به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مسعود اسماعیلی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: مراسم افتتاحیه این همایش با سخنرانی شخصیت های مهم و تأثیرگذار در امور فرهنگی کشور، چهارشنبه هفته جاری از ساعت ۱۸ در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی قم ترتیب می یافد.
وی ادامه داد: مراسم اختتامیه همایش نیز با رونمایی مجموعه مقالات همایش، اردیبهشت ۱۴۰۴ در تهران برگزار خواهد شد.
دبیر علمی همایش ملی فلسفه فرهنگ با اشاره به این که دریافت چکیده مقالات برای این همایش تا پایان وقت اداری امروز سوم آذرماه است گفت: تاریخ دریافت نسخه کامل مقالات انتهای آذرماه جاری است.
وی افزود: برای همایش ۲ دسته مقاله سفارشی و عمومی داشته ایم که مقالات سفارشی متمرکز بر اندیشه های فیلسوفان اسلامی ایرانی است و در اعلان عمومی مقالات نیز محدودیتی نبوده و اساتید، فارغ التحصیلان، دانشجویان و طلاب از دانشگاه و حوزه می توانستند مقالات خود را ارسال کنند.
وی ادامه داد: تاکنون هشت مقاله سفارشی برای همایش توسط اساتید دانشگاهی و حوزوی نوشته و حدود ۱۰ مقاله عمومی دریافت شده است.
به گفته اسماعیلی، مباحث فلسفه فرهنگ، امتداد نظریه فلسفه فرهنگ در ساحت های دیگر، امتداد کاربردی فلسفه فرهنگ و توجه به کاربرد حل مبنایی فلسفه فرهنگ، نقد دیدگاه های رقیب در حیطه فلسفه فرهنگ، اندیشه رهبر معظم انقلاب و فلسفه فرهنگ و اثر فکری و عملی امام راحل و فلسفه فرهنگ محورهای برگزاری همایش است.
وی افزود: مقالات سفارشی به طور عمده متمرکز بر دیدگاه های فلاسفه و شخصیت های علمی ایرانی است و شخصیت هایی چون علامه طباطبایی، شهید مطهری، آیت الله مصباح یزدی، آیت الله جوادی آملی و مقام معظم رهبری را شامل می شود.
وی یادآور شد: در کنار برگزاری همایش، نشست های علمی در دانشگاه های قم و تهران طراحی شده است که متمرکز بر اندیشه های بومی و اسلامی در فلسفه فرهنگ است.
مدیر گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این نشست خبری گفت: این گروه که بر بحث فرهنگ تمرکز دارد به دنبال آن است که حوزه دانشی فرهنگی را به صورت بنیادین و مبتنی بر اندیشه های دینی و اسلامی دنبال کند.
سید حسین فخری زارع افزود: فرهنگ دامنه عمیقی دارد و دانشواره ای است که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مورد اهتمام است.
وی ادامه داد: در حوزه های مختلف فرهنگ سال های زیادی جلسات نقد و بررسی و نشست های علمی و کرسی های آزاد اندیشی را در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی داشته ایم اما از ۲ سال قبل تامل دیگری به گروه فرهنگ پژوهی اضافه شد و آن توجه به فلسفه فرهنگ بود که در کشور به جز کارهای سطحی، دامنه بیشتری نداشت.
فخری زارع تاکید کرد: دانشواره فلسفه فرهنگ سابقه زیادی در کشور ندارد و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، قدم های اول را در این زمینه برداشته و به بنیادهای فرهنگ روی آورده است.