شیراز - ایرنا - فارس در سه روز گذشته میزبان اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و مسئولانی از وزارت صمت بود؛ برنامه‌ای که به گفته متولیان اقتصادی استان در قالب بازدیدهای میدانی و برگزاری جلسات مختلف و با هدف حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی ترتیب داده شده بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به همراه قائم مقام وزیر صمت، مشاور و دستیار ویژه وزیر صمت و مدیر کل ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت سفری سه روزه به استان فارس داشتند؛ سفری که از چهارشنبه ۳۰ آبان‌ماه آغاز شد و تا روز جمعه دوم آذرماه به طول انجامید.

اعضای این کمیسیون در این سفر به شکل میدانی از حدود ۵۰ واحد صنعتی، معدنی و تولیدی استان بازدید کردند؛ بازدیدهایی که در آن مسئولان ارشد وزارت صمت از جمله قائم مقام وزیر صمت، مشاور و دستیار ویژه وزیر صمت و مدیر کل ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت نیز حضور داشتند.

آنها در این سه روز مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی این استان را از نزدیک رصد کردند و آخرین وضعیت این واحدها را مورد بررسی قرار دادند.

مهمترین خروجی این سفر آشنایی اعضای این کمیسیون با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این استان در بخش تولید و صنعت بود؛ آنها در بازدیدهای مختلف مسائل و مشکلاتی که فعالان اقتصادی به ویژه در حوزه قانونگذاری با آن مواجه و نیازمند حمایت بودند را مورد بررسی قرار دادند و تدابیری اساسی جهت شتاب‌بخشی به روند توسعه بخش صنعت و معدن اتخاذ کردند.

اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در نخستین روز از سفر خود به فارس، از تعدادی از واحدهای تولیدی و صنعتی واقع در شهرک صنعتی شیراز و منطقه ویژه اقتصادی شیراز بازدید کردند.

اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نوبت صبح از واحد پاسارگاد ماشین تولید کننده ماشین آلات سنگین، واحد تولیدی افزار کیمیای فارس، واحد تولیدی فاتح صنعت کیمیا در شهرک صنعتی شیراز و همچنین واحد تولیدی شایان دیزل و انبارهای گمرک فارس در منطقه ویژه اقتصادی شیراز بازدید کردند و در نوبت بعد از ظهر ضمن دیدار با استاندار فارس، در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی فارس حضور یافتند.

رضا علیزاده رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در جریان این بازدیدها گفت: رویکرد این کمیسیون حمایت حداکثری از صنایع و تولید کنندگان است.

مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: در حوزه صنعت به صنعتگران اطمینان می دهیم که ارز مورد نیاز آنها تأمین می‌شود.

در دومین روز نیز تعدادی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به شهرستان سپیدان سفر کردند؛ شهرستانی که به مرکزیت شهر اردکان در ۸۰ کیلومتری شمال غرب شیراز واقع شده و با فعالیت سه شهرک صنعتی دولتی و ۲شهرک صنعتی غیردولتی سهم موثری در توسعه صنعتی و اشتغال پایدار در استان فارس دارد.

تأمین زیر ساخت‌ها، حل دغدغه کمبود و محدودیت در تأمین مواد اولیه، رفع قوانین دست و پاگیر حوزه صادرات، درخواست تسهیلات مناسب ارزی و تأمین نقدینگی‌ از مهمترین مطالبات صنعتگران بود که در این بازدیدها مورد بررسی قرار گرفت و برای رفع آنها برنامه‌ریزی شد.

بازدید از واحدهای تولیدی شهرستان‌های فسا و نی‌ریز نیز از دیگر مقاصد اعضای این کمیسیون برای حل دغدغه‌های صنعتگران و تولیدکنندگان در استان فارس بود.

در کنار بازدیدهای میدانی، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس یک جلسه نیز با فعالان اقتصادی استان در اتاق بازرگانی فارس داشتند؛ جلسه‌ای که به منظور ایجاد فرصتی برای بیان دغدغه‌های صنعتگران و تولیدکنندگان برگزار شد و فعالان در این عرصه توانستند مشکلات و پیشنهادات خود را از نزدیک و بدون واسطه به گوش مسئولان مربوطه برسانند.

مجلس پایه بودجه فارس را بر اساس وضعیت شاخص های استان ارتقا دهد

دکتر حسینعلی امیری استاندار فارس در نشست مشترک با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس به وضعیت استان به نسبت کشور اشاره کرد و از اعضای کمیسیون‌های مجلس خواست پایه بودجه فارس را متناسب با جایگاه واقعی آن ارتقا بخشند.

وی با اشاره به اینکه فارس ظرفیت‌های خوبی دارد اما ذیل عنوان برخوردار دارای مشکلات فراوان و متعددی هم هست، گفت: به سبب برداشت‌های غیرعلمی از منابع آب، کشاورزی و دامداری استان با مشکلات زیادی روبرو شده است و از طرفی در بخش صنعت هم، برنامه‌ریزی همگون و متناسب با اقلیم استان صورت نپذیرفته است.
امیری اقلیم متفاوت و وسعت پهنای فارس را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: با توجه به شرایط متفاوت اقلیمی فارس نمی‌توان برای کل استان یک نسخه توسعه ای واحد تجویز کرد چرا که هر منطقه برنامه خاص خود را می‌طلبد.
وی افزود: به مساله حاکمیت قانون، ضرورت پیوست زمانبندی طرح‌ها و همچنین الحاق پیوست حقوقی برای پروژه‌ها تاکید داشته‌ام و معتقدم تنها راه توسعه کشور و به تبع آن توسعه استان حمایت از بخش خصوصی، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران است.
امیری گفت: حمایت از بخش خصوصی مستلزم تامین برخی از زیرساخت‌هاست که یکی از مهم‌ترین آنها امنیت سرمایه‌گذاری است.
وی نشست‌های متعدد خود با اقشار مختلف و مدیران دولتی و بخش خصوصی و همچنین سرمایه‌گذاران را مورد توجه قرار داد و افزود: کوتاه‌ترین، ارزان‌ترین و قابل وصول‌ترین راه توسعه فارس توجه ویژه به مسئله گردشگری است که همین مساله برخی توجهات را به سمت کمیسیون‌های مجلس سوق می‌دهد تا با وضع قوانین و اصلاح مقررات مسیر سرمایه‌گذاران را هموار کنند.
نماینده عالی دولت چهاردهم در فارس مدیران و مجریان را بهترین افراد برای ارائه راه حل چالش‌های توسعه معرفی کرد و گفت: نگاه به کارآفرینان و سرمایه‌گذاران باید نگاه به مجاهدان عرصه جهاد اقتصادی باشد پس در این راستا توجیهات کارشناسی آماده و به نمایندگان مجلس جهت پیگیری ارائه شود.
وی داشتن آمایش مناسب، وجود برنامه‌ریزی هماهنگ و اصولی را یکی دیگر از راه‌های تسهیل مسیر سرمایه‌گذاران عنوان کرد و گفت: بخش‌های مختلف باید دست به دست هم دهند و با انجام حرکت منسجم و هدفمند زمینه‌های توسعه را فراهم کنند.


امیری با اشاره بر اینکه بخش عمده‌ای از نظام اداری ایران، متمرکز است تصریح کرد: برای تحقق آن بخشی که مربوط به مدیریت استان است از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهیم کرد کما اینکه دست هر فردی که برای توسعه استان و ارتقای سطح معیشت مردم تلاش کند را به گرمی می‌فشاریم.
استاندار فارس به وضعیت استان به نسبت کشور هم اشاره کرد و از اعضای کمیسیون‌های مجلس خواست پایه بودجه فارس را متناسب با جایگاه واقعی آن ارتقا بخشند.
وی در بخش دیگر سخنان خود به ناترازی‌های موجود در حوزه گاز اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: محدودیت‌هایی در صنایع استان مبنی بر استفاده از گاز وجود دارد که مستلزم تغییر نگاه مسئولان است چرا که برخی صنایع علاوه بر مصرف معمولی، خوراک اولیه تولیدات خود را که بعضا استراتژیک هم هستند، از گاز تامین می‌کنند.
توجه به تامین ارزی بخش دیگری از محورهای سخنان استاندار فارس در نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بود.

وی در این زمینه خواستار همکاری بیشتر و آسان‌تر مجموعه بانکی کشور با سرمایه‌گذاران و تولید کنندگان شد و تصریح کرد یکی از اصول اسلامی و اخلاقی وفای به عهد است و طرفین باید الزاماً به تعهدات خود پایبند باشند تا امنیت روانی جامعه مختل نشود.
امیری در پایان نیز اظهار داشت: این قبیل بازدیدها علاوه بر اینکه برای اصحاب صنعت دلگرمی ایجاد می‌کند باعث می‌شود صنعتگران بتوانند مستقیماً مسائل و مشکلات خود را با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح کنند تا در جهت حل مشکلات با هم‌افزایی، همراهی و درک متقابل گام‌های اساسی برداشته شود.

عمده‌ترین چالش‌های مطرح شده در این جلسه برای رسیدن به راهبرد جهش تولید در این استان، کمبود نقدینگی، قیمت بالای نرخ ارز، بالابودن نرخ تسهیلات بانکی، قوانین دست و پاگیر، کاغذبازی اداری، افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات زیر ساختی افت و قطع انرژی های آب، برق و گاز بود؛ چالش‌هایی که مدیران واحدهای تولیدی امیدوارند این سفر زمینه‌ساز حل بخش قابل‌توجهی از آنها شود و بتواند دریچه‌های تازه‌ای را به روی آنها بگشاید.

این سفر در حالی انجام شد که دولت هم یکی از اولویت‌های کاری خود را حمایت از تولید و شفاف‌سازی و پایش کارخانه‌‏‌ها و واحدهای تولیدی راکد یا تعطیل کشور اعلام کرده و تلاش بر این است تا ظرفیت بلا استفاده بخش تولید و صنعت احیا شود اما اینکه سفر اعضای کمیسیون صنایع به فارس تا چه حد توانسته به حل مشکلات تولید در استان فارس کمک کند نیاز به گذشت زمان و بررسی میزان نتیجه‌بخش بودن مصوبات این سفر دارد.