به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور و به مناسبت روز بینالمللی هنرهای اسلامی، نمایشگاه آثار هنری شامل خوشنویسی و صنایع دستی ایران با حضور مسعود حسینپور معاون توسعه مدیریت و منابع و عادل خانی مدیرکل توسعه روابط آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مجتمع هنری الحمرای لاهور افتتاح شد.
اصغر مسعودی مسوول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور نیز با اشاره به اهمیت این روز گفت: روز بینالمللی هنرهای اسلامی، فرصتی است برای تجلیل از میراث مشترک فرهنگی و هنری کشورهای اسلامی. برگزاری چنین نمایشگاههایی میتواند نقشی کلیدی در تحکیم روابط فرهنگی بین ایران و پاکستان داشته باشد.
همچنین عرفان قریشی رئیس ایوان علم و فن اذعان کرد: روز جهانی هنر اسلامی، که در سال ۲۰۱۹ توسط یونسکو به تصویب رسید، فرصتی ارزشمند است تا میراث غنی هنر اسلامی در گذشته و حال را پاس بداریم و تأثیر شگرف آن را بر تمدن جهانی بازتاب دهیم. چنین رویدادهایی علاوه بر معرفی هنر اسلامی، در تقویت پیوندهای میان جوامع مسلمان نیز نقشی مؤثر ایفا میکنند.
پیش از آغاز نمایشگاه، کارگاه آموزشی خط نستعلیق برگزار شد که در آن، سعید کامرانی خوشنویس ایرانی به آموزش اصول و فنون خوشنویسی در سبک نستعلیق پرداخت و تجارب ارزشمند خود را با شرکتکنندگان به اشتراک گذاشت.
این کارگاه فرصتی برای علاقهمندان به هنر خطاطی بود تا از دانش و مهارت این استاد برجسته بهرهمند شوند.
این نمایشگاه به معرفی هنرهای اسلامی ایران و پاکستان اختصاص داشت. در بخش خوشنویسی، بیش از ۵۰ اثر از سعید کامرانی خوشنویس و نقاش ایرانی، و حدود ۱۰۰ اثر خوشنویسی از هنرمندان پاکستانی به نمایش درآمد.
همچنین، محصولات نفیس صنایع دستی اصفهان، شامل میناکاری، خاتمکاری و قلمزنی، زینتبخش این نمایشگاه بود و بازدیدکنندگان را با جلوههای بیبدیل هنر ایرانی آشنا کرد.
روز جهانی هنر اسلامی نامگذاری شده، یادآور نقش پررنگ هنر اسلامی در تاریخ و تمدن است. این نمایشگاه، علاوه بر ارائه جلوههایی از هنر و فرهنگ ایران و پاکستان، بستری را برای تبادل فرهنگی و تقویت دوستی میان این دو ملت فراهم کرد.