به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سایتِکدِیلی، توانایی قلب انسان برای بازسازی سلولهای ماهیچهای خود (میوسیتها)، بسیار محدود است و مشخص نیست هنگام آسیبدیدن قلب در اثر نارسایی شدید، برای این قابلیت چه اتفاقی میافتد.
پژوهشگران مؤسسه کارولینسکا در سوئد دریافتهاند سرعت بازسازی سلولهای قلبی که آسیب دیده است در مقایسه با قلب سالم کمتر است. استاندارد مراقبت از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی پیشرفته، کاشت پمپی است که به حرکت خون کمک میکند و دستگاه کمکی بطن چپ (LVAD) نامیده میشود.
این گروه پژوهشی دریافتند عملکرد قلب بیمارانی که برای آنها پمپ قلبی کاشته میشود بهبود چشمگیری داشته است و سلولهای ماهیچه قلب آنها با سرعتی بیش از شش برابر بیشتر از قلبهای سالم بازسازی میشود.
اولاف برگمان (Olaf Bergmann)، پژوهشگر ارشد بخش زیستشناسی سلولی و مولکولی در مؤسسه کارولینسکا و یکی از پژوهشگران این گروه، گفت: نتایج این پژوهش نشان میدهد ممکن است راهی پنهان برای سرعتبخشیدن به سازوکار ترمیم قلب وجود داشته باشد.
به گفته پژوهشگران این سازوکار هنوز ناشناخته است و هیچ توضیحی برای آن وجود ندارد.
یافتههای آنان امکان طراحی روشهای درمانی جدید از طریق تحریک توانایی قلب برای ترمیم خود پس از آسیب، در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی جدی را فراهم میکند؛ به این ترتیب، بیماران مجبور نیستند فقط به پیوند قلب یا سایر انواع وسایل حمایت مکانیکی طولانیمدت متکی باشند.