تهران- ایرنا- مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تاکید بر این‌که در هیچ رسته فرهنگی جایگاه مشخصی برای پادکست در نظر گرفته نشده است گفت: پادکست نه در ادبیات و کتاب و نه در موسیقی و نه در رسانه درنظر گرفته نمی‌شود. احساس می‌کنیم پادکست مهجور واقع شده است ولی با این وجود پادکسترها اثرگذاری دارند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی فروزانفر در نشست خبری نخستین مسابقه ـ رویداد «پادکست موج» با بیان این که امروزه یکی از جدی‌ترین قالب‌های رسانه و هنر، پادکست ‎ها هستند، اظهار داشت: در سال های اخیر اقبال به این قالب افزایش چشمگیری داشته است و ایجاد شبکه‌ای از پادکسترها، می‌تواند به هم افزایی و رشد این قالب هنری کمک شایانی کند. پادکست فقط ارائه متن نیست بلکه روایت، صداگذاری، موسیقی و… نیز مهم است و باید جایی در مناسبت‌های فرهنگی داشته باشد.

وی افزود: این رویداد با هدف کشف استعداد نوجوانان و جوانان علاقه‌مند به این حوزه، ایجاد ارتباطی موثر بین پادکسترها، و ارتقای سطح کیفی پادکست و توجه تولیدکنندگان به اهمیت روایت، طراحی شده است. ایده استعداد یابی پادکست اواخر سال ۱۴۰۲ در اداره کل ارشاد استان تهران طرح شد و بنا شد این رویداد در نیمه دوم سال جاری برگزار شود.

نخستین مسابقه ـ رویداد «پادکست موج»

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران درباره موضوع و خط‌ قرمزهایی که باید رعایت شود توضیح داد: داورهایی انتخاب شدند که روایت وطن، ایران، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی برای آنها مسئله مهمی است. ما با عینک‌ فرهنگی به موضوع نگاه می‌کنیم، پس جریان‌های ضد فرهنگی که تاکنون در بخشی از پادکست‌های تولید شده نمود و ظهور داشتند، مورد تایید نیستند. خط قرمز خاصی نداریم و همان موارد عمومی که عرف جامعه و قانون و اخلاق و رویدادهای دیگر هم دارند را مدنظر قرار می‌دهیم. به دنبال این نیستیم که بزرگان حوزه جذب رویداد شوند؛ می‌خواهیم استعدادیابی کنیم بنابراین دنبال پیدا کردن تعداد جدیدی از افراد دغدغه‌مند هستیم.

کشف استعدادهای جوان و ارتقای سطح کیفی پادکست

در ادامه این مراسم پوریا اسراری، دبیر رویداد موج بیان کرد: در مجموعه کارخانه نوآوری پُل به عنوان یک‌ مجموعه خانه خلاق به سراغ این رویداد آمدیم.

وی کشف استعدادهای جوان در این حوزه، ایجاد شبکه بین پادکسترها و ارتقای سطح کیفی پادکست در بین تولیدکنندگان را از جمله اهداف رویداد دانست و گفت: از دیگر محورهای اساسی رویداد مسئله روایتگری در قالب هنری است چراکه این مهارت سبب می‌شود تا شنونده ساعت‌ها پای پادکست بنشیند و خود را درون روایت و ماجرا ببیند. همه می‌توانند قصه بگویند، اما آن چه یک فرد را به قصه‌گویی ماهر بدل می کند، روحیه جستجوگری‌ست. روحیه ای که باعث می‌شود تا فرد بتواند تجربه‌هایی غنی، متفاوت و انباشته به دست بیاورد و علاوه بر آن، بیشتر از دیگران به جزئیات توجه کند.

رونمایی از مسابقه ـ رویداد «پادکست موج»

اسراری افزود: نشست‌ها ‌و کارگاه‌ها در تاریخ‌های ۱۰، ۲۷ و ۲۸ و ۲۹ آذرماه برگزار می‌شود. پایان مهلت ارسال آثار بیستم دی ماه است و داوری رویداد نیز ۲۶، ۲۷ و ۲۸ دی ماه انجام می‌شود. هدف این نشست‌ها آشنایی بیشتر با نحوه‌ی روایتگری خلاقانه، روشن شدن هرچه بیشتر ابعاد مختلف و اهمیت عنصر روایت در تاثیرگذاری بر مخاطب، و چگونگی رسیدن به روایت‌هایی غنی و متفاوت، از دل تجربه‌زیست است.

رویداد – مسابقه‌ «موج» برای تولید پادکست باکیفیت نیز کارگاه‌هایی را با موضوعات عنصر بصری و گرافیک پادکست و عنصر فنی و کیفیت تدوین و صداگذاری برگزار می‌کند.

به دنبال این نیستیم که بزرگان حوزه پادکست جذب رویداد شوند

دبیر رویداد موج با تاکید بر اینکه رقابت بین قسمت اول پادکست‌ها صورت می‌گیرد، کفت: بنابراین حتی اگر کسی تاکنون ۱۰ قسمت پادکست منتشر کرده باشد، باز هم ملاک‌ برای ما قسمت نخست است. تاکنون حضور حامد عسکری، یاسر عرب، حامد مشکینی و جواد موگویی به عنوان داور قطعی شده است.

اسراری درباره حمایت‌های مالی از شرکت کنندگان رویداد، توضیح داد: شرکت‌کننده‌ها مورد حمایت قرار می‌گیرند که یک فصل پادکستِ ۱۰ قسمتی تولید کنند. ضمن این که برای ۳ برگزیده اول مجموعا ۱۰۰ میلیون تومان رقم حمایتی درنظر گرفتیم که این غیر از حمایت سایر حامیان رویداد است. البته رایزنی برای افزایش حمایت از جریان تولیدی پادکست‌ها ادامه دارد.

در پایان این مراسم نیز از پوستر این رویداد رونمایی شد.