به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: در دنیایی زندگی میکنیم که پر از سروصداهای دائمی است؛ از هیاهوی ترافیک بیرون گرفته تا صدای بلند تلویزیون همسایه یا صدای صحبت همکار. صدای ناخواسته، یک چالش مداوم است.
گروهی از پژوهشگران میانرشتهای دانشگاه اِمآیتی در آمریکا برای غلبه بر این چالش، یک نوع پارچه را ابداع کردهاند تا با استفاده از ارتعاشات، صدا را سرکوب کند.
این ماده نوآورانه محیطهای پر سروصدا را به فضاهایی آرام تبدیل میکند و برای استفاده در خودروها، اتاقها و فضاهای کاری باز مناسب است.
این پارچه دارای الیاف خاصی است که هنگام اِعمال ولتاژ میلرزد. پژوهشگران از این ارتعاشات برای سرکوب صدا استفاده کردند.
آنها با استفاده از مواد متداول مانند ابریشم و برزنت و موسلین، این پارچه جدید را ساختند که میتوان از آن برای ساخت جداکنندهها یا دیوارهای پارچهای نازک در فضاهای کاری باز استفاده و از عبور صدا جلوگیری کرد.
فرض کنید همسایههای دیواربهدیوار شما در نیمهشب فوتبال بازی میکنند. در اتاق خوابتان سروصدای آنها را میشنوید که دیوار مشترک شما را به لرزه درمیآورد و و در سمت شما امواج صوتی تشکیل میدهد.
پژوهشگران برای حل چنین مشکلی میتوانند پارچه ابریشمی را روی دیوار مشترک در سمت شما، قرار دهند و ارتعاشات فیبر را کنترل کنند تا پارچه ثابت بماند. این سرکوب به واسطه ارتعاش، از انتقال صدا از طریق پارچه جلوگیری میکند.
پژوهشگران دریافتند ثابت نگهداشتن پارچه، باعث انعکاس صدا توسط آن میشود؛ در نتیجه یک تکه نازک ابریشم صدا را منعکس میکند همانطور که آینه نور را بازتاب میدهد.
آزمایشات پژوهشگران همچنین نشان داد که هم خواص مکانیکی پارچه و هم اندازه منافذ آن، بر کارایی تولید صدا تأثیر میگذارد. ابریشم و موسلین خواص مکانیکی مشابهی دارند اما کوچکتر بودن منافذ ابریشم باعث میشود این پارچه عملکرد بهتری بهعنوان یک بلندگوی پارچهای داشته باشد.