قزوین - ایرنا - محمد نوذری عصر یکشنبه پس از تصمیم هیات دولت به عنوان دوازدهمین استاندار قزوین منصوب شد.

به گزارش ایرنا، محمد نوذری متولد سال ۱۳۵۲ دارای دکترای جامعه شناسی سیاسی است.

وی از ۲۶ بهمن ماه سال ۹۹ تا اواخر آبان ماه سال ۱۴۰۰ یعنی در اواخر دولت دوازدهم به استانداری ایلام منصوب شده بود.

معاون اجتماعی قرارگاه محرومیت زدایی وزارت کشور از ۱۴۰۰ تاکنون، معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری ایلام به مدت چهار سال، سرپرست گزینش استانداری ایلام، رییس قرارگاه مرزی مهران و فرمانداری شهر اردل از جمله مسوولیت های قبلی استاندار جدید قزوین است.

از جمله دستاوردهای فعالیت نوذری در حوزه های مسوولیتی استان ایلام می توان به تدوین سند توسعه اجتماعی و تحولات مدیریتی زنان، ارتقاء بخش های هلیلان و چوار به شهرستان، افزایش سازمان های مردم نهاد استان از ۲۹۶ به ۴۹۶ سمن، راه اندازی خانه احزاب و افزایش ۱۰۰ درصدی صدور مجوز فعالیت احزاب را می توان نام برد.

استانداران قزوین در گذر زمان

استان قزوین در سال ۷۵ هجری شمسی و به دنبال جدا شدن منطقه قزوین از استان تهران و منطقه تاکستان از استان زنجان و ترکیب این ۲ منطقه تشکیل شد؛ از سال ۷۶ تاکنون ۱۱ شخصیت سیاسی به عنوان استاندار قزوین انتخاب شده‌اند:

۱ - مرحوم سید علی نکویی زهرایی از ۷۶ تا ۸۰ در دولت حجت الاسلام سید محمد خاتمی

۲ - شهید مسعود امامی از سال ۸۰ تا ۸۳ در دولت حجت الاسلام سید محمد خاتمی

۳ - فریبرز محمودیان از سال ۸۳ تا ۸۴ در دولت حجت الاسلام سید محمد خاتمی

۴ - سید احمد نصری از سال ۸۴ تا ۸۷ در دولت محمود احمدی نژاد

۵ - سیدعلی اکبر طاهایی از سال ۸۷ تا ۸۸ در دولت محمود احمدی نژاد

۶ - احمد عجم از سال ۸۸ تا ۹۲ در دولت محمود احمدی نژاد

۷ - مرتضی روزبه از سال ۹۲ تا ۹۴ در دولت حجت الاسلام حسن روحانی

۸ - فریدون همتی از سال ۹۴ تا ۹۶ در دولت حجت الاسلام حسن روحانی

۹ - عبدالمحمد زاهدی از سال ۹۶ تا ۹۸ در دولت حجت الاسلام حسن روحانی

۱۰ - هدایت‌ الله جمالی‌پور از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ در دولت حجت الاسلام حسن روحانی

۱۱ - محمد مهدی اعلایی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ در دولت آیت الله سید ابراهیم رییسی

ویژگی‌های استان قزوین

استان قزوین با ۱۵ هزار و ۵۶۷ کیلومتر مربع وسعت دارای ۶ شهرستان (قزوین، البرز، آبیک، بویین زهرا، تاکستان و آوج)‌ ۱۹ بخش، ۲۸ شهر، ۸۴۷ روستای دارای سکنه است.

این استان دارای آب و هوای نیمه خشک و معتدل بوده که با داشتن ۱۵۰ شاخه رودخانه و همچنین ۲ جریان بادی شمال و جنوب (باد راز و باد مه) به عنوان یک استان چهار فصل شناخته می‌شود.

قزوین با دارا بودن سه هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی، قطب تولیداتی نظیر کاشی و سرامیک، شوینده و شیشه و همچنین با داشتن ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی به عنوان مرکز تولید محصولات کشاورزی مثل انگور، کشمش، زیتون و زغال اخته شناخته می‌شود.

همچنین این استان با داشتن یک درصد از مساحت خاک کشور، تامین کننده پنج درصد از مواد غذایی کشور را برعهده داشته و توانسته در ارسال برخی اقلام خوراکی مثل گوشت مرغ و تخم مرغ به عنوان معین چند استان دیگر نقش آفرین باشد.

قزوین در حوزه حمل و نقل نیز به عنوان شاهراه و کریدور ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب کشور نقش آفرین بوده و محل اتصال استان‌های گیلان، البرز، تهران، قم و همدان است، به صورت کلی قزوین بار ترافیکی ۱۱ استان کشور را متحمل می‌شود.

قزوین در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی با داشتن یک هزار و ۵۲۱ اثر ثبتی و همچنین ۶۷ رشته صنایع دستی، یکی از کهن ترین حوزه های تمدنی فلات ایران است که سابقه سکونت و یکجا نشینی در آن به ۹ هزار سال پیش می رسد.

این استان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، ارتفاعات بلند شمالی، طبیعت بکر و بی نظیر مناطق مختلفی چون رودبار الموت و طارم سفلی و همچنین ساکنان آن که از اقوام و طوایف مختلف هستند، دارای آداب و رسوم خاص و متفاوتی است.

قزوین همیشه به عنوان یکی از مناطق بکر با جاذبه‌های متفاوت تاریخی، گردشگری و صنایع دستی شناخته شده و همه ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است.