شیراز - ایرنا -آبگُشنه روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ممسنی در استان فارس است که با جمعیت حدود ۴۶۴ نفر در قالب ۱۰۴خانوار سال‌هابا بحران آب روبرو بود ؛ بحرانی که روز گذشته نوید پایان یافتن آن با بهره‌برداری از طرح آبرسانی به این منطقه داده شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نامش با آب آغاز می‌شود اما سالهاست که با بحران کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند؛ سالهاست تصاویر و کلیپ‌هایی از گلایه اهالی این منطقه از کم‌آبی در شبکه‌های مختلف اجتماعی منتشر می‌شود.

در حقیقت انتشار گاه و بیگاه این مساله در شبکه های اجتماعی بالاخره موجب شد آبرسانی به این منطقه در دستورکار جدی متولیان امر قرار بگیرد و اقدامات قابل توجهی برای حل این دغدغه انجام شود.

این تلاش‌ها در نهایت به نتیجه رسید و همزمان با گرامیداشت هفته بسیج، طی مراسمی طرح آبرسانی به روستای آب گشنه شهرستان ممسنی با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

این مراسم با حضور نماینده مردم شهرستان های ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی ،فرمانده بسیج سازندگی استان فارس، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج ، معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفا استان فارس و دیگر مسئولان محلی برگزار شد.

معاون بهره‌برداری و توسعه آب شرکت آبفا فارس گفت: این طرح آبرسانی حاصل همکاری مشترک شرکت آبفا فارس و بسیج سازندگی استان است که شامل اجرای پنج هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال آب، همراه با احداث ۲ باب مخزن ذخیره آب ۵۰ متر مکعبی و تجهیزات ۲ باب ایستگاه پمپاژ است.

به گفته وحید حق‌شناس این طرح با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی، استانی و محرومیت زدایی، اجرا و به مرحله بهره‌برداری رسیده است و جمعیت بهره‌مند از این طرح آبرسانی ۲۵۰ خانوار برابر با ۷۰۰ نفر است.

این اقدام در حالی انجام شد که طبق گفته متولیان در این عرصه، شرکت آب و فاضلاب فارس از سال ۱۴۰۰ برنامه آبرسانی به ۳۷۲ روستا را در دستور کار خود قرار داد و از این میزان، عملیات آبرسانی به ۱۱۰ روستا در همان سال به سرانجام رسید؛ در سال دوم این برنامه پروژه‌های آبرسانی به ۱۲۵ روستا گشایش یافت و از تیرماه نیز طرح آبرسانی به ۴۰ روستای دیگر استان آماده بهره برداری شد.

حالا باید منتظر ماند و دید که آیا این اقدامات می‌تواند در نهایت منجر به رضایتمندی روستانشینان و حل دغدغه کم‌آبی در مناطق روستایی شود.

طبق آخرین سرشماری جمعیت روستایی فارس، حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر یعنی معادل ۳۰ درصد جمعیت استان است و تعداد روستاهای دارای سکنه این استان نیز افزون بر چهار هزار روستا هستند.