بجنورد- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با اشاره به نقش تغذیه مناسب در کاهش آسیب‌های ناشی از آلاینده‌ها، گفت: شهروندان در شرایط آلودگی هوا از مصرف غذاهای چرب، شور و سرخ‌شده پرهیز و بیشتر آب و دمنوش‌ گیاهی برای دفع سموم بدن مصرف کنند.

دکتر افشین دلشاد روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آلودگی هوا از معضلاتی است که شهروندان در فصل سرما با آن مواجهه می شوند و تنها راهکار برای مقابله با عوارض آن نیز رعایت نکات بهداشتی و تغذیه مناسب است.

وی افزود: شهروندان می توانند با رعایت برخی نکات بهداشتی و مصرف غذاهای ضدالتهاب همچون شیر، انواع دمنوش ها و مایعات سلامتی خود را در برابر این معضل حفظ کنند.

دلشاد خاطرنشان کرد: مصرف مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان می‌تواند به کاهش اثرات رادیکال‌های آزاد کمک کند و این مواد در میوه‌هایی مانند پرتقال، لیمو، کیوی و سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، اسفناج و گوجه‌فرنگی یافت می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی یادآور شد: مصرف مواد غذایی حاوی امگا ۳ مانند ماهی‌های چرب، گردو و دانه‌های چیا نیز برای تقویت سیستم ایمنی توصیه می‌شود.

دلشاد تاکید کرد: گروه‌های حساس مانند کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی باید توجه بیشتری به این توصیه‌ها داشته باشند.

وی با بیان اینکه افراد آسیب‌پذیر تا حد امکان از منزل خارج نشوند، گفت: افرادی که مجبور به خروج هستند باید از ماسک‌های استاندارد و عینک مناسب استفاده کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی توصیه کرد: شهروندان از مصرف دخانیات اجتناب کنند و در صورت مواجهه با علائم تنفسی یا قلبی به مراکز درمانی مراجعه شود.

به گزارش ایرنا، هوای شهرهای بجنورد و شیروان امروز (یکشنبه) در وضعیت ناسالم برای همه گروه های جامعه قرار گرفت.

اکنون شاخص کیفی هوای شهر بجنورد ۱۵۶ و شهر شیروان ۱۶۱ ثبت شده است که در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه‌های جامعه قرار دارد.