رشت - ایرنا - هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی شامل سنجش، پایش و مدیریت خاک در راستای پویش ملی ایرانیان برای امنیت و اقتدار غذایی امروز دوشنبه در گیلان برگزار شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: هشتمین کاروان ترویج بهره‌وری ویژه الگوی کشت ملی با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جهاد کشاورزی، معاونت‌های آب و خاک و امور زراعت و صندوق بیمه محصولات کشاورزی در حال برگزاری است.

صالح محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جریان‌سازی اجتماعی برای نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات زراعی، سنجش، پایش و مدیریت حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع خاک، ترویج و قانع کردن تولیدکنندگان برای مشارکت در فرآیند ترویج بیمه محصولات کشاورزی از اهداف برگزاری این کاروان است.

وی بیان کرد: این کاروان در قالب کارگاه آموزشی یک روزه با حضور نمایندگان مدیریت ترویج و معاونت بهبود تولیدات گیاهی، رئیسان ادارات تابعه تشکل‌های بخش کشاورزی، مددکاران و کشاورزان پیشرو برگزار شده‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: سنجش، پایش و مدیریت خاک و ارائه راهکارها برای حفاظت از خاک کشاورزی، ترویج و نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی، ترویج بیمه محصولات زراعی و تشریح جایگاه تشکل‌های حوزه کشاورزی از برنامه‌های این کاروان ترویجی است.

وی اظهار کرد: اطلاع رسانی درباره برنامه الگوی کشت ملی، کشت قراردادی محصولات زراعی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش بهره‌وری مصرف آب و پاسخ به سؤالات کشاورزان را از دیگر برنامه‌های این کاروان است.

گیلان دارای ۴۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند. گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.