کیش- ایرنا- وزیر امور اقتصادی و داریی که به منظور تودیع و معارفه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به این جزیره سفر کرده بود، به همراه دبیر شورای عالی مناطق آزاد طی نشستی با تجار و فعالان اقتصادی جزیره کیش به پای درد و دل آنان نشست.

به گزارش شامگاه پنجشنبه ایرنا، عبدالناصر همتی در این نشست با انتقاد از روند توسعه در کیش، گفت: کیش روز به روز افول کرده و این روند به هیچ وجه مورد قبول ما نیست.

وی با تاکید بر ضرورت حفظ و ارتقا ظرفیت‌های سرمایه گذاری در منطقه از بی توجهی به قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد انتقاد کرد.

همتی اضافه کرد: امروز نحوه جذب سرمایه گذار در تهران سهل‌تر از منطقه آزاد کیش شده و این یک ایراد اساسی است.

وی با بیان اینکه دولت چهاردهم توجه ویژه‌ای به توسعه مناطق آزاد خواهد داشت،‌ خاطر نشان کرد: ما کیش را مروارید خلیج فارس می‌دانیم و از محمد کبیری به عنوان مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش و یک جوان توانمند و متخصص انتظار می‌رود تا تمامی تلاش خود را برای رونق منطقه به کار گیرد.

وزیر امور اقتصادی و داریی ادامه داد: مشکلات مربوط به مناطق آزاد را در حد و حدود اختیارات خود شخصا پیگیری خواهم کرد تا پس از سال‌ها رکود شاهد تحول مثبت در این مناطق باشیم.

البته همتی در این جلسه خبری خوبی به مردم جزیره کیش داد و اعلام کرد که با پیگیری‌های انجام شده، جاده منتهی به جزیره کیش برای رونق گردشگری منطقه و افزایش سفرهای دریایی بازسازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد خواستار تشکیل کارگروه رفع مشکلات حوزه سرمایه گذاری در کیش شد و بیان کرد: با توان بالای مدیریتی مدیرعامل جدید منطقه آزاد کیش بسیاری از مشکلات موجود در خود جزیره حل و فصل خواهد شد؛ البته دبیرخانه نیز آمادگی دارد تا از تمامی ظرفیت‌ها برای حل مشکلات منطقه استفاده کند.

وی با انتقاد از آسیب به مزیت‌های سرمایه گذاری طی سالیان گذشته در مناطق آزاد، بیان کرد: شخص دکتر پزشکیان رییس جمهور کشورمان معتقد به نقش مناطق آزاد در توسعه است و نگاه حمایتی به این مناطق دارد.

مسرور با تاکید بر ضرورت همکاری همه جانبه با بخش خصوصی، ابراز امیدواری کرد که کیش به زودی به روزهای خوب خود باز می‌گردد.

بخش خصوصی به دولت چهاردهم امیدوار است

رییس هیات مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالین اقتصادی مناطق آزاد کشور با قدردانی از نگاه تخصصی دولت چهاردهم به حوزه اقتصادی،‌ گفت:‌ حضور دکتر همتی در راس تیم اقتصادی دولت چهاردهم سبب امیدواری بخش خصوصی به آینده شده است.

رحمان سادات نجفی در این نشست به اداره مناطق آزاد بدون بودجه دولتی اشاره کرد و رونق کسب و کار و تقویت بخش خصوصی در این مناطق را ضروری دانست.

وی خواستار احیای قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد شد و افزود: احیای این قوانین و رونق مناطق آزاد می‌تواند کشور را از بند تحریم رها کند.

مدیرعامل جامعه بازرگانان و بازاریان کیش این جزیره را پیشران توسعه اقتصادی در کشور توصیف و برای همکاری با دولت جهت رفع مشکلات و شکوفایی منطقه اعلام آمادگی کرد.

معافیت‌های مالیاتی مناطق آزاد احیا شود

شیرازی‌منش از دیگر سرمایه گذاران پیشکسوت این منطقه با تاکید بر ضرورت رسیدگی به قانون کالاهای معاف از مالیات اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های ویژه مناطق آزاد، بازنگری در اختیارات این مناطق و بازگرداندن معافیت‌های مالیاتی،‌ می‌تواند از موانع بزرگ سرمایه‌گذاری در جزیره کیش بکاهد.

وی با اشاره به اهمیت مناطق آزاد در جذب سرمایه‌گذاری گفت: در صورتی که توجه ویژه‌ای به حل مشکلات پروژه‌های نیمه تمام منطقه آزاد کیش شود، شاهد رونق سرمایه گذاری در منطقه خواهیم بود.

روند جذب گردشگر به کیش اصلاح شود

رئیس هیات مدیره جامعه دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری کیش در نشست با وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به آمارهای حوزه گردشگری در این منطقه،‌ روند جذب گردشگر را نگران کننده دانست و افزود: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد ورودی‌های گردشگران به جزیره کیش توسط دفاتر خدماتی تأمین می‌شود، باید اعلام کنیم که در یک دهه گذشته شاهد کاهش محسوس حضور گردشگران در این جزیره بودیم.

رامتین روشن‌زنجان بازنگری در برنامه‌های جذب گردشگر به جزیره کیش را ضروری دانست و از مدیرعامل جدید سازمان منطقه آزاد کیش خواستار توجه ویژه به این حوزه شد.

وی با بیان اینکه شاهد یک ناترازی در صنعت گردشگری کیش هستیم، اضافه کرد: همچنین بازنگری در نحوه صدور مجوزهای اماکن گردشگری بسیار ضروری است.

رئیس هیات مدیره جامعه دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری کیش خواستار تقویت حمل و نقل دریایی به این جزیره شد و افزود: هرچند ۹۷ درصد مسافران از طریق حمل و نقل هوایی به کیش سفر می‌کنند، اما نباید از ظرفیت تورهای زمینی غافل شد؛ اگر بتوانیم ۲۵ درصد مسافران را از طریق تورهای زمینی جذب کنیم، مشکل کمبود مسافر در کیش حل می‌شود.

وی با انتقاد از وضعیت نامناسب مسیرهای زمینی منتهی به کیش، خواستار توجه ویژه استانداری هرمزگان به این حوزه شد.

روشن زنجان راه‌اندازی دبیرخانه گردشگری کشورهای عضو اکو در کیش را موثر در رونق گردشگری خارجی در منطقه دانست به استقبال وزارت امور خارجه از این طرح اشاره کرد.

ویترین تفریحات دریایی خاورمیانه؛ بدون امنیت سرمایه‌گذاری

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با اشاره به جایگاه برتر این جزیره در حوزه تفریحات دریایی گفت: کیش به‌عنوان ویترین تفریحات دریایی خاورمیانه شناخته می‌شود که با ارائه 18 آیتم تفریحی در مجموعه‌های پنج‌ستاره کلوپ‌های دریایی کیش یک الگو برای کشورهای حاشیه خلیج فارس محسوب می‌شود.

علی اقتصاد با بیان اینکه عدم انعقاد قراردادهای بلندمدت با کلوپ‌های دریایی یکی از مشکلات بزرگ چند سال اخیر فعالان این حوزه است، اظهار کرد: متاسفانه سال گذشته این قراردادها به‌ صورت یک‌ساله منعقد شدند و امسال نیز هنوز وضعیت قراردادها مشخص نیست.

وی با تاکید بر اینکه هزینه‌های بالای اداره کلوپ‌ها نیازمند حمایت جدی است، بیان کرد: با مدیران قبلی منطقه آزاد کیش توافقاتی برای بازنگری در قراردادها و نوسازی کلوپ‌ها انجام شده بود؛ برای اولین بار، کلوپ‌های جزیره ستاره‌بندی شدند و قیمت‌گذاری خدمات نیز بر اساس این رتبه‌بندی‌ها صورت گرفت که اقدامی بسیار شایسته بود؛ اما با این وجود به‌رغم توافقات اولیه برای قراردادهای پنج‌ساله، این مدت به دو سال کاهش یافت که نشان‌دهنده مشکلات ساختاری و عدم هماهنگی در بدنه سازمان‌ منطقه آزاد کیش است.

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش همچنین به خطرات عدم تمدید قراردادها اشاره کرد و گفت: اگر حادثه‌ای در کلوپ‌ها رخ دهد، به دلیل نبود قرارداد و مجوزهای لازم، هیچ بیمه‌ای خسارت را جبران نمی‌کند.

وی با بیان اینکه کلوپ‌های دریایی با نزدیک شدن به فصل جدید گردشگری نیازمند نوسازی هستند، اذعان کرد: نبود قراردادهای بلندمدت مانع این اقدام شده است.

موانع ورود شرکت‌های مناطق آزاد به بورس رفع شود

نادر کشتکار رئیس هیئت مدیره مجمع سازندگان کیش نیز در این نشست به چالش‌های سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی در این منطقه پرداخت.

وی گفت: ساختار منطقه آزاد کیش اجازه پذیرش شرکت‌ها در بورس را نمی‌دهد؛ شما زمانی می‌توانید شرکت‌ها را به بورس وارد کنید که پروژه‌ها به اتمام رسیده باشند و پایان کار را از سازمان منطقه آزاد گرفته باشید.

کشتکار افزود: ساختار باید به گونه‌ای اصلاح شود که موانع ورود به بورس برداشته شود.