بجنورد-ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فاروج گفت: تعهد کشت گیاهان دارویی باریجه(قسنی) امسال در قطب تولید گیاهان دارویی خراسان شمالی ۲۱۰ هکتار است.

سید جلیل سیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: ۱۵۵ هکتار گیاه باارزش دارویی باریجه تاکنون در مراتع روستای «آرمود آقاجی» فاروج کاشت شد.

وی افزود: کشت این میزان گیاه دارویی باریجه با مشارکت جوامع محلی، همیاران طبیعت، بسیجیان، دامداران روستا و همکاران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان انجام و به اتمام رسید.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فاروج اضافه کرد: گیاه دارویی باریجه ۵۵ هکتار دیگر از مراتع روستای «رشوانلو و استاد» این شهرستان باید تا پایان آذرماه کشت شود.

کشت ۲۰۰ هکتار گیاه دارویی باریجه در سال گذشته

وی ادامه داد: سال گذشته ۲۰۰ هکتار گیاه دارویی باریجه در مناطق «قوچ قلعه و قرچه قه» این شهرستان کشت شد و ۶۰ نفر روز مشغول به اجرای عملیات کاشت شدند.

سیدی تاکید کرد: برداشت این گیاه با توجه به شرایط اقلیمی، آب و هوایی و تعداد طرح های قابل بهره برداری در هر سال متفاوت است.

وی بیان کرد: باریجه جزو گونه های تحت حفاظت است و در عرصه های منابع طبیعی قرق شده و در صورت حمل پاسگاه ها با متخلفان برخورد می کنند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فاروج با اشاره به خواص این گیاه دارویی خاطرنشان کرد: باریجه برای استعمال داخلی برای درمان بیماری‌های برونشیت مزمن، آسم، ناراحتی‌های قفسه سینه و درمان آنفولانزا و برای استعمال خارجی به عنوان ضماد برای تورم معده و جراحت‌ها استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا، زعفران، گل محمدی، اسطوخودوس، بانگو، بابونه آلمانی، نعناع فلفلی، موسیر، گل گاوزبان، زیر سیاه، باریژه، آویشن، رزماری، شیرین بیان، سیاه دانه، بومادران، تخم کدوی کاغذی، شیرین بیان، خارشتر، مریم گلی و تخم شربتی از جمله گیاهان دارویی است که در اراضی خراسان شمالی کشت می شود.

گستره شهرستان ۵۲ هزار نفری فاروج ۱۶۴ هزار هکتار است که ۱۰۰ هزار هکتار به صورت منابع ملی و ۶۴ هزار هکتار مستثنیات است.

این شهرستان در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد و در مسیر اصلی استان های شمالی به مشهد مقدس واقع است.