به گزارش ایرنا ؛ فرماندار، امام جمعه ، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کهگیلویه و جمعی از مسوولان و مدیران اجرایی در این نشست با همدلی و انسجام و هماهنگی بین بخشی به دنبال برگزاری یک مراسم تشییع شکوهمندانه و عزتمندانه در شهر و زادگاه این نویسنده و شاعر انقلابی هستند.
شعر و ادبیات مرحوم داوری در خدمت جامعه
حجتالاسلام علی وحدانیفر امام جمعه شهر دهدشت در بیان ویژگیهای آن شاعر فقید اظهار کرد: مرحوم داوری شعر و ادبیات را در خدمت جامعه داشت یکی از خصوصیتات بارز آن فقید این بود که از کلمات در دل تاریخ استفاده و شعر را استخراج می کرد که ذائقههای مختلف از آن بهره میبرند. غزل سرای تک بعد نبود، در مدح آل الله اشعاری با گویش لری سرود و ارادت خود را به نمایش گذاشته است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کهگیلویه گفت:آن شاعر خوش ذوق در شعر آیینی هر آنچه از فخر و گذشت و احساسات است، استفاده برده است. از کلمات فراموش شده گویش لری در اشعارش بهره گرفت . برای نام و اسم و رسم شعر نگفت بلکه دغدغه معرفی ایل عشایر و معرفی ظرفیت عشایر داشت.
وی با بیان اینکه زنده کردن شعر محلی از بزرگترین خدماتش بود و به آن افتخار میکرد، ادامه داد: در اوج بزرگی هم حواسش به بهون عشایری است.
محقق زاده از خانواده مرحوم داوری برای اجازه دفن پیکر پاکش در زادگاه خودش قدردانی کرد .
وی ادامه داد: تدفین پیکر مرحوم داوری در جایی که رفت و آمد مردم زیاد است بهترین اقدام است، چرا که این عزیزان همیشه در بین مردم اند و جانمایی قبر ایشان به شدت می تواند درفرهنگ مردم اثر گذار باشد.
محقق زاده افزود: ما هدفمان ترویج فرهنگ در جامعه است . شعر های ایشان ورد زبان رزمندگان ما در دوران دفاع مقدس بویژه درعملیات پدخندق بود . ایشان قریب به ۲۰ جلد کتاب در حوزه دفاع مقدس سروده اند
وی گفت:. ساختن فرهنگسرا در این جایگاه باید صورت گیرد و بودجه ای در این زمینه اختصاص داده شود.
وی تصریح کرد: بدون شک مردم ادب دوست و قدرشناس استان و کهگیلویه شهرستان با حضور خود در آیین تشییع و خاکسپاری فریدون داوری نشان خواهند داد که قدر بزرگان و عالمان خود را می دانند و مقام شامخ آنان را ارج می نهند.
وی یادآور شد: درگذشت استاد فریدون داوری، شاعر برجسته لری، فرصتی برای بازنگری در نقش بیبدیل او در معرفی و ترویج زبان و فرهنگ لری در جامعه است.
وی بیان کرد: زنده یاد داوری با استفاده از ادبیات غنی و رفتار متواضعانه، ارتباطی عمیق با اقشار مختلف برقرار کرد و تأثیری ماندگار بر فرهنگ عمومی گذاشت.
وی افزود : زنده یاد داوری با استفاده از ادبیات غنی لری و رفتار متواضعانه، ارتباطی عمیق با اقشار مختلف جامعه برقرار کرد.
فرماندار کهگیلویه عنوان کرد: وی نه تنها در زمینه شعر و ادبیات فعالیت داشت، بلکه به مسائل اجتماعی هم توجه ویژه داشت.
به گزارش ایرنا، در این جلسه مقرر شد مراسم تشییع از ساعت ۱۴ عصر در میدان مرکزی شهر دهدشت آغاز و نماز میت در میدان مرکزی دهدشت و به امامت آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولیفقیه اقامه شود.
پیکر مطهر استاد داوری در کنار المان قلم و کتاب پارک شهید دستغیب به خاک سپرده خواهد شد.
زنده یاد استاد داوری آغاز گر غزل و طنز های محلی استان، صاحب آثار ایل احساس(شعر)، از هر خرمن خوشه ای (شعر)،جاودانه های عشق(نثر)، ایل خورشید، شروه های لاله های سرخ است همچنین شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷، چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر و هفت مقاله بر گزیده علمی وپژو هشی بخشی از کارنامه علمی و فرهنگی این چهره ماندگار است.
کسب رتبه نخست کنکور تربیت معلم، کسب رتبه ۲ در کنکور سراسری و ورود به دانشگاه شیراز از جمله سوابق تحصیلی داوری است که پس از تحصیل، سمت های امور تربیتی آموزش و پرورش دهدشت، مدیر آموزش دانشگاه پیام نور، رئیس اداره ارشاد اسلامی شهرستان گچساران و معاون اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان را در کارنامه کاری خود داشت.
"فریدون داوری"متولد سال ۱۳۴۱ در روستای "پُشته زیلایی" از توابع دهدشت(مرکز شهرستان کهگیلویه) است که حدود ۱۰ هزار بیت شعر دارد.
شعرهای این شاعر کهگیلویه و بویراحمد از سوی خوانندگان لر تبار از جمله کورش رضوانی، کورش اسدپور و سایر هنرمندان مورد استفاده قرار گرفته است.