کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان کرمانشاه از تکمیل زیرساخت‌ حفاظت و توسعه روستاهای "کلاش"، "لولم" و "قلاجی" از توابع شهرستان جوانرود در شمال غربی کرمانشاه و در منظر جهانی هورامان / اورامانات کرمانشاه خبر داد.

داریوش فرمانی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات به عنوان بیست و ششمین میراث‌فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، گفت: این منطقه در استان کرمانشاه شامل شهرهای پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کرمانشاه با عنوان اینکه این پروژه برای تکمیل و زیرساخت‌های حفاظت و آماده‌سازی منظر جهانی هورامان / اورامانات انجام شد، افزود: در این پروژه محوطه سازی روستاهای کلاش‌، لولم و قلاجی جوانرود انجام شد و برای آن ۱۷ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

او تصریح کرد: این پروژه شامل محوطه‌سازی، سنگ فرش و سامان‌دهی بافت این روستاها که در عرصه منظر جهانی هورامان/اورامانات قرار دارند بوده است.

به گزارش ایرنا، در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO) پرونده منظر فرهنگی اورامانات /هورامان بررسی و با تصویب اعضای کمیته، این منطقه به عنوان بیست و ششمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.

پرونده ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات در استان‌های کرمانشاه و کردستان با حدود ۴۰۹ هزار هکتار عرصه و حریم قرار دارد که ۱۰۶ هزار هکتار آن مربوط به عرصه و ۳۰۳ هزار هکتار نیز جزو حریم است.

هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل می‌شود و ۷۰۰ روستا نیز در این عرصه قرار دارند.

منطقه هورامان/اورامانات دارای کوه‌های سربه فلک کشیده و رودهای خروشان است. وجود این عوامل طبیعی دره‌هایی را شکل داده که ساکنان هورامان/ اورامانات، هزاران سال در تعامل با طبیعت زندگی کرده و این تعامل را می‌توان در باغ های پلکانی، معماری پلکانی زندگی هوار نشینی(کوچ گاه های موقت)، جشن‌ها و آیین‌های اصیل، صنایع‌دستی منحصر بفرد منطقه مشاهده کرد.

منطقه اورامانات در استان کرمانشاه شامل شهرهای پاوه، روانسر، جوانرود و ثلاث باباجانی در شمال غربی استان واقع شده و بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.