهند.

فریبا بریمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، کودک آزاری را یکی از موضوعات مهم سلامت اجتماعی و روانی جامعه دانست و با بیان اینکه این پدیده اجتماعی نیاز به پیشگیری دارد، اظهار داشت: در طی سالهای اخیر اقدامات قابل توجه و ارزنده ای از سوی سازمان بهزیستی کشور به منظور اطلاع رسانی و آگاهسازی در زمینه کودک آزاری در بین خانواده ها و شهروندان صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۹ مرکز اورژانس اجتماعی در مازندران در حال ارایه خدمت به مردم هستند، اظهار کرد: اورژانس اجتماعی دارای خودرو گشت در مکان‌های عمومی است و وظیفه مداخله در بحران هایی نظیر کودک آزاری، همسرآزاری، اقدام و یا افکار خودآسیب‌رسان مانند خودکشی، سالمندآزاری، معلول آزاری، اختلاف حاد خانوادگی و خشونت را دارد.

وی ادامه داد: اورژانس اجتماعی متشکل از گروهی روانشناس، مشاور و مددکار است که در مواقع بحران با تماس شهروندان با خط تلفنی ۱۲۳، علاوه بر ارایه مشاوره تلفنی، در صورت لزوم با تیم مشاوره و روانشناسی و مددکاری در محل حاضر و مداخله در بحران می‌کنند و با هماهنگی و کمک از نیروی انتظامی در مواقع لزوم اقدامات لازم را انجام می دهند.

وی گفت: در همین راستا، دوره های آموزشی مدون با عنوان مداخله در کودک آزاری به منظور کنترل و کاهش کودک آزاری برای تمام کارشناسان شاغل در حوزه کودک توسط معاونت اجتماعی اداره کل بهزیستی مازندران برگزار می شود.

مدیرکل بهزیستی مازندران، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان را عامل مهمی در آگاهی بخشی خانواده ها از حقوق کودکان دانست و تصریح کرد: اشراف و آگاهی کامل خانواده از حقوق کودکان و نوجوانان به نوعی عامل بازدارنده کودک آزاری نیز محسوب می شود.

بریمانی با بیان اینکه عوامل متعدد فردی، خانوادگی و اجتماعی پیرامون کودک، احتمال آزار و غفلت از کودکان را افزایش می‌دهد، عنوان کرد: از جمله این عوامل می‌توان به سن کودک، ویژگی‌های شخصیتی مانند ابتلا به اختلالات روانی مانند اضطراب و افسردگی، حضور والدین آزارگر از جمله سوء مصرف مواد مخدر و الکل توسط والدین، ابتلای والدین به اختلالات روانی، خشونت‌های خانگی، تک سرپرستی و مشکلات اقتصادی و همچنین عوامل اجتماعی مانند زندگی در محلات پرآسیب را نام برد.

وی استفاده افراطی والدین از فضای مجازی را نیز عامل مهمی در کاهش تعامل بین آنان با کودکانشان دانست و گفت که این امر باعث کمرنگ شدن سطح ارتباطات عاطفی، ‌ میزان گفت و گو در خانواده، غفلت از دوستان کودک، وضعیت تحصیلی و موارد دیگر می شود.

وی با بیان اینکه همه ما در قبال کودکان مسوولیم، افزود: از شهروندان محترم خواستاریم با مشاهده هرگونه کودک آزاری با خط تلفن ۱۲۳ و کارشناسان اورژانس اجتماعی تماس حاصل کنند تا از طریق آگاه نمودن خانواده، گامی مهم برای کنترل و کاهش کودک آزاری برداشته شود.

بهزیستی مازندران ۱۶۲ هزار خانوار با ۳۶۰ هزار نفر جمعیت را زیرپوشش دارد.

بهزیستی مازندران ۶۲ هزار معلول را زیرپوشش دارد و معلولان جسمی حرکتی با ۲۷ هزار نفر بیشترین تعداد معلولان زیر پوشش این نهاد حمایتی در استان را به خود اختصاص داده اند، این نهاد همچنین ۱۳ هزار معلول کم توان ذهنی، بیش از هفت هزار معلول نابینا و هفت هزار و ۴۳۰ معلول ناشنوا و کم شنوا، ۶ هزار و ۵۰۰ بیمار روانی مزمن و ۷۳۰ معلول صوت و گفتاری را در مازندران زیرپوشش دارد.