کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه گفت: همزمان با مراسم تشییع پیکر مطهر ۳۰۰ شهید گمنام در روز پنجشنبه ۱۵ آذرماه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در سراسر کشور ۶ شهید گمنام نیز در استان کرمانشاه تشییع خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سردار بهروز خوشبخت امروز شنبه سوم آذر در جلسه هماهنگی تشییع پیکر مطهر شهدا در سرسرای شهید سلیمانی استانداری کرمانشاه افزود: این مراسم روز پنجشنبه ۱۵ آذر راس ساعت ۹:۳۰ صبح از میدان انقلاب اسلامی تا مسجد جامع شهر کرمانشاه برگزار می شود.

وی گفت: مراسم وداع با شهدا نیز شامگاه روز چهارشنبه ۱۴ آذر در مسجد النبی (ص) بلوار طاق بستان برگزاری می شود سپس طی مراسم های مختلف با حضور باشکوه مردم و مسئولان در شهر کرمانشاه (منطقه ۸) ، قرارگاه رمضان، شهر قلعه بیلوار، قصرشیرین و هرسین در ایام هفته به ترتیب تشییع و تدفین خواهند شد.

وی تعداد شهدای گمنام تدفین شده در استان کرمانشاه را ۱۴۹ شهید اعلام کرد و گفت: در حال حاضر از ۱۵ مکان پیشنهاد شده برای تدفین شهدای گمنام در استان ۹ نقطه از آنها به تصویب رسیده چرا که احداث یادمان باید از نظر موقعیت مکانی، مسائل فرهنگی و اجتماعی شرایط خاصی داشته باشد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان کرمانشاه؛ پاسداشت حماسه آفرینی شهدای ولامقام را کمترین کار برای آنها دانست و اظهار کرد: این مراسم ها همچنین در راستای ترویج فرهنگ حماسه، جهاد، مقاومت و شهادت برگزار می شود.

دستگاه‌های اجرایی وظایف خود را در قبال شهدا انجام دهند

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری کرمانشاه نیز د رادامه این جلسه با اشاره به تشییع پیکر ۶ شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس در استان طی روزهای آینده از دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌ها خواست با برگزاری مراسم باشکوه وظایف خود را قبال این شهدا انجام دهند.

علی شعبانی به فداکاری و ایثار شهدا برای حفظ آب و خاک کشور با عزیزترین داشته خود یعنی جانشان اشاره کرد و افزود: همه مردم از اقوام و مذاهب و اقشار مختلف، تمام جریانات سیاسی و حزبی ما برای شهدا ارزش و احترام خاصی قائل هستند و در گرامیداشت یاد و ارزش های آنها اجماع نظر دارند.

وی اظهار کرد: بنابراین اگر اطلاع رسانی مناسبی از زمان و مکان مراسم های تشییع پیکر و وداع با این شهدای گرانقدر انجام شود همه پای کار خواهند آمد از رسانه ها، صدا و سیما، شهرداری ها، فرمانداری ها، سازمان تبلیغات اسلامی خواست فضا سازی و تبلیغات محیطی مناسب در راستای اطلاع رسانی این مراسم انجام دهند.

معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استاندار کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به همزمانی مراسم تشییع پیکر شهدای گمنام با سالگرد شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) پیشنهاد کرد مراسم تشییع پیکر شهدا با عزاداری هیات ها در سالگرد شهادت حضرت فاطمه (س) همزمان شود تا هر ۲ مراسم با شکوه و معنویت بیشتری برگزار شود.

کرمانشاه؛ استانی که جنگ در آن آغاز و پایان یافت

به گزارش ایرنا، جنگ تحمیلی با اشغال شهر قصرشیرین در ۳۱ شهریور سال ۵۹ از استان کرمانشاه آغاز و با عملیات مرصاد در پنجم مرداد ماه سال ۶۷ در همین استان پایان یافت.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم میهن کرده اند.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم کشور کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

در استان کرمانشاه هشت یادمان دوران دفاع مقدس شامل یادمان بین المللی مرصاد، بازی دراز، شهید بهشتی قصرشیرین، مطلع الفجر گیلانغرب، شهدای ۲۶ مرداد پاوه، بانه‌دار شیخ صله ثلاث باباجانی، شهید شیرودی و یادمان پادگان ابوذر وجود دارد.