تهران- ایرنا- پژوهشگر حوزه کتاب با اشاره به اینکه گوهرشاد بیگم معروف به «گوهرشاد» زنی خردمند، ادب دوست، اشراف زاده و هنرپرور بود، گفت: او در عمر ۸۰ ساله خود، آثار ارزشمندی را در حوزه‌های معماری و ساخت بناهای تاریخی به جای گذاشت. از مهمترین این آثار می توان به مسجد جامع و مدرسه شهر هرات افغانستان و مسجد جامع گوهرشاد شهر مشهد اشاره کرد. 

حسین رحیمی در گفت‌و گو با خبرنگار کتاب ایرنا، در خصوص اثر تازه منتشر شده «بانوی گوهرشاد» نوشته مژگان شیخی بیان کرد: کهن سرزمین ایران، زادگاه شیرزنان نام آوری است که هریک در عرصه های مختلف کار و زندگی موفق و افتخار آفرین بوده است که تعداد قابل ملاحظه‌ای از آنان نه تنها در ایران؛ بلکه در جهان مشهور شده اند. گوهرشاد بیگم معروف به «گوهرشاد» زنی خردمند، ادب دوست، اشراف زاده و هنرپرور بود که در عمر ۸۰ ساله خود، آثار ارزشمندی را در حوزه‌های معماری و ساخت بناهای تاریخی به جای گذاشت. از مهمترین این آثار می توان به مسجد جامع و مدرسه شهر هرات افغانستان و مسجد جامع گوهرشاد شهر مشهد اشاره کرد.

روایت یک داستان تاریخی و واقعی به همراه روانی قلم نویسنده و حجم مناسب کتاب می تواند مخاطبان را به مطالعه این کتاب ترغیب و تشویق کند

پژوهشگر حوزه کتاب و کتابخوانی بااشاره به اینکه کتاب «بانو گوهرشاد» داستان کوتاهی از زندگی این بانوی هنردوست و قدرتمند ایرانی است، ادامه داد: این زن در زندگی خود فراز و فرود های بسیاری را پشت سر گذاشته است. نویسنده اثر که اتفاقاً نویسنده پرکاری در حوزه کودک و جوان محسوب می شود تلاش کرده در این اثر به بهانه روایت زندگی گوهرشاد بانو، وقایع تاریخی آن را برای مخاطب خود بازگو کند. مخاطب با خواندن این کتاب با سختی ها، تلاش ها، کارشکنی ها با موانع یک زن هنردوست در دوره گذشته آشنا می شود که با ایستادگی و مقاومت در برابر مشکلات زندگی می تواند آثار ماندگاری در تاریخ، فرهنگ، ادب و معماری این مرزو بوم به جای بگذارد.

او ادامه داد: بانو گوهرشاد، اشراف زاده ای بود که می توانست مانند زنان اشراف زاده دوره خود، عمر و زندگانی اش را در راه خوشگذرانی و لذت های دنیوی سپری کند ولی راه دیگری را انتخاب کرد و در این مسیر موفقیت های چشمگیری به دست آورد. روایت یک داستان تاریخی و واقعی به همراه روانی قلم نویسنده و حجم مناسب کتاب می تواند مخاطبان را به مطالعه این کتاب ترغیب و تشویق کند.

حسین رحیمی پژوهشگر حوزه کتاب و کتابخوانی

نوشته بانویی موفق درباره بانوی موفق دیگر

رحیمی با اشاره به اینکه اهالی مطالعه، مژگان شیخی را بیشتر با آثار کودک نوجوانش می شناسند، افزود: او نویسنده شاخص و توانمندی در این عرصه است و آثارش در طی این سال‌ها جوایز بی‌شماری از جشنواره های مختلف فرهنگی ادبی کسب کرده است. اینکه یک بانوی موفق،در عرصه نویسندگی و خلق آثار ماندگار در حوزه کودک و نوجوان، زندگی نامه بانوی موفق دیگری را به قلم نگارش آورده در نوع خود قابل تقدیر و ستایش است.

او گفت: در پایان ضمن دعوت به مطالعه اثر توسط علاقمندان به کتاب و کتابخوانی، آرزو می کنیم هر چه بیشتر شاهد تولید آثاری با موضوع معرفی شخصیت های برجسته علمی، ادبی و... کشورمان ایران، مخصوصاً بانوان موفق برای آشنایی مخاطب کودک و نوجوان باشیم تا نسل آینده کشور با الگوسازی از سبک زندگی و ایستادگی دربرابر مشکلات احتمالی ضمن تاریخ سازی به گذشته سرزمین خود افتخار کند و شاهد رشد و بالندگی روافزون کشورمان باشیم.

روز چهارشنبه ۷ آذرماه ساعت ۱۷در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) کتابخانه هشت بهشت کتاب «بانوی گوهرشاد» توسط فرهنگسرای عترت باحضور اهالی فرهنگ و نوجوانان کتابخوان قلب پایتخت رونمایی می شود. این کتاب را انتشارات قدیانی منتشر کرده است.