تهران- ایرنا- کارین ژان پی یر سخنگوی کاخ سفید با اشاره به تغییرات اخیر ایجاد شده در دکترین هسته‌ای روسیه، تاکید کرد: با وجود اعلام رسمی کاهش آستانه تحمل در استفاده از تسلیحات هسته‌ای از سوی مسکو، هیچ تغییری در دکترین هسته‌ای واشنگتن ایجاد نشده است.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از تارنمای دیفنس نیوز، سخنگوی کاخ سفید با رد نگرانی‌ها در خصوص اینکه تصمیم اوکراین برای استفاده از سلاح‌های دوربرد غربی به منظور حمله به عمق خاک روسیه باعث تشدید جنگ میان مسکو و کی‌یف خواهد شد، اظهار کرد: در حقیقت این روسیه است که عامل اصلی تشدید این جنگ است.

وی با اشاره به حمله روسیه به اوکراین با استفاده از یک موشک بالستیک مافوق صوت غیرهسته‌ای به نام اورشنیک، یادآور شد: ما در روزهای اخیر و پیش از پرتاب این موشک از سوی روسیه، کی‌یف و سایر شرکای خود در اروپا را از پرتاب قریب‌الوقوع آن مطلع کرده بودیم و در همین ارتباط به تقویت توانایی‌های اوکراین به ویژه دفاع هوایی این کشور ادامه خواهیم داد تا آنها بتوانند در موقعیت بهتری در میدان نبرد قرار گیرند.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی با بیان اینکه مسکو در مقابل هر اقدام غرب پاسخی خواهد داشت، تاکید کرد: ما برای رویارویی با هر تحولی آماده هستیم.

پوتین در پیامی خطاب به کشورهای غربی حامی اوکراین با اشاره به اینکه روسیه همیشه دیپلماسی را بر جنگ ترجیح داده است، اظهار کرد: مسکو در حال حاضر نیز آماده است تا همه اختلافات را از راه‌های مسالمت‌آمیز حل کند.

رئیس جمهور روسیه در ادامه با تاکید بر اینکه مسکو در عین حال برای هر تحولی آماده است، خاطرنشان کرد: اگر کسی هنوز درباره پاسخ روسیه به اقدامات خصمانه شک دارد باید این شک را کنار بگذارد زیرا در مقابل هر اقدامی، پاسخی وجود خواهد داشت.

پوتین همچنین با اشاره به استفاده اوکراین از سلاح‌های دوربرد غربی، گفت: در واکنش به این اقدام کی‌یف، ارتش روسیه در حمله‌ای ترکیبی با استفاده از یکی از جدیدترین سامانه‌های موشکی میان‌برد خود یکی از تاسیسات دفاعی - صنعتی اوکراین را هدف قرار داد.

رئیس جمهور روسیه افزود: در جریان این حمله یک موشک بالستیک مافوق صوت غیرهسته‌ای به نام اورشنیک با موفقیت در شرایط جنگی آزمایش شد.

نیروی هوایی اوکراین پیشتر در بیانیه‌ای مدعی شد که روسیه برای نخستین بار در جنگ، یک موشک بالستیک قاره‌پیما به سمت شهر دنیپرو در شرق مرکزی اوکراین شلیک کرده است.

نیروی هوایی اوکراین در این بیانیه‌ اشاره‌ای به نوع دقیق این موشک نکرد اما ادعا کرد که این حمله از منطقه آستراخان روسیه، در نزدیکی دریای خزر انجام شده است.

بر اساس این بیانیه، موشک قاره‌پیما همراه با هشت موشک دیگر به سمت شهر دنیپرو شلیک شدند که از این تعداد، ۶ موشک توسط نیروهای اوکراینی سرنگون شده است.

اگرچه برد موشک‌های قاره‌پیما برای حمله به اوکراین بیش از حد نیاز به نظر می‌رسد اما استفاده از این موشک‌ها که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند، می‌تواند پیامی نگران‌کننده درباره توانایی هسته‌ای روسیه و امکان تشدید تنش‌ها باشد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، ۲ روز پیش از این حمله، دکترین جدید هسته‌ای این کشور را امضا کرد که به طور رسمی آستانه استفاده از سلاح هسته‌ای را کاهش می‌دهد. این دکترین به روسیه اجازه می‌دهد حتی در پاسخ به حملات متعارف از سوی کشوری که از حمایت یک قدرت هسته‌ای برخوردار است، به حمله هسته‌ای روی آورد.

پوتین پیش‌تر هشدار داده بود استفاده اوکراین از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه، به معنای درگیری مستقیم روسیه و ناتو خواهد بود.