به گزارش ایرنا، محمدرضا اعتصامیراد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۴ هزار مبتلا به اچ.آی.وی در کشور پیشبینی شده است که تاکنون ۲۵ هزار نفر از آنان شناسایی شده اند.
وی تعداد مبتلایان به اچ.آی.وی پیش بینی شده در تربت حیدریه را ۱۲۰ نفر عنوان کرد که مبتلایان شناسایی شده ۱۳ درصد از این تعداد است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه بدون اشاره به اطلاعات بیشتر در خصوص وضعیت ایدز در این دانشگاه بیان کرد: اسم بیماری در سطح جامعه وجه خوبی ندارد و لذا افراد مبتلا سعی در اختفای آن دارند.
وی ادامه داد: این در حالی است که وظیفه ما شناسایی افراد پرخطر بوده و این کار در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری به صورت رایگان در حال انجام است و نتایج آزمایش نیز به صورت محرمانه و تنها به خود بیمار اعلام میشود.
اعتصامی راد در تبیین مفهوم گروههای پرخطر در بیماری اچ.آی.وی گفت: معتادان تزریقی، افرادی که شرکای جنسی متعدد دارند، استفاده از خدمات دندانپزشکی غیر بهداشتی، خدمات غیر مجاز زیبایی در آرایشگاههای زیرزمینی و خالکوبی از عوامل خطر ابتلا به ایدز است.
رییس مرکز بهداشت شهرستان تربتحیدریه نیز با تاکید بر اهمیت بیماریابی در جمعیت کلیدی اظهار کرد: بیماری ایدز یکی از جدیترین چالشهای بهداشتی در جهان است و میتواند عواقب جبرانناپذیری برای فرد و جامعه داشته باشد.
مرتضی عباسی افزود: با افزایش سطح آگاهی عمومی، تغییر رفتارهای پرخطر و دسترسی به خدمات بهداشتی، میتوان از شیوع ایدز پیشگیری و زندگی افراد مبتلا را بهبود بخشید.
پویش من هم تست اچ.آی.وی میدهم
وی با اشاره به پویش «من هم تست اچ.آی.وی میدهم»، بیان کرد: این پویش از ۲۰ آبانماه آغاز شد و تا ۲۰ آذرماه امسال ادامه دارد، شهروندان میتوانند با مراجعه به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری واقع در خیابان باغسلطانی تربت حیدریه و مرکز خدمات جامع سلامت «مسلمابنعقیل» بهصورت رایگان و کاملاً محرمانه با انجام آزمایش به این پویش بپیوندند.
رییس مرکز بهداشت تربتحیدریه هدف از اجرای این پویش را تشدید بیماریابی، کاهش انگ اجتماعی، افزایش آگاهی عمومی و تشویق افراد به انجام آزمایش ویروس ایدز عنوان کرد.
عباسی افزود: همکاری همه سازمانها و نهادهای شهرستان تربت حیدریه در اجرای برنامههای آموزشی و بیماریابی برای موفقیت این پویش ضروری است.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، به ۳۸۰ هزار نفر جمعیت سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد که از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۱۷ نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.