به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) گزارش داد که از ۱۲۹ عملیات برنامه ریزی شده، تنها حدود یک سوم توسط مقامات اسرائیلی تایید شده است.
سخنگوی سازمان ملل افزود که عملیاتهای باقی مانده به دلایل امنیتی یا لجستیکی رد و لغو شدند.
دوجاریک گفت: با نزدیک شدن به زمستان، فلسطینیان در سراسر نوار غزه نیاز مبرمی به سرپناه کافی برای محافظت در برابر باران و سرما دارند.
او افزود که صدها هزار فلسطینی آواره در حال حاضر در پناهگاههای موقت یا ساختمانهای آسیبدیده بهویژه در شمال غزه زندگی میکنند، جایی که جنگ و محاصره مداوم اسرائیل باعث افزایش آوارگان و نیازهای بشردوستانه شده است.
بر اساس آخرین آمار سازمان ملل، بیش از ۳۶ هزار چادر برزنت و ۵۸ هزار سرپناه موقت تهیه شده است اما این کمک ها در خارج از غزه مسدود شده و در انتظار مجوز ورود هستند.
دوجاریک گفت: «این منابع برای بهره مندی بیش از ۷۶ هزار خانوار یا تقریباً ۴۰۰ هزار نفر کافی است.»
سازمان ملل و نهادهای بشردوستانه بارها خواستار دسترسی بدون مانع برای ارسال کمکها به غزه شدهاند و نسبت به عواقب شدید در صورت محدود شدن دسترسی ارسال کمک ها برای غیرنظامیان و مردم هشدار دادهاند.
اسرائیل به دلیل جنگ مرگبار خود علیه غزه با یک پرونده نسل کشی در دادگاه بین المللی دادگستری مواجه است.
دیوان کیفری بینالمللی که مقر آن در لاهه هلند است، ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ برابر با اول آذر ماه ۱۴۰۳ دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ سابق رژیم اسرائیل را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرد. این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت دو مقام ارشد اسرائیلی را صادر میکند.
وزارت بهداشت غزه نیز در آخرین اطلاع رسانی خود اعلام کرده است که تعداد شهدای غزه از آغاز جنگ علیه نوار غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون به ۴۴ هزار و ۵۶ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۱۰۴ هزار و ۲۶۸ نفر رسید.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) در پی ناکامی در عملیات طوفان الاقصی از سوی گروههای مقاومت فلسطینی به رهبری حماس، جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است؛ طی این مدت بخش اعظم منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
حملات اسرائیل تنها به نوار غزه محدود نشده است و رژیم اشغالگر قدس، جنگ طلبی خود را در کرانه باختری، لبنان و دیگر مناطق خاورمیانه با حمایت های همه جانبه آمریکا و متحدانش گسترش داده است.
با وجود همه این جنایتها، رژیم اشغالگر قدس اعتراف کرده که هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای خود از نوار غزه برسد.