اصفهان-ایرنا-دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: حکم دیوان لاهه به عنوان یک دادگاه بین المللی علیه مقامات اسراییل نقطه عطف روایتگری اوضاع فلسطین در جهان است.

دیوان کیفری بین‌المللی لاهه پنجشنبه ۲۱ نوامبر (اول آذر) حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین این رژیم را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد.

علی امیدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تصمیم سازی در سازمان های بین المللی پس از طی فرایندهای دقیق کارشناسی انجام می شود که از وجاهت و پذیرش بین المللی نیز برخوردار است.

استاد دانشگاه اصفهان افزود: رویکرد دادگاه بین المللی لاهه سیاست زده نیست و تصمیمات آن برآمده از مستندات دقیق و عادلانه است.

امیدی گفت: سالها ملت های مختلف از جمله ایران و لبنان نسبت به جنایت های فجیع رژیم صهیونیستی موضع گیری داشتند و آن را محکوم می کردند و حالا یک نهاد بین المللی نیز حکم بازداشت نتانیاهو را صادر کرده است.

وی افزود: رای دیوان لاهه به عبارتی طشت رسوایی اسراییل و کشورهای غربی که حامی او هستند را بر زمین انداخته و فرصت جدیدی برای روایتگری، ترسیم چهره منفور اسراییل، انقلاب افکار عمومی و برقراری عدالت بین المللی برای حقانیت مردم فلسطین فراهم کرده است.

امیدی افزود: این رای مهر تایید بر مظلومیت مردم فلسطین و جنایت هاییست که از سوی رژیم صهیونسیتی در این سرزمین اتفاق می افتد و تضعیف مشروعیت آن در جهان را بدنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: ۱۲۰ کشور عضو دیوان کیفری بین المللی از لحاظ قانونی موظف هستند که در صورت مشاهده نتانیاهو و گالانت آن ها را بازداشت و تحویل دهند، بنابراین این مقامات مجبور به احتیاط در انتخاب مقصد سفر هستند.

امیدی افزود: این رای دیوان لاهه تاثیر منفی خود را نیز بر انتخابات پیش روی رژیم صهیونسیتی خواهد داشت و نوعی آگاه سازی درباره جنایت های بی حد و اندازه نتانیاهو علیه مردم فلسطین و غزه است.

استاد دانشگاه اصفهان گفت: یکی دیگر از اثرات حکم دیوان لاهه خنثی کردن روایت های جعلی و مثبت درباره رژیم صهیونیستی است.

به گزارش ایرنا، دیوان بین المللی از اسراییل خواسته به حضور خود در این مناطق پایان دهد و تمام خسارت‌های واردشده به ملت فلسطین، به‌ویژه خسارت ناشی از بهره‌برداری از منابع طبیعی، را جبران کند. دیوان همچنین به دولت‌های جهان هشدار داده که نباید اقدامات اسرائیل را به رسمیت بشناسند.

دیوان کیفری بین‌المللی که مقر آن در لاهه هلند است (International Criminal Court به اختصار ICC)، نخستین دادگاه دائم بین‌المللی برای رسیدگی به جرایم نسل‌کشی، جنایات علیه بشریت، جنایت جنگی و جنایت تجاوز است.