تهران- ایرنا- سیاستمدار فلسطینی و دیپلمات کهنه‌کار ضمن انتقاد شدید از سکوت جامعه جهانی به ویژه کشورهای عربی در قبال نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، وتوی قطعنامه آتش‌بس از سوی آمریکا را چراغ سبزی برای کشتار هولناک «بیت‌لاهیا» دانست.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «ربحی حلوم» به شدت از واکنش منفعلانه جامعه جهانی در قبال پاکسازی و نسل کشی وحشیانه رژیم صهیونیستی در چهاردهمین ماه متوالی در نوار غزه انتقاد کرد.

وی افزود: همه باید بدانند که تاریخ به احدی رحم نخواهد کرد و ننگ سکوت و خواری گریبانگیر همه سکوت کنندگان و کرنش‌کنندگان در برابر دشمن اشغالگر خواهد شد.

حلوم به کشتار روز پنجشنبه گذشته رژیم صهیونیستی در بیت لاهیا که شهادت ۶۶ نفر و زخمی و مفقود شدن دهها نفر را به دنبال داشت، اشاره و اضافه کرد که این جنایت هولناک ۲۴ ساعت پس از مانع تراشی آمریکا در مسیر صدور قطعنامه برقراری آتش بس رخ داد و اگر این کشور از حق وتو خود علیه این قطعنامه استفاده نمی‌کرد، این رویداد رخ نمی داد.

وی ادامه داد: وتوی آمریکا به مثابه چراغ سبزی به سردمداران رژیم صهیونیستی بود تا به جنایات شنیع خود ادامه دهند.

این سیاستمدار فلسطینی بیان کرد: این اقدامات دلیلی قاطع برای مشارکت مستقیم دولت آمریکا در جنگ و اقدامات ضدبشری اشغالگران و بر خلاف همه اراجیفی است که دولت آمریکا می گوید. بیانیه های این کشور با تحرکات عملی آن در تضاد است.

وی تصریح کرد: در برابر این اوضاع و احوال و حمایت بی دریغ آمریکا از اشغالگران، کشورهای عربی و اسلامی باید مسئولیت پذیری بیشتری در برابر دشمن صهیونیستی داشته باشند و روابط خود را با حامیان جنگ متوقف کنند.

به گزارش ایرنا، آمریکا در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی، پیش نویس قطعنامه ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل را که خواستار آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی در غزه و آزادی همه اسرا بود، بار دیگر وتو کرد. در رای گیری که صبح چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت انجام شد، ۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه پیشنهادی رای مثبت دادند.

هیچ یک از اعضای شورای امنیت به این قطعنامه رای ممتنع ندادند، اما آمریکا با رای منفی خود، آن را وتو کرد.

۱۰ عضو منتخب شورای امنیت شامل کشورهای الجزایر، اکوادور، ژاپن، موزامبیک، مالت، کره جنوبی، سیرالئون، اسلونی، سوئیس و گویان پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده‌ بودند که خواستار آتش‌بس فوری، بی‌قید و شرط و دائم شده بود.

کشور گویان از اعضای غیردائم شورای امنیت درخواست کرده که پیش نویس قطعنامه آتش بس غزه به رهبری ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل به رنگ آبی درآید و رای گیری حداکثر تا روز چهارشنبه ۲۰ نوامبر انجام شود.

این چهارمین بار است که آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را در حمایت از رژیم اسرائیل وتو می کند.