به گزارش ایرنا، سرطان به شکلی خزنده در خراسان شمالی در حال پیشروی و آمار برخی از سرطان ها از جمله دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بالاتر است.
براساس برخی از آمارها روزانه به طور میانگین پنج فرد درگیر با این بیماری در این خطه شناسایی می شوند که بیشتر مبتلا به سرطان گوارش هستند، این در حالی است که امکانات درمانی و بهداشتی استان توان مقابله با این سونامی رو به گسترش را ندارد.
امکاناتی که اگر سال ها قبل به روز می شد، دیگر شاید شاهد حرکت سونامی وار سرطان در استان نبودیم.
بدون وجود تجهیزات به روز، امر حیاتی سلامت، درمان و تشخیص در سطح بسیار ابتدایی و به صورت کاملا نارسایی انجام میشود و بی تردید داشتن تجهیزات درمانی جدید، موفقیت بخش درمان را در ارایه خدمات صحیح و سریع به بیماران سرطانی تضمین میکند.
دولت نیز با آگاهی از نقش این تجهیزات درمانی در ارتقای سلامت، تجهیز بخش درمان استانهای کم برخوردار به مدرنترین دستگاه ها را آغاز کرده است به گونه ای که اخیرا به مطالبه دیرینه مردم این خطه پاسخ داد و خراسان شمالی به عنوان دومین استان در شرق کشور از دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی بهره مند شد.
دستگاهی که با ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار تامین و پایانی برای سرگردانی بیماران گوارشی خراسان شمالی در کلانشهرها شد تا جایی که دیگر نیازی نیست برای اقدامات درمانی راهی مشهد و پایتخت شوند.
گوارش در صدر سرطانهای خراسانشمالی
مسوول امور بیماریهای خاص دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی می گوید: این استان در ابتلای مردم به سرطان گوارش جزو ۱۴ استان اول کشور بوده و وضعیت نگران کننده است.
خراسانشمالی در ابتلای مردم به سرطان گوارش جزو ۱۴ استان اول کشور است
مهری فرشاد می افزاید: سرطان مری و معده صدرنشین سرطان ها در این استان است، تغذیه و سبک زندگی علت اصلی ابتلا به سرطان های گوارش محسوب می شود و البته در این زمینه عوامل ژنتیک و محیط هم در ابتلا به این بیماری موثر است.
وی ادامه می دهد: شایع ترین سرطان در میان زنان این استان سرطان مری، معده، پستان و روده است و مردان این استان هم بیشتر مبتلا به سرطان معده، مری، روده، پروستات و مثانه هستند.
هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی برای تامین آندوسونوگرافی
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این باره می گوید: بهره برداری از این دستگاه گامی مهم در تحول خدمات پزشکی خراسان شمالی است و امید تازهای در بین بیماران مبتلا به بیماریهای گوارشی ایجاد خواهد کرد.
دکتر محمدرضا صفدری می افزاید: این دستگاه برای نخستین بار در استان راهاندازی شد و بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد را به دومین مرکز شرق کشور در بهرهمندی از این فناوری نوین تبدیل کرده است.
تجهیز این بیمارستان به دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی،امکان تشخیص زودهنگام بدخیمیهای دستگاه گوارش را فراهم میکند
وی خاطرنشان می کند: تجهیز این بیمارستان به دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی، امکان تشخیص زودهنگام بدخیمیهای دستگاه گوارش را فراهم میکند.
صفدری، کاهش نیاز بیماران برای سفر به استانهای دیگر و افزایش سطح دسترسی به خدمات تخصصی در محل زندگی خود را از مزایا این فناوری نوین دانست.
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان می کند: اکنون بیماران گوارشی میتوانند با آرامش خاطر به بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد مراجعه کنند.
تحول در تشخیص سرطانهای گوارشی
فوق تخصص گوارش و کبد خراسانشمالی با اشاره به آمار بالای ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارش در استان، می گوید: این دستگاه نقش کلیدی در ارتقای کیفیت تشخیص و درمان ایفا میکند و میتواند جان بسیاری از بیماران را با تشخیص زودهنگام و دقیق نجات دهد.
دکتر علی محمد جعفری ادامه می دهد: بیماران پیش از این ناچار بودند برای دریافت خدمات پیشرفته به مشهد یا تهران سفر کنند اما اکنون شرایطی فراهم شده که آنها بتوانند در استان خود از این خدمات بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان می کند: دستگاه پیشرفته آندوسونوگرافی جدای از تشخیص دقیق و سریع در نمونهبرداری ها، کاربرد موثری در درمان سرطانهای اولیه و تخلیه کیستهای پانکراس و کبد دارد.
دستگاه آندوسونوگرافی کاربرد موثری در درمان سرطانهای اولیه و تخلیه کیستهای پانکراس و کبد دارد
جعفری تصریح می کند: این دستگاه برای سطح بندی بیماران، نمونه برداری و درمان سرطان های اولیه قابل استفاده است و نقش بسیار مهمی در ارتقای تشخیص و درمان بیماران دارد.
بیمارستان ۳۲۰ تخت خوابی امام حسن(ع) شامل مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی در گستره حدود ۳۰ هزار متر مربع زیربنا ساخته شده است.
خراسان شمالی روی کمربند سرطان قرار دارد که از شمال ایران و از استان هایی همچون گلستان آغاز شده و تا شمال چین ادامه دارد و به همین دلیل آمار برخی از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه گوارش در آن از میانگین کشور بیشتر است و روند افزایشی دارد.