تهران- ایرنا- بسته اخبار اجتماعی ایرنا در چهارم آذر به برگزاری نخستین جلسه دادگاه چای دبش، عوارض مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک،فعالیت ۲۲۰۰ مشاور خانواده،تمهیدات لازم برای خدمت رسانی درمراکز درمانی هنگام قطعی برق،تحصیل۲۴۰ هزار دانش‌آموز درمناطق آزاد،بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی،آغاز سرشماری پاییزه حیات‌وحش،آغاز طرح زمستانه پلیس و ماجرای واریز ۷۰ میلیارد تومان برای سرحلقه شبکه جعل پرداخته است.

در بسته خبری پیش رو مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را باهم مرور می‌کنیم ،امروز سرویس جامعه خبرگزاری ایرنا با اخبار مختلفی از حوزه اجتماعی ایران همراه بود که گزیده این اخبار را می‌توانید در ادامه بخوانید.

برنامه امتحانات نهایی دی‌ماه دانش‌آموزان اعلام شد

امتحانات نهایی دانش‌آموزان از روز یکشنبه دوم دی‌ماه آغاز می‌شود و دانش‌آموزان پایه دوازدهم مشمول این برنامه امتحانی نیستند.

این امتحانات طبق برنامه ریزی انجام شده از روز یکشنبه دوم دی‌ماه آغاز شده و تا ۱۷ دی‌ماه ادامه خواهد یافت.

دانش‌آموزان غیرفارغ‌التحصیل سال گذشته، بزرگسالان و داوطلبان آزاد مجاز به شرکت در این امتحانات هستند و نتایج این امتحانات به‌عنوان سابقه تحصیلی محاسبه نخواهد شد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

تمهیدات لازم برای خدمت رسانی در مراکز درمانی هنگام قطعی برق و گاز

معاون درمان وزارت بهداشت در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور بر انجام تمهیدات و اقدامات لازم جهت حل هرگونه مشکل در زمان قطعی برق و نوسانات گاز در بیمارستان ها و مراکز درمانی تاکید کرد.

دکتر سعید کریمی در این نامه از دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی خواسته است، ضمن اتخاذ تمهیدات لازم در زمینه مقابله با هرگونه مشکل در سطح مراکز درمانی از طریق حوزه‌های ذیربط ستادی آن دانشگاه و اطلاع رسانی به مراکز درمانی تحت پوشش، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ترکیب هیات‌مدیره جدید موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان مشخص شد

ترکیب اعضای جدید هیات‌مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان با تصویب هیات‌ امنای موسسه مشخص شد.

به گزارش وزارت آموزش و پرورش، پس از انتخاب اعضای هیات‌مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان توسط هیات‌امنا، جلسه هیات‌مدیره صندوق در تاریخ ۲۸ آبان برگزار شد و طبق صورتجلسه مذکور، سید عبدالمجید فرجی به عنوان رئیس، شمس‌الدین نیک‌منش نائب‌رئیس و مسعود شکوهی، علی صادقی و محمدامین زارعی به عنوان اعضای هیات‌مدیره موسسه معرفی شدند.

هیات‌مدیره موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان ترکیبی از اعضای فعلی و اعضای جدیدالورود است که دارای دانش، تجربه و سوابق متعدد فعالیت در بنگاه‌های اقتصادی، مالی و صنعتی کشور هستند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

۲۴۰ هزار دانش‌آموز در مناطق آزاد تجاری - صنعتی تحصیل می‌کنند

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲۴۰ هزار دانش‌آموز و ۱۰ هزار همکار فرهنگی در بیش از ۱۷ هزار مدرسه در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور مشغول فعالیت هستند.

احمد محمودزاده ضمن دیدار با رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی کشور، درباره موضوعات مختلف آموزشی و تربیتی در مناطق آزاد تجاری اظهار کرد: آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین نهاد فرهنگی و اجتماعی کشور نقش بی بدیلی در تعیین آینده و سرنوشت کشور دارد،

وی ادامه داد: معماری آینده کشور در مدرسه ، کلاس درس و توسط معلمان و دانش آموزان شکل خواهد گرفت و مسائل مربوط به تعلیم و تربیت باید به عنوان یک دغدغه ملی مورد توجه قرار گیرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

برای بهبود حال بهداشت و درمان کشور، ابتدا باید حال اقتصاد خوب شود

رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان امام خمینی(ره) می‌گوید: آقای پزشکیان یا هر شخص دیگری اگر می‌خواهد حال کشور و حوزه بهداشت و درمان خوب شود، ابتدا باید حال اقتصاد را خوب کند؛ برای این کار باید روابط بین‌الملل را بهبود ببخشد زیرا با تحریم‌ نمی‌توان مشکلات را برطرف کرد.

سیدمحمدرضا خاتمی در قسمت نخست گفت‌وگوی خود بیشتر از وضعیت ناهنجار پیوند کلیه در ایران سخن گفت و اینکه در دیگر کشورها دریافت عضو پیوندی بیشتر از جسد و با اهداف انسان دوستانه انجام می‌شود در حالی که در ایران به یک تجارت تبدیل شده است.

خاتمی در بخش دوم مصاحبه خود با ایرنا، از اثر تحریم‌ها بر معالجه و درمان بیماران کلیوی، اثرات روی کار آمدن یک پزشک به عنوان رئیس جمهور در کشور، تعرفه‌های پزشکی و طرح پزشکی خانواده صحبت کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازگشت ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی اخراجی به تحصیل در سال‌ جاری خبر داد.

مسعود حبیبی در یک نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر عفو و دستور رئیس جمهور حداکثر ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی که احکام ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را داشتند به کلاس درس بازگشتند.

وی اظهارداشت: از آنجایی که نگاه کمیته انضباطی دانشگاه تربیتی است و این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتارهایی داشتند که احکام برای آنها در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود، اکنون حکم آنها متوقف شده و پرونده هایشان در حال بررسی است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

امور اقتصادی با دستورالعمل و بخشنامه‌ حل نمی‌شود

معاون اول قوه قضاییه گفت: امور اقتصادی دستورالعملی و بخشنامه‌ای نیست و با اقتصاد دستوری مخالف هستم زیرا فلج‌کننده است بلکه باید آسیب‌ها، معضلات و مشکلات اقتصادی را رفع کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی در جلسه ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: امروز شاهد پیشرفت در برخی حوزه‌ها به‌ویژه تولید علم هستیم اما در کنار این پیشرفت‌ها باید موانع موجود در بخش‌های مختلف از جمله حوزه تولید را رفع کنیم. باید ساختارها اصلاح شود. سلامت گسترده در بخش خصوصی وجود دارد و باید به آنها اعتماد کرد.

وی افزود: بهترین اشخاصی که می‌توانند اطلاعات و آگاهی لازم در حوزه‌های اقتصادی بدهند، بخش‌های اقتصادی جامعه هستند؛ بنابراین باید با فعالان اقتصادی نشست‌های بسیاری برگزار کنیم. کارهای اقتصادی دستورالعملی و بخش نامه‌ای نیست و با اقتصاد دستوری مخالف هستم چرا که فلج کننده است باید آسیب ها، معضلات و مشکلات اقتصادی را رفع کنیم.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

ماجرای واریز ۷۰ میلیارد تومان برای سرحلقه شبکه جعل و کلاهبرداری

رئیس قوه قضاییه با حضور در یکی از مجتمع‌های قضایی شخصا به یک پرونده در حوزه جعل حرفه‌ای و شبکه‌ای که یکی از متهمان با پرداخت ۷۰ میلیارد تومان به فرد کلاهبردار و جاعل در یک فقره، درخواست پیشبرد امور خود را داشت؛ رسیدگی کرد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در ادامه دستورها و تاکیدهای ریاست قوه قضاییه در راستای مقابله با جاعلان حرفه‌ای و شبکه‌ای و غاصبان عناوین و سوء‌استفاده‌کنندگان از نام و امضای مجعول مقامات، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای شخصاً به یکی از پرونده‌های این فقره اتهامی ورود کرد و با حضور در یکی از مراجع قضایی تهران، با متهمان مربوطه به گفت‌وگو پرداخت و پرونده مزبور را مورد مُداقه و دقت‌نظر قرار داد.

بخشی از محتوای پرونده حاضر، انتشار نامه جعلی با امضای منتسب به مقامات، مبنی بر توقف همه احکام، اجراییات و مزایدات مربوط به «بنگاه اقتصادیِ» احدی از متهمین پرونده و همچنین رفع مسدودی همه حساب‌های بانکی مرتبط با نامبرده است.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

آغاز طرح زمستانه پلیس از ۲۰ آذرماه در جاده‌های کشور

رئیس پلیس راهور فراجا از اجرای طرح زمستانه پلیس در جاده‌های کشور از ۲۰ آذر ماه خبر داد و گفت: در این طرح ۸۱ هزار نیروی میدانی مشارکت دارند.

سردار سیدتیمور حسینی در هشتاد و یکمین کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی زمستان که در ستاد پلیس راهور فراجا برگزار شد، اظهار داشت: هدف از اجرای این طرح، کاهش تصادفات در جاده‌های کشور است تا شهروندان در هیچ نقطه‌ای دچار مشکل نشوند.

وی با بیان اینکه نیروهای راهور تجربه کافی در اجرای مأموریت‌ها دارند، افزود: با تلاش شبانه روزی در ۲۶ استان تلاش می شود تا میزان تصادفات جاده‌ای به حداقل برسد.

سردار حسینی با بیان اینکه همه پیش‌بینی‌های لازم برای اجرای طرح زمستانه پلیس صورت گرفته است، افزود: از رانندگان انتظار می‌رود در سفرهای خود تجهیزات لازم برای تردد زمستانی مانند زنجیر چرخ و لاستیک مناسب را همراه داشته باشند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سرشماری پاییزه حیات‌وحش در استان تهران آغاز شد

سرپرست حفاظت محیط‌زیست استان تهران از آغاز سرشماری پاییزه حیات وحش استان تهران خبر داد و گفت: نتایج و داده‌های حاصل از این سرشماری‌ها در برنامه‌ریزی و انجام اقدامات حفاظتی و احیای حیات وحش و زیستگاه‌های آنها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

حسن عباس نژاد با اعلام این خبر گفت: سرشماری حیات وحش یکی از ابزارهای اصلی در مدیریت حیات وحش محسوب می شود به همین منظور برای به دست آوردن حداقل جمعیت گونه های علفخوار شاخص و همچنین بررسی وضعیت و روند تغییرات جمعیتی این گونه ها و نیز ارزیابی کیفیت زیستگاه ها، این امر هرساله در نیمه دوم فصل پاییز در استان تهران شروع و حدود ۲ ماه ادامه دارد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

فعالیت ۲۲۰۰ مشاور خانواده/ارائه خدمات روانشناختی به زوجین با استفاده از فناوری‌های نوین

معاون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به فعالیت بیش از ۲۲۰۰ مشاور در ۳۰۰ حوزه قضایی گفت: سامانه مسیر (مشاوره ساختن یک راه)، قابلیت ارائه خدمات هوشمند دارد و با کمک هوش مصنوعی و با روایی بالا خدمات روانشناختی ارائه می‌دهد.

حجت الاسلام والمسلمین محسن ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی ایرنا اظهار داشت: ‌بیش از ۴۰۰ مشاور حقوقی در مرکز مشاوران خانوداه قوه قضاییه در حوزه خانواده به صورت ویژه آموزش‌های لازم را دیده و پروانه فعالیت دریافت کرده‌اند همچنین ۲۰۰ مددکار متخصص در حوزه خانواده و حل تنازعات و اختلافات خانوادگی آمادگی ارائه خدمات تخصصی دارند.

وی با اشاره به تدارک زیرساخت‌های مطلوب برای حمایت از نهاد خانواده در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، افزود: در صورتی که متقاضی شکایت خاص داشته باشد به صورت معاضدتی و با تخفیف ویژه خدمت ارائه می‌شود و از همه مهمتر اینکه خدمات مددکارانه نیز ارائه می‌شود همچنین در محاکم قضایی اینگونه پرونده‌ها به صورت ویژه و خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

در نخستین جلسه دادگاه پرونده چای دبش چه گذشت؟

نخستین جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، جلسه رسیدگی به پرونده موسوم به چای دبش روز گذشته (شنبه ۳ آذر ماه) در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ویژه رسیدگی به جرایم اخلال‌گران کلان و عمده در نظام اقتصادی به ریاست قاضی پسندیده، مستشاران دادگاه، نماینده دادستان، متهمان، وکلای آنها و شکات پرونده برگزار شد.

پرونده موسوم به چای دبش دارای ۶۱ متهم است که ۱۸ متهم آن مرتبط با گروه دبش و باقی متهمان از مدیران بانک‌ها و وزارت‌خانه‌های صمت و کشاورزی هستند.

در این جلسه دادگاه که در ۲ نوبت صبح و عصر برگزار شد، نماینده دادستان کیفرخواست متهمان پرونده را قرائت کرد.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

وضعیت وخیم مقاومت میکروبی بیمارستان‌ ها نتیجه تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک

رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک‌ها می‌گوید: بی‌نظمی در تجویز آنتی‌بیوتیک‌ در سه دهه گذشته منجر به پدیدآمدن بیمارستان‌هایی پر از میکروارگانیسیم‌های مقاوم شده‌است؛ به طوری که بیمارستان‌ها در وضعیتی بسیار وخیم قرار گرفته‌اند.

سازمان جهانی بهداشت، مقاومت میکروبی را بزرگترین تهدید سلامت جهانی و امنیت غذایی قرن ۲۱ معرفی کرده و به دنبال آن در ایران نیز تلاش‌هایی برای مصرف منطقی آنتی بیوتیک‌ها از سال‌های گذشته آغاز شده است.

با وجود تلاش‌های صورت گرفته، همچنان میکروب‌های مقاوم شده نسبت به آنتی بیوتیک‌ها تهدیدی برای سلامت جهانی به شمار می روند و از این رو اتحاد جهانی برای حفاظت از داروهای آنتی میکروبیال ضروری است به طوری که کارشناسان بر این باورند زمان برای حفظ آنتی بیوتیک ها رو به اتمام است و در صورت تعلل در این زمینه دیگر درمان با آنتی بیوتیک ها برای مقالبه با بیماری ها موثر نخواهد بود.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

سلامت روان قبل از ازدواج را جدی بگیریم/آموزش و پذیرش تفاوت‌ها کلید حل مشکلات

رفتارشناس و مشاور خانواده با تاکید بر اینکه بررسی سلامت روان برای آگاهی و شناخت بیشتر افراد از یکدیگر قبل از ازدواج بسیار با اهمیت است، گفت: این مسئله تاثیر مستقیم بر شروع و تداوم زندگی و روابط زناشویی دارد که همواره مورد غفلت قرار گرفته است.

محمدرضا ایمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا به تشریح ملاک‌ها و معیارها یک ازدواج موفق پرداخت و اظهار داشت: چند مسئله باید در امر ازدواج مدنظر قرار گیرد زیرا هر یک از مواردی که در ادامه به آنها اشاره می شود با سرنوشت زندگی و ادامه حیات دو انسان گره خورده است.

وی با اشاره به اینکه برای بررسی دو نفر که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند در ابتدا نظام ارزشی آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: اینکه به چه میزان با همدیگر تطبیق دارند مهم است چراکه وقتی انسان ها به لحاظ نگاه ارزشی، باورها، اعتقادها، موضوعات خانوادگی و نگرش‌ها نسبت به زندگی تفاوت اساسی دارند و به اولویت های زندگی از دو زاویه گوناگون می نگرند، در صورت ازدواج به طور قطع دچار چالش ها و مشکلات فراوانی می شوند.ادامه خبر را اینجا بخوانید.

اگر قصد دنبال کردن اخبار گروه جامعه ایرنا به صورت کامل در حوزه‌هایی مانند محیط زیست، زنان و خانواده، رفاه و تأمین اجتماعی، حقوقی و قضایی، آموزش و پرورش، بهداشت و سلامت، هلال احمر، اورژانس، انتظامی و حوادث، بهزیستی، مسائل و آسیب‌ها و مدیریت بحران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم هر روز سری به این سایت‌ https://www.irna.ir/service/society بزنید.