به گزارش ایرنا،سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان از روز پنجشنبه اول آذر با اجرای کارناوال در سنندج آغاز شد و طی سه روز ۲۷ اثر نمایشی در ۲ بخش خیابانی و صحنهای در نقاط مختلف سطح شهر سنندج به روی صحنه رفت.
آیین اختتامیه این جشنواره با حضور جمع از زیادی از هنرمندان عرصه تئاتر، مسئولان و داوران جشنواره در مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج برگزار شد و برترینها معرفی و تجلیل شدند.
صحنه تئاتر مقدس است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این آیین با بیان اینکه هنر نماد انسانیت، اندیشه و خرد است، اظهار کرد: صحنه تئاتر به عنوان یکی از هنرهای مهم، صحنه مقدسی است و از این طریق، پیامهای ناب انسانی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی به جامعه منتقل می شود.
علی اصغر دریایی افزود: هر نکته و موضوعی اگر در قالب هنر بویژه هنرهای نمایشی بیان شود، ماندگاری و تاثیرگذاری بالایی خواهد داشت و شما هنرمندان از قدرت تاثیرگذاری بالایی در جامعه برخوردار هستید.
وی اضافه کرد: امروز هنرمندان باید با زبان هنر به پای قصه و غصه مردم بیایند و با هنر خود به کاهش آسیبهای اجتماعی و بسیاری از مشکلات دیگر در جامعه کمک کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در ادامه به پروژه تالار مرکزی سنندج اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۲ تا سال۱۴۰۰، حدود ۷۷ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده بود و از سال ۱۴۰۱ تاکنون ۱۳۵ میلیارد تومان دیگر برای آن هزینه شده است.
وی یادآور شد: هم اکنون ساخت این پروژه در مراحل پایانی قرار دارد و به زودی به بهره برداری می رسد و آرزوی چندین ساله هنرمندان استان تحقق پیدا خواهد کرد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان در این آیین اظهار کرد: امسال با بر عهده گرفتن دبیری این جشنواره و برگزاری آن، یکی از آرزوهای دوران کودکیام که خدمت به بچههای تئاتر بود، برآورده شد.
اسعد فریدی با بیان اینکه استقبال مردم از این جشنواره بسیار خوب بود، گفت: برگزاری چنین جشنواره نیازمند حمایت های مسئولان و دستگاه های مختلف است اما متاسفانه بجز چند دستگاه محدود حمایت چندانی از ما نشد.
برترین ها:
براساس رای هیات داوران در بخش نقد وبررسی آثار، نمایش" ۹۹۹" اثر سعدی کریمی از دیواندره مورد تقدیر گرفت و در بخش بروشور از بروشور نمایش "آخر و عاقبت مارو باش" و "خوردن آب از شیر قرمز ممنوع" تقدیر شد.
دربخش موسیقی، نیز موسیقی نمایشهای "آخر و عاقبت ما رو باش" و"حسنک" مورد تقدیر قرار گرفتند و در بخش طراحی حرکت، نمایش"به ش" از کیوان آذرخش و در بخش طراحی فضا از نمایش"زندگی سگ مرگی"از هیوا اسد بیگی تقدیر شدند.
دیپلم افتخار و تندیس بخش طراحی فضا و نمایشگران خیابانی به نمایش"بی پناه"از کژال راستبین رسید و در بخش طراحی لباس از نمایش"زندگی سگ مرگی" تقدیر شد.
در بخش خیابانی بازیگری زن از میدیا محمدی بخاطر نمایش"خوردن آب از شیر قرمز ممنوع، سیمین رحمانی بخاطر بازی در نمایش "زندگی سگ مرگی" و آیدا جعفری بخاطر نمایش"آخر و عاقبت ما رو باش" تقدیر شد.
در بخش بازیگری مرد، سرور رضایی بازیگر اول، مهرداد دلاوری دوم و راشد ساعد پناه و مختار محمدی به صورت مشترک سوم شدند.
در بخش طرح و ایده ازطرح و ایده"نمایش آخر و عاقبت ما رو باش" اثر امیر زارع زاده تقدیر شد و دیپلم افتخار و تندیس جشنواره به نمایش" بی پناه"اثر مختار محمدی رسید.
در بخش کارگردانی، مقام سوم مشترک به هوشیار قوامی کارگردان "خوردن آب از شیر قرمز ممنوع و هیوا اسد بیگی کارگردان نمایش"زندگی سگ مرگی، کارگردانی دوم به نمایش "بی پناه" اثر کژال راست بین و کارگردانی اول به امیر زارع زاده کارگردان نمایش "آخر و عاقبت ما رو باش" رسید.
نمایش های "آخر و عاقبت مارو باش" اثر امیر زارع زاده و نمایش "بی پناه" اثر کژال راست بین برای بازبینی جشنواره فجر معرفی شده اند.
در ادامه این آیین از برترین های بخش صحنه ای، تعدادی از پیشکسوتان عرصه تئاتر وهمچنین داوران بخش صحنهای و خیابانی جشنواره تقدیر شد.