تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درمورد آغاز گفت و گوهای ایران و سه کشور اروپایی، گفت: سیاست و راهبرد جمهوری اسلامی در مذاکرات و گفت گوهای بین المللی مشخص است و ما براساس منافع ملی عمل می‌کنیم.  

فدا حسین مالکی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، در مورد آغاز گفت و گوی ایران با سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس در ژنو، گفت: این دور از گفت و گوها مربوط به موضوعات مختلف از جمله مسائل هسته‌ای که قرار است در سطح معاونین وزرای خارجه با کشورهای اروپایی صورت گیرد، نگرانی و دلسردی ایران را نسبت به اقدامات کشورهای اروپایی در قبال مساله برجام می‌رساند.

وی با پیش بینی اینکه فضای گفت و گوهای ایران با کشورهای غربی، فضای گرمی نخواهد بود، به گام اخیر سازمان انرژری اتمی ایران بعد از صدور قطعنامه مخرب و غیرقابل توجیه سه کشور اروپایی علیه ایران اشاره کرد و افزود: این اقدام اخیر دولت چهاردهم اقدامی مثبت و فرصتی برای بیان صریح و شفاف مواضع ایران تلقی می‌شود، البته مفاد قطعنامه با توجه به تفاسیری که برخی بکار می‌برند الزام آور نیست و فقط حرکت سیاسی بود که می‌خواستند انجام دهند.

نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مفاد قطعنامه اخیر بیشتر توصیه‌های فنی و حقوقی به سازمان آژانس انرژی اتمی بود و تاکید دارد تا ایران را وادار کند که با آژانس همکاری داشته باشد، این در حالی است که ما سال‌های سال با آژانس انرژی اتمی همکاری داریم. البته این قطعنامه هم با استقبال بقیه کشورهای عضو آژانس روبرو نشده است و این سست‌ترین قطعنامه بود که علیه ایران صادر شد.

مالکی تاکید کرد: مسیر جمهوری اسلامی در موضوع گفت‌وگو های هسته ای مشخص است و بر اساس قانون راهبردی و منافع ملی اقدامات خود را انجام می‌دهد.

وی با اشاره به سفر اخیر رافائل گروسی به ایران هم بیان کرد: با گروسی مذاکره کردیم و قول داد که جلوی پیش نویس قطعنامه را بگیرد ولی قدرت این کار را نداشت. ما بعد از صدور قطعنامه هم باید با توجه به منافع ملی عمل کنیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: نَفس گفت و گو و مذاکره مورد تایید است و ایران هیچوقت میز مذاکره را ترک نکرده است.

به گزارش ایرنا، هدف از ملاقات امروز معاونین وزرای امور خارجه ایران و سه کشور اروپایی در ژنو ارزیابی مجدد شرایط با توجه به تحولات ماه های اخیر در حوزه های مختلف اعلام شده است و به طور طبیعی مسئله هسته ای و تحریم های ناعادلانه علیه ایران نیز در کنار سایر موضوعات از جمله قطعنامه مخرب شورای حکام آژانش بین المللی انرژی اتمی، وضعیت منطقه و جنایت های رژیم صهیونیستی، تحریم های اخیر اروپا و سایر مسائل مرد علاقه طرفین، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه روز یکشنبه ۴ آذر ماه از آغاز گفت و گوهای ایران با سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس روز جمعه ۹ آذر ماه در ژنو سوئیس خبر داد و تصریح کرد که ریل گذاری دور جدید مذاکرات وتبادل نظر درخصوص مجموعه ای ازموضوعات فی مابین ایران و اروپا در بطن تفاهماتی صورت گرفته که پیشتر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک انجام شده بود.

محد جواد ظریف وزیر اسبق امور خارجه و معاون راهبردی رئیس جمهور نیز در گفت و گو با ایرنا، درباره آغاز گفت و گوهای معاونان وزیران امور خارجه ایران و کشورهای اروپایی گفت: گفت‌وگو همیشه می‌تواند راهگشا باشد البته طرف مقابل (اتحادیه اروپا) باید از موضع برتری طلبی و کانون هنجار جهانی بودن خارج شود. واقعا اروپایی‌ها هنجار محور نیستند، ببینید چگونه با جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، غزه و لبنان برخورد می‌کنند لذا آنها در جایگاهی نیستند که خود را کانون تعیین هنجار برای دنیا بدانند. باید از این به قول خودشان «اسب بلندی» که سوار شده‌اند پیاده شوند و با دنیا به عنوان همتا برخورد کنند و بدانند اگر کسی قرار است پاسخگو باشد، آنها هستند.(متن گفت و گو را اینجا بخوانید)