مشهد- ایرنا- مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: هم اکنون پیشرفت فیزیکی طرح انتقال آب از دریای عمان(مکران) به خراسان رضوی ۱۷ درصد و به سیستان و بلوچستان ۳۲ درصد است.

علیرضا طاهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: لوله گذاری طرح در ۱۰ جبهه از سیستان و بلوچستان در حال انجام است و بیش از ۳۰ پیمانکار در طرح مشغول کار هستند.

طاهری اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان ۲۰۰ کیلومتر لوله گذاری انجام و آبگیر طرح انتقال آب از دریای عمان در ۳۰ کیلومتری شرق چابهار به صورت کامل اجرا شده است.

وی ادامه داد: هم اکنون تونل آب بر «جاوشیر» به طول هشت کیلومتر در سیستان و بلوچستان و تونل آب بر «کامه» به طول یک کیلومتر در خراسان رضوی با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال اجراست.

انتقال ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب به خراسان رضوی

مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: شرکت تامین آب صنایع و معادن « ایمواسکو» کارفرمای اجرای این طرح است و طبق پیش بینی صورت گرفته طرح انتقال آب از دریای عمان در سال ۱۴۰۴ در سیستان و بلوچستان، در سال ۱۴۰۵ در خراسان جنوبی و در سال ۱۴۰۶ در خراسان رضوی به بهره برداری می شود.

طاهری افزود: نیاز آبی شهر مشهد در افق ۱۴۲۰، ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال است که ۶۰ میلیون متر مکعب از آن از محل طرح انتقال آب از دریای عمان تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: در بخش نخست اجرای این طرح در مجموع ۲۸۰ متر مکعب آب از دریای عمان به سه استان شرقی کشور منتقل می شود که ۱۲۰ میلیون متر مکعب آن مربوط به سیستان و بلوچستان، ۶۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به خراسان جنوبی و ۱۰۰ میلیون متر مکعب آن مربوط به خراسان رضوی است.

بیشتر بخوانید:

دریای مکران، تشنگی شرق کشور را فرومی‌نشاند

خط انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی در سه سال آینده پایان می یابد+ فیلم

اینفوگرافیک/ پیشرفت ۱۳ درصدی طرح انتقال آب از دریای مکران به شرق کشور

دولت چهاردهم پیگیر طرح انتقال آب

مشاور مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی با اشاره به نخستین سفر استانی رییس جمهوری به سیستان و بلوچستان در هفته گذشته اظهار کرد: یکی از مهمترین طرح های عمرانی که در این سفر بررسی شد، طرح انتقال آب از دریای عمان بود.

طاهری افزود: جمهوری اسلامی ایران به طور قطع پیگیر حقابه های رودخانه های مرزی « هیرمند» و «هریرود» است اما طرح بزرگ شیرین سازی و انتقال آب دریای عمان به شرق کشور بسیار مهم و امیدآفرین است که امید است با پیگیری های دولت و وزیر نیرو، این طرح با سرعت بیشتری اجرا شود.

به گزارش ایرنا، شهریورماه سال ۹۸، تفاهمنامه انتقال آب دریای عمان به استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در مشهد امضا شد و سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی آن آغاز شد.

طبق تفاهمنامه های اولیه قرار بود آب انتقالی به استانهای خراسان رضوی و جنوبی در بخش صنعت به مصرف برسد اما مصرف این آب در سیستان و بلوچستان و اخیرا در خراسان رضوی، برای تامین مصرف آشامیدنی نیز پیش بینی شده است.

این طرح به لحاظ سازه‌ای از طرحهای بزرگی است که با اجرای آن ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب به استان سیستان و بلوچستان منتقل می‌شود، ۱۰۰ میلیون متر مکعب از این آب در بخش آشامیدنی و ۱۸۰ میلیون متر مکعب نیز در بخش صنعت و خدمات مصرف خواهد شد.

بنا به اذعان کارشناسان، این طرح از ضروریات تامین آب در شرق کشور است چرا که درگیری بیش از ۲۰ ساله با خشکسالی و اضافه برداشت از منابع آبی زیرزمینی، ترکهای ناشی از فرونشست را در دشتهای آبی این مناطق عمیق کرده است.