سمنان - ایرنا - کوی و برزن سمنان همزمان با ایام فاطمیه به عطر حضور ۶ شهید گمنام یادگار هشت سال جنگ تحمیلی معطر شد. اهالی دارالمرحمه با برنامه‌ریزی آیین‌های مختلف از امروز پنجم آذر تا پایان هفته آینده خود را برای میزبانی و تجدید پیمان با لاله‌های گمنام مهیا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدت کوتاهی بود که کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی رنگ آرامش دیده بود، اما دیری نپایید که سی و یکم شهریور ۱۳۵۹ درست ۱۹ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ارتش عراق به سرکردگی و رهبری صدام به مرزهای غرب و جنوب کشور عزیزمان ایران به صورت زمینی، هوایی و دریایی هجوم آورد و به چند فرودگاه حمله کردند.

ایران به میدان نبرد حق علیه باطل تبدیل شد. جنگی تمام عیار و ناجوانمردانه شکل گرفت. جنگی که دشمن مسلح به انواع سلاح های روز دنیا بود و ایران با دستان خالی و با سلاح ایمان، بصیرت، غیرت، شجاعت، رشادت در میدان حاضر بود.

در چنین شرایطی، جوانان برومند و غیرت‌مند این مرز و بوم تجاوز دشمنان به خاک وطن را بر نتابیدند، بر قلب و احساس خود نهیب زدند و با قدرت اراده و اعتقاد و ایمان و به یاری خدای متعال، با دستان خالی از سلاح‌های روز دنیا که در اختیار دشمن بود، راهی میدان مبارزه حق علیه باطل شدند، کاری کردند کارستان.

اگر امروز در امنیت و اقتدار هستیم، اگر امروز حضور پدر و مادر، همسر و فرزندان خود را در محیطی امن احساس می‌کنیم و بر اقدار کشورمان می‌بالیم، نتیجه جانفشانی‌های جوانان دیروز است؛ جوانانی که از عشق و محبت پدرانشان، مادرانشان، همسرانشان و فرزندانشان دل کندند و با خون خود آرامش را به ما هدیه دادند.

مردم اخلاق‌مدار و ولایت‌مدار دیار دارالمرحمه سمنان با شور و شوقی وصف‌ناپذیر به استقبال فرزندان شهیدان این مرز و بوم آمدند.

شهیدان گمنامی که برای افتخار، اقتدار و عزتمندی نظام جمهوری اسلامی ایران با نثار جان خویش از عرصه خاکی پرکشیدند و مردم سمنان با شکوه حضور خود در آیین استقبال از ۶ شهید گمنام همزمان با ایام فاطمیه آمدند به دست‌بوسی فرزندانشان. آمدند تا ارادت و هم‌پیمانی خود را به این فرزندان گمنام ایران زمین اعلام کنند و بگویند شهیدان گمنام قدومتان بر سرما جا دارد.

میزبانی لاله از امروز تا سالروز شهادت حضرت زهرا(س)

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سمنان روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: آیین استقبال استانی از پیکر مطهر ۶ شهید گمنام روز دوشنبه پنجم آذر در کوشک سمنان برگزار شد و آیین استقبال شهرستانی از ششم تا نهم آذر ۱۴۰۳ در تمامی شهرستان‌ها برگزار خواهد شد.

سردار عباس مطهری افزود: سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) تشییع پیکر شهدا انجام می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری محافل انس و وداع با شهدای گمنام تا پانزدهم آذر همزمان با شب سالروز شهادت حضرت فاطمه الزهرا(س) در نقاط مختلف این استان، ادامه داد: شهدای گمنام با شکوه حضور مهمانان در سمنان، شاهرود و میامی تشییع می‌شوند.

سمنان از استان های سرآمد دوران دفاع مقدس در شاخص‌های تعداد شهید و رزمنده و جانباز، دارای هشت شهرستان سمنان، شاهرود، مهدیشهر، سرخه، گرمسار، آرادان، دامغان، و میامی است.

استان سمنان بیش از سه هزار شهید در راه دفاع از ایران اسلامی تقدیم کرده است و هفت هزار و ۵۴۹ نفر از جمعیت بیش از ۷۰۲ هزار نفری استان سمنان را خانواده شهدا تشکیل می دهند.

سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.

مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان می‌دهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب می‌شود.

هم‎گام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهه‌های جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور می‌شود.