به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن ولیئی عصر یکشنبه در حاشیه دیدار با نمایندگان سازمان های مردم نهاد در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته با همکاری مرکز پژوهش های مجلس و انجام یک هزار ساعت کار کارشناسی، طرح مربوط به اصلاح قوانین سمن ها در کمیسیون شوراها و امور اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته و تصویب شد.
وی ادامه داد: این طرح هم اکنون آماده ارائه به صحن عمومی است و چنانچه این قانون ۹۰ ماده ای جهت حمایت و تقویت تشکل ها تصویب شود، تحولات خوبی صورت می گیرد.
وی در خصوص جزییات این طرح گفت: هم اکنون چهار دستگاه پروانه و چهار دستگاه مجوز صادر می کنند که شاید این تعدد مراکز ، محلی برای دریافت حمایت های پروژه ای باشد، اما با ایجاد پنجره واحد، مرجعیت صدور پروانه با وزارت کشور است.
معاون مشارکت های مردمی سازمان اجتماعی کشور افزود: همچنین نظارت بر عملکرد تشکل ها در برخی مواقع سلیقه ای اعمال نظر می شود که این امر در صورت تصویب قانون جدید هوشمند و قاعده مند می شود.
ولیئی با بیان اینکه غربالگری و رتبه بندی تشکل ها با قانون طراحی شده انجام می شود، تاکید کرد: نظام حمایتی سمن ها در برنامه جدید نیز تقویت می شود، چراکه هم اکنون چندان حمایت حقوقی، کیفری، مالی و اعتباری از تشکل ها صورت نمی گیرد.
وی مسایل مالی و بیمه ای را از دیگر مشکلات تشکل ها برشمرد و اضافه کرد: به دنبال افزایش سازمان ها نیستیم، بلکه هدف اصلی، توسعه کمی و کیفی مشارکت های اجتماعی مردم است، ازین رو آیین نامه سازمان های مردم نهاد هم نیاز به اصلاحاتی دارد که به دولت ارائه می دهیم .
وی همچنین رسیدگی به آسیب های اجتماعی اعتیاد، طلاق، کودکان کار، آسیب های نوپدید فضای مجازی و آسیب های دانش آموزی را پنج اولویت مهم عنوان کرد و یادآور شد: کارگروه های علمی و عملیاتی در راستای شناسایی، احصا و ارائه راه حل این آسیب ها در حال فعالیت هستند.
ولیئی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۱ هزار تشکل مردم نهاد از وزارت کشور مجوز دارند و در ۱۶ موضوع مختلف کاری فعالیت می کنند.