لندن – ایرنا – سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در آستانه رای‌گیری اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره پیش‌نویس قطعنامه سه کشور اروپای انگلیس‌، فرانسه و آلمان علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گفت که این سند از حمایت چشمگیری در شورا برخوردار نیست.

به گزارش ایرنا، میخائیل اولیانوف پنجشنبه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنان سرگرم بحث درباره توافقنامه پادمانی ان‌پی‌تی با ایران است. هنوز مشخص نیست قطعنامه ضدایرانی ارائه شده توسط تروئیکا و آمریکا امروز به رای گذاشته شود یا خیر، اما روشن است که از حمایت چشمگیری برخوردار نخواهد بود.

سفیر روسیه دیروز (چهارشنبه) نیز در پیام دیگری قطعنامه ضد ایرانی تروئیکا را اشتباه بسیار جدی خواند و هشدار داد که رویکرد تقابلی پیامدهای بسیار منفی در پی خواهد داشت. وی افزود: ظاهرا تروئیکا دیپلماسی را کنار گذاشته و روی تشدید تنش‌ها حساب باز کرده‌اند.

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، دیروز (چهارشنبه) در اقدامی غیرسازنده پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورا ارائه کرده‌اند که در آن با تکرار ادعاهای پادمانی علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشورمان، خواستار افزایش همکاری‌ها میان ایران و آژانس شده‌ است.

این درحالیست که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید دارد که مسائل باقی‌مانده با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

ساعاتی پیش کشورهای موسوم به گروه هسته‌ اصلی (Core Group) شامل بلاروس، چین، کوبا، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه و ونزوئلا، زیمبابوه و ایران با صدور بیانیه‌ای مشترک در شورای حکام، صدور قطعنامه علیه ایران را محکوم و مصداق سوء استفاده از فرآیند تصمیم‌گیری در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توصیف کردند. آن‌ها در این بیانیه بر لزوم حمایت از تداوم رویکرد تعاملی با ایران برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده پادمانی تاکید کردند.

جمهوری اسلامی ایران نیز در جریان سفر مدیرکل‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره تبعات صدور قطعنامه هشدار داده و اعلام کرده بود که اگر طرف‌های مقابل مسیر تعامل را در پیش بگیرند ایران هم اهل تعامل است اما اگر مسیر تقابل و قطعنامه در برابر ایران را برگزینند تهران نیز تصمیمات لازم را خواهد گرفت.